Afyon Belediye Yüntaş, bu sezon Erkekler 1. Ligi’nde oynamış ve gurubunda ilk 4 takım arasına girdikten sonra Ankara’da düzenlenen yarı final etabı maçlarında da ilk dörde girerek final etabına yükselmişti. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle tüm spor karşılaşmalarına ara verilmesi üzerine Erkekler 1. Ligi Final Etabı karşılaşmaları oynanamamıştı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, liglerin geleceğiyle ilgili kritik toplantı sonrası yaptığı açıklamada, 1. Lig’de Final Etabı’na yükselen 4 takımın da Efeler Ligi’ne yükseldiğini duyurdu. Böylece Erkekler 1. Ligi’nde Final Etabı’na yükselen TFL Altekma, Afyon Belediye Yüntaş, Solhan Belediyespor ve Haliliyespor kendi aralarında maç yapmadan önümüzdeki sezon Efeler Ligi’nde oynamaya hak kazandılar.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Üstündağ, alınan kararla ilgili olarak şunları söyledi: “Biz, daha önce liglerin seyircisiz oynanmasına karar vermiştik. Daha sonra liglerin iptaline karar verildi. Voleybolda 2. ligde maçlar bitmişti. 1. ligde yarı final etabını bitirmiştik. Yukarıdaki ligde de oynanmayan play-off kalmıştı. Biz, bütün kulüplerimize şeffaflık vurgusu yapmıştık. Camiamız merakla bu haberi bekliyordu. Bu süreçten çok daha güçlü bir şekilde çıkabilmek için ligi bu şekilde tescil ediyoruz. Şampiyon ilan etmiyoruz. Küme düşmeyi kaldırıyoruz. Alttan 4 takımı yukarı çıkaracağız. Önümüzdeki yıl ligi biraz daha erken başlatacağız. Erkek ve kadın voleybol üst ligler, 16 takımla oynanacak. Onun dışında ligin statüsü, detayları ve şeklini çalışmalar sonrası paylaşacağız. Eylül gibi yeni sezonu başlatmayı planlıyoruz.”