Başkan Yıldız, Afyon Postası’nın Sahibi Gazeteci Nail Azbay’a şunları söyledi: 

NORMAL BİR ADLİ VAKA

Normal bir adli bir vaka yaşandı. Berber sırasında kavga çıkmış. Söylendiği gibi toplumsal bir olay değil. Berber sırasında sıra yüzünden kavga etmişler. Bizde mevsimlik işçiler olunca toplumsal bir olay olmasın diye jandarmaya haber verdik. Tedbir amaçlı bir durumdu. Daha sonra bir şey olmadı. Ne işçiler tarafından ne halk tarafında bir şey olmadı. Ama endişelendik. Sıkı tedbir alınması gereken şeyler bunlar. Bu sıkı tedbirler alınınca büyük bir olay gibi algılandı. 

BERBERİ DÖVME OLAYI YOK

Berber aynı zamanda muhtardır. Berberi dövmekte yok. Olaylar şu anda durdu. Olaya 3 kişi karıştı. Bunlar herhalde şehir gibi randevulu bir şey sanmışlar.   Berber demiş bekleyin sıra öyle gelir. Bunlar gidip gelmişler niye bizim sıramız gelmedi diye tartışma çıkmış. O esnada berber takılıyor düşüyor. Ondan sonrada bir kaç kişide dövdüler gibi algılıyor. Öyle bir şey. 

KAYMAKAM BEY BURADA

Şu anda bu mevsimlik işçilik yapan aile gitmek istediğini söyledi. Sıkıntı çıkar dediler. Kaymakam bey burada. Ailenin alacaklarını çağırdık. Biraz sonra kendi araçlarıyla gidecekler. Çevik kuvvet şu anda belediye binasında. Alanda değiller. 

ŞU ANDA HER ŞEY NORMAL

Şu anda herkese belde meydanında kahvelerde. Herkes oturuyor. Kaymakam beyde burada. Oturuyorlar oyun oynuyorlar. Kürt-Türk meselesi değil. Burada biraz yoğunluk var. Nüfus arttı. Mevsimlik işçiler var, vatandaşlar geldi. Biraz sonra mevsimlik işçilerin olduğu yere gideceğiz. Ortalama 1000 kişi var. Kirazda bitti zaten. Kendileri huzurumuz olmaz diyerek ayrılıyorlar. 

Editör: TE Bilişim