25 yaşındaki Afyonkarahisarlı Eskrim Antrenörü Harun Mihrioğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil ediyor. İlke Özyüksel’in antrenörü olarak olimpiyatlarda bulunan Mihrioğlu’na Afyon Postası ulaştı. Mihrioğlu, özetle şunları söyledi: 

MADALYA KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ

Yaklaşık 18 yıldır Eskrim sporunun içindeyim.

Son 8 yıldır eskrim milli takımında aktif sporcu olarak yer aldım.4 yıldır Antrenörlük yapmaktayım.Antrenörlüğümün ilk yılında İzmir’de Milli takımdan abim  Emir Şendut’un teklifi ile Alfa Eskrim Spor Kulübü’nü kurduk ve Milli takıma ve Türkiye’de bir çok yaş kategorisinde madalya kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz. 

HEDEFİMİZ KÜRSÜDE OLMAK

İlke Özyüksel ile hedefimiz İnşallah kürsüde olabilmek. 

Her profesyonel ve başarılı bir sporcu gibi onunlada ekip halinde hedefimiz madalya. 

GENÇLER DİSİPLİNLE ÇALIŞMALI

Afyon Postası aracılığıyla genç sporculara şunları söylemek isterim hayatın her köşesinde olduğu gibi başarı ve sonuç emek ister, bunun için doğru ve disiplinle  çalışmalarına devam etmeleri. Sporun içinde severek ve kendilerini geliştirdikleri  sürece mutlaka  başarıya ulaşacaklarını düşüyorum. Üstümde emeği olan bütün hocalarıma, akrabalarıma ve arkadaşlarıma, bu röportajı gerçekleştirilen Afyon Postası’na teşekkür ederim. İnşallah ülkemize bu spor branşında madalya kazandırabiliriz. >> Afyon Postası'ndan Nail Azbay'ın Haberi. 

Harun Mihrioğlu Kimdir?

25 yaşındayım Afyon/Merkez doğumluyum. İlk okulumu Şemsettin de Lise eğitimimi Gazi E.M.L de tamamladım.

Liseden sonra Milli takımda aldığım Bursumla Yurt dışında Macaristan’da Profesyonel olarak 1.5 yıl eğitim aldım ve güzel dereceler elde ettim, Türkiye’ye geri döndüm. 

 Modern pentatlon 5 branşdan oluşmakta bunlar ;Yüzme , Eskrim, Binicilik ve Koşu ile lazer silahla atış, ben eskrim Antrenörülüğünü yapmaktayım. 

Editör: TE Bilişim