İYİ Partili Cengiz Oral’ın Afyon Postası’na gönderdiği açıklaması şöyle: 

KIZINI MEMUR ETMEK İSTEYİNCE GÖZÜNE VAKFI KESTİRİYOR

Türkiye’de bir ilçenin Belediye Başkanını düşünün ve bu başkan kızını işe sokmak istediğini düşünün. Tahmin edin bakalım nereye işe sokabilir? Memur etmek istese KPSS’den merkezi atama zor ve daha kolay ataması yapılabilen ve ilanı istedikleri gibi ayarlaya bildikleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını gözüne kestiriyor. 

MÜTEVELLİ HEYETİ ÜYESİ OLDUĞU VAKFA KIZINI İŞE ALDIRMAK ÇOK KOLAY OLUYOR

Kaymakamlığa bağlı ve özel şartları esnetilebilen vakıfların aynı zamanda işvereni mütevelli heyeti üyeleri oluyor. Şimdi bir de bu mütevelli heyeti üyelerinin birisinin belediye başkanı olduğunu düşünün. İş ne kadar da kolaylaşıyor. Sadece ilanı kızının aldığı KPSS puanı etrafında toparlamaya kalıyor. İki boş kadrosu olan vakfa iki kişi alacaklarken akıllarına ilanı ikiye bölerek belediye başkanının kızının mülakata kalabileceği şekliyle hazırlamak geliyor. Ve ilan bu şekliyle yayınlanıyor. Tahmin edin bakalım ilan sonrasında mülakata belediye başkanının kızı kalıyor mu ? Sorduğum soruya cevabı yine ben veriyorum ve mülakata kalıyor. Tabi mülakata kalınca gerisini söylememe bile gerek yok. Bilin bakalım Türkiye’de hangi ilçede böyle bir olay yaşanmış?

BAŞKANIN KIZI BU İŞE TORPİLLE Mİ GİRDİ DİYE KENDİME SORUYORUM

Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesinde Belediye Başkanının kızının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ilan ikiye bölünerek mülakata bırakıldı mı ve işe baştan beri torpille mi girdi sorusunu kendime sormadan edemiyorum.

KENDİNDEN YÜKSEK PUAN ALANLAR VAR

17.09.2021 tarihinde Şuhut Kaymakamlığı sitesinde yayınlanan ilan metinlerini incelediğimde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık gibi bölümlerin olduğu 1 nolu ilan için KPSS puanı nispeten yüksek olan sözel ağırlıklı bölümler yazılmış ve Şuhut Belediye Başkanının kızının olduğu 2 nolu gruba ise İktisadi ve İdari bilimler bölümlerinin ağırlıklı olduğu nispeten KPSS puanı az olan bölümler yazılmış. Devamında Ekim ayında yine Kaymakamlığın internet sitesindeki mülakat listesine bakınca mülakata katılacak 1. Grubun puanları sırasıyla 87,43 – 85,45- 83,92- 83,65-81,57 ‘dir. Bu ilanlardan belediye başkanının kızının grubu ise sırasıyla 85,11 – 82,75 – 80,56 – 74,18 – 73,88 ‘dir. Belediye başkanının kızının puanı 80,56.  Bir düşünün…

KIZININ ALDIĞI MAAŞLAR HELAL Mİ DEĞİL Mİ? 

Şimdi sorumu Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’a soruyorum. Kızını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına neden bölünmüş bir ilanla işe aldın? Aldırdın değil bak neden aldın? Mütevelli Heyeti üyesi olarak etik olmayan, hakka adalete sığmayacak şekilde ilanı kızına göre ayarlayıp bölünmüş ilanla işe alınan kızının aldığı maaşlar helal mi değil mi? >>Afyon Postası'nın Haberi.