Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden AFJET Afyonspor, teknik direktör arayışlarını Yusuf Şimşek ile tamamladı. Tecrübeli bir futbolculuk döneminden sonra Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig’de büyük takımlara Teknik Direktörlük yapan Yusuf Şimşek, sezon sonuna kadar opsiyonlu olarak AFJET Afyonspor ile anlaşma sağladı. İlk olarak Karşıyaka’da ardından sırasıyla Antalyaspor, Karşıyaka, Mersin İdmanyurdu, Bandırma Baltok, Denizlispor ve Fatih Karagümrük’te görev yaptı.

“BİZE İNANSINLAR GÜVENSİNLER”

Yapılan imza töreninde konuşan AFJET Afyonspor Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şahin, “Türkiye’ye mal olmuş, milli takımlarda da başarılı sporculuk hayatı geçirmiş olan Yusuf Şimşek hocamızla anlaştığımız için çok mutluyuz. İnşallah sezonu da başarıyla bitireceğimize yürekten inanıyorum. Herkes sabırlı bir şekilde bize destek olsun. Herkesin desteğini bekliyoruz. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Sayın Ticaret Odası Başkanımız ve bütün kurum ve kuruluşların, ileri gelen Afyonumuzun gururu büyükleri takımlarına sahip çıktılar, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni yönetimimizle ve yeni hocamızla iyi başlangıç yapıp tehlikeli bölgeden uzaklaşacağımızı umuyorum. Değerli taraftarlarımızı maça bekliyoruz, bize inansınlar, güvensinler. Bu zorlu mücadelelerden başarıyla hep berabere çıkacağız.” dedi.

“GAZEL, MASAL OKUMANIN BİR ANLAMI YOK”

AFJET Afyonspor’a imza atan ve takıma güvendiğini söyleyen Teknik Direktör Şimşek, “İlk önce Başkana ve yönetime teşekkür ediyorum. İnşallah futbolcu kardeşlerimizle beraber bulunduğumuz yerden bir an önce çıkmak istiyoruz. Oyuncu, seyirci, taraftar, her türlü, çalışma potansiyelimiz var. İnşallah bu maçtan başlayarak hak ettiğimiz yerlerde olmayı düşünüyoruz. Bunu da en kısa zamanda siz taraftarlarımıza ve bizi izleyen herkese göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben ve ekibim buraya inanarak geldik, çok çok iyi şeyler yapacağımızı düşünüyoruz. Yine söylüyorum, Afyonkarahisar çok güzel bir kent, çok güzel bir şehir, hak etmediğini düşünüyorum. Çünkü geçmişe bakarsanız 5 sene de nerelere geldiğini görürsünüz, başarılar aldığını görürsünüz. Şuan ki durum geçmişe yakışmıyor. Onun için bir an önce toparlanıp güzel günler göreceğiz. Pazar günü de bütün taraftarlarımızı bekliyoruz, bizi desteklesinler. Alnımızın akıyla 3 puanla çıkacağız. Buna yürekten inanarak söylüyorum, yoksa çıkıp burada gazel, masal okumanın bir anlamı yok. İnşallah futbolcu kardeşlerimizle beraber bunu da göstereceğiz. Maçtan sonra inşallah sevincimizi paylaşacağız.” ifadesine yer verdi.

İki yardımcı antrenör, kaleci antrenörü, analizci ve maç izleyici antrenör ile birlikte 5 kişi Afyon’a gelen Şimşek dün akşam saatlerinde yapılan ilk antrenmana da takımın başında çıktı.