Avrupa İkincisi olarak Afyonkarahisar’ı gururlandıran Fatma Yılmaz’ın da konuk olduğu program oldukça dikkat çekti. 

Antrenörü Yakup Yağcı, gelen başarıyı ve Fatma’nın hikayesini şöyle anlattı: 

BAŞARI AZİMLE, AŞKLA GELDİ

Her şey azime bağlıyorum. Aşkla çalışmaya bağlıyorum. Kar kış demeden, hiç bir şeyi sorun yapmadan, çözüm ürettik. Belediyemiz, Taşoluk ve Nuh halkı bizi destekledi. Ve bu başarı geldi. Temmuz ayında dünya şampiyonası var. Balkan şampiyonaları var. Buralarda bayrağımızı dalgalandırmak olacak. 

FATMA FUTBOL OYNUYORDU

Fatma’yı futbol oynarken yakaladım. Çağırdım. Seni güreşe alalım dedim. Geldi. 3 ay içerisinde çalıştı Türkiye 7’ncisi oldu. Yeri geldi Nuh Köyü’nden Taşoluk’a yürüyerek yaya olarak geldi. Yağmurda karda bıkmadan usanmadan emek verdi. Sağolsun babası çiftçi, işlerinden dolayı getiremiyordu. Biz getirip götürüyorduk. Sonunda Türkiye şampiyonu oldu. Aynı zamanda Fatma, bu yaş grubunda yarışabilmek için doktor raporu aldı. Kendinden büyüklerle yarıştı ve Avrupa’da 2’nci oldu. Finalde ufak tefek şansızlıklar oldu. 

AİLELERE TEŞEKKÜR

Sporcularımızı ben kutluyorum. Ayrıca ailelerine teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadılar. Her konuda bizi yalnız bırakmadılar. 

ESKİ DÜĞÜN SALONUNUNDA ÇALIŞIYORUZ

Eski Düğün Salonu’nun olduğu bir yerde çalışıyoruz. Her hangi bir kamp yerimiz yok. Taleplerimizi Sayın Valimize ilettik. Kendisine teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızı Avrupa’da takip ettiler.  Çocuklarımızdan dakika dakika bilgi aldılar. Sayın Valimize talebimize ilettik. Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu’nun Afyon ziyaretinde Taşoluk’a bir spor salonu yapılacağı haberini aldık. Sayın valimizde bunun takipçisi. İnşallah en kısa sürede yapılarak bizde orada çalışmalarımızı yaparız. 

BU ÇOCUKLARA YATILI YER İHTİYACI VAR

Biz bu çocuklarımıza artık yatılı yer gerekiyor. Çünkü bu çocuklarımızın düzenli beslenmesi gerekiyor. Düzenli beslenemediği zaman antremanlar çok ağır gelmeye başlıyor. Hocam ben yapamıyorum stresine giriyor ve bırakıyor. Yatılı merkezimiz Afyon’a olur inşallah. 

KUMALAR BÖLGESİ YÜKSEK İRTİFAYA SAHİP

Kamp merkezleri yüksek rakımlarda oluyor. Yüksek irtifa tercih ediliyor. Kumalar Yaylası Bölgesi’nin yüksek irtifaları kapsayan bir rakıma sahip. Tüm milli takım antremanlarını kapsayacak bir özelliğe sahip burası. Biz çalışmaya hazırız. 

BİR SPORCU 3-4 BİN KALORİ HARCIYOR

Bizim için önemli olan desteğin daha iyi olması. Bir sporcu 3 bin 4 bin kalori harcıyor. Yeri geldiğinde biz çift antreman yapıyoruz. Burada çok kalori harcanıyor. Çocuklarımızın imkanı bir değil. Karbonunu, c vitaminini alması gerekiyor. Harcadığı enerjiyi alması gerekiyor. Bunları sağlamaya çalışıyoruz.