Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dünya Su Günü kapsamında düzenlenen Su Verimliliği Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, Eber ve Eğirdir Gölü’nü koruma ve iyileştirme çalışmaları için 1 milyar liralık bütçe ayrıldığını duyurdu.
Bireysel Sulama Sistemleri Desteklenecek
Bakan Yumaklı, iklim değişikliğinin göller üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, 2025 yılı itibarıyla bu bütçenin bireysel sulama sistemlerine yönlendirileceğini belirtti. Bu sayede su kaynaklarının daha verimli kullanılması ve göl ekosisteminin korunması hedefleniyor.
Afyonkarahisar Valiliği’nden Teşekkür
Afyonkarahisar Valiliği, suyun sürdürülebilir yönetimi için tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışmalara devam edeceklerini duyurarak, destekleri için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti.