Kulüp Başkanı Abdülkadir Arslan toplantıda ilk konuşmayı yapan isim oldu. Arslan şunları söyledi: 

“5 iş adamı böyle bir iş yapmak istiyorduk. Transferlerde büyük zorluk yaşadık. Perşembe akşamı kulübü alabildik. Cuma günü yarım saatte transferleri gerçekleştirebildik. 3 transferimiz NBA’den Amerika’dan geldi. Son maça kadar savaşacağız. Buraya gelene kadar bu kadar sıcak karşılanacağımızı beklemiyorduk. Burada bizi buranın insanı gibi karşıladı. Sayın Valimizede teşekkür ediyorum. 

ÇOK DAHA FARKLI AFYON BASKETBOLU OLACAK

Bu toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek şunları söyledi: “Afyon Basketbol’u seviyor. Yola çıktığımız basketbol maçlarında stadımız her maçta tıklım tıklım doldu. Dövizdeki dalgalanmalardan dolayı istediğimizi yapamadık. Ömer Bey ile yollarımızı ayırdık. Abdülkadir Bey ile yola devam ediyoruz. Bir çok kulüp Fenerbahçe bile kapalı stadı dolduramıyor. Afyon’da kapalı stat ful doluyor diyorlar. Belediye olarak basketbol, futbol ve voleybola belediye olarak destek olmaya gayret ediyoruz. Ben kulüp yönetimine hayırlı olmasını diliyoruz. Bu sene ligde kalınca önümüzdeki yıl çok daha farklı bir basketbol izleyeceğiz.”

BU BİR MİLAT

Vali Gökmen Çiçek’de toplantıda konuşarak, “Yeni bir milat kabul ediyorum. Gerçekten yeni bir milat. Biz Afyon’u sadece eğitimde tarımda değil her alanda iddialı şehir dediğimiz Afyon’u her alanda en üst sırada olmasını istemiştik. Hiç bir alanı atlamadan Afyon’u büyük şehirlerlerle yarışan bir şehir olmasını istemiştik. Basketbola ben kjend adıma kon üşüyorum yaşanan sıkıntılardan dolayı istenilen desteği veremedim. Fakat biz ne kadar kenarda tutmak istesek Afyon halkı o kadar çok bizim basketbolun içine çekti.”

AFYON İÇİN TAŞIN ALTINA ELLERİNİ KOYDULAR

Değişiklik zamanı gelmişti. Belediye başkanımız bunu zamanında öngördü. Özelikkle bizi çok güzel dostlarla değerli kulüp yönetimimizle buluşturdu. Afyonlu olmak Afyon’da doğmak değildir. Afyonlu olmak Afyon için bir şey yapmaktır. Bu yüzden kulüp yönetimimiz bu yüzden Afyonlu’dur. Belki ligden düşebiliriz. Belki kalamayabiliriz. Ama kanımızın son damlasına kadar savaşacağız diyor. Bu benim çok önemli. Karekterli sporcular getirdiler. Arkadaşlarımızın üzüntüsünün bizden 10 kat olması ayrı bir mutluluk.

SPORCULARA ÖNEMLİ MESAJ

Sporcu arkadaşlarımıza sesleniyorum. Afyon halkı sizi kucaklamak için gün sayıyor. Size ihtiyacımız var. Kahramanlar gibi savaşacağınızı biliyoruz. Bu girilen zorlu yollardan sizin gayretinizle çıkacağımıza inanıyoruz. 

Toplantı sonrasında yeni trasnferler kamuoyuna tanıtıldı.