2019 yılı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gönüllülük Yılı olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda gençlerin gönüllü faaliyetlerde aktif rol alması önemsenmektedir. Gençlerimizin gönüllü olarak yer alacağı Sporu Seviyorum Tenisle Tanışıyorum proje çalışması Afyon Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karahisar Gençlik Merkezi ortaklığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü desteği ile yapılacaktır. Projemiz Karahisar Gençlik Merkezimizde başlatıldı. Projemizde tenis eğitimleri gönüllü gençlerimiz Aynur Korkmaz, Özge Gül Onur, Ümmü Kaplan, Pınar Teker tarafından verilecektir. Proje takibi Karahisar Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ahmet Ali AKKÖSE ve gençlik lideri Aynur Özenç tarafından yürütülecektir. Proje Mayıs ayı sonuna kadar devam edecektir.

AMAÇ SPORU SEVDİRMEK

Projede amaç; dezavantajlı gençlere sporu sevdirmek. Sporsal yeteneklerinin gelişimine katkı sağlamak. Genç nesillere spor alışkanlığı kazandırmak.spor kültürünü kazandırarak çocukların sosyalleşmesini sağlamak ve çocukların tenis sporuyla tanışmalarını sağlamaktır.

KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUKLAR KATLIYOR

Projeye Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde koruma altında bulunan 12-15 yaş arasındaki dezavantajlı çocuklar katılacaktır. Proje çalışmaları Kocatepe Spor Kompleksi açık ve kapalı tenis lortlarında gerçekleştirilecektir.