Macaristan’ın başkenti Budapeşte’nin ev sahipliği yaptığı Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası’nda ikinci gün tamamlandı. Ömer Faruk Yürür ile Genç Erkek Kata Milli Takımı’nın şampiyon olduğu günde Ay-yıldızlı ekibimiz, ikişer gümüş ve bronz madalya kazandı.

Budapeşte Arena’da düzenlenen şampiyonada toplam madalya sayısını 12’ye çıkaran Ay-yıldızlı ekibimiz, beş altın, üç gümüş ve dört bronz madalya ile genel klasman liderliğini sürdürdü.

Gençler kumite müsabakalarının yapıldığı ikinci günde ferdi dalda üç final mücadelesi veren Milli takımda tek şampiyonluk Ömer Faruk Yürür’den geldi. Ekim 2019’da ümitler kategorisinde Dünya Şampiyonu olan Milli karateci, genç erkekler kumite 68 kilo finalinde İtalyan Daniele de Vivo’yu 3-0 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Genç erkek takım kata dalında final mücadelesi veren Milli takımımız da günü şampiyon tamamladı. Enes Özdemir, Ömer Berat Kaynar ve Furkan Kaynar’dan oluşan Ay-yıldızlı ekibimiz, 23.38 puan alan İspanya karşısında güçlü performansı ile 25.06 puan aldı ve Avrupa Şampiyonu oldu. Ekibin üyesi Enes Özdemir, ferdi dalda kazandığı şampiyonluk ile organizasyonu iki altın madalya ile noktaladı.

HAZEL VE ALPEREN İKİNCİ OLDU

Final mücadelesi veren Milli sporcularımızdan Afyonkarahisarlı Hazel Balık ile Alperen Yaman, gümüş madalya ile organizasyonu noktaladı.

Genç bayanlar kumite 48 kiloda yarışan Hazel Balık, finalde Macar Dalma Jakubovics'e 4-0 kaybetti. Genç erkekler kumite 76 kilodaki temsilcimiz Alperen Yaman ise Azeri rakibi Farid Aghayev’e 1-0 yenildi.