Kaan Gencer’in açıklamaları şöyle: 

AFYON BASKETBOLU DAHA İYİ YERDE OLMALI

Afyonkarahisar basketbolu çok daha iyi yerlerde olmalı. Bu düşünceden cesaretle arkamıza desteğimizi aldık ve emin adımlarla yürüyoruz. Gençlik ve Spor İl müdürü Sayın Feyzullah Dereci ile 2 kere bir araya geldik ve bizi çok iyi karşıladı. Kendisine projelerimizi ve yaşanan sıkıntıları anlattık.

FEDERASYON TEMSİLCİSİYİM

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeniyim, aynı zamanda AKÜ ’de Psikoloji lisans eğitimi alıyorum. 6 yıl klasman hakemi olarak toplamda 12 yıl hakemlik yaptım. Şu anda Türkiye Basketbol Federasyonu’nda Federasyon Temsilcisiyim. Basketbolun içinden geliyorum. Öğretmenliğim dolayısıyla uzun bir süre Afyonkarahisar dışında yaşadım ve 3 yıl önce geri döndüm. Bıraktığımız basketbol ile şimdiki arasında ciddi farklar var. Afyonkarahisar ciddi anlamda basketbol potansiyeli olan bir şehir. Bunu bizim zamanımızda sezonda 250-300 maç oynandığı dönem açısından değerlendirirsek şu anda sezonda kulüpler bazında 60-70 maç oynanması şehir basketbolunun ne kadar gerilediğinin göstergesidir. 

HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ

Hiçbir kulüple resmi, gayrı resmi veya gönülden ilişkimiz yoktur. Herkese eşit mesafedeyiz. Herkes bizim arkadaşımız, abimiz, kardeşimiz.Biz bir ekip olarak yola çıktık ve projelerimizle ilimiz basketbolunu daha iyi seviyelere taşıyabilecek bir ekibe sahibiz ve bu ekip de basketbolun içinden geliyor. 

AFYON HAKEM ÜRETEN MERKEZ OLACAK

En güvendiğimiz projemiz Afyonkarahisar'ı hakem üretim merkezine çevirmek.Hakemlerimiz cesur ve adaletli olacak. İlimizde şu anda 1 FIBA-A klasman, 2 C klasman hakemimiz var ve liglerdeki en zorlu maçları yönetiyorlar. C klasman arkadaşlarımız Ankara’daki Federasyon Kupasında yarı final ve final maçlarını yönettiler. Bu arkadaşlarımızın hakem eğitimi noktasında desteklerini en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. 

İLÇELERİMİZ BASKETBOLDAN KOPARTILDI

Sporcu velilerimize seminerler düzenleyeceğiz. Spor sadece oyuncu, hakem ve antrenör arasında gerçekleşmez. Sporcu velilerimiz için de eğitim anlamında projelerimiz hazır. Velilere uzman psikologlar ile beraber bilinçlendirme seminerleri yapacağız. Antrenörlerimiz ve basın mensuplarıyla düzenli olarak bir araya geleceğiz. Hesap verebilir olacağız, istekleri kestirip atmayacağız. İlçelerimiz basketboldan koparıldı. En büyük problemlerden biri ilimiz basketbolu sadece il merkezindeki kulüplerin mücadelesi olarak görülüyor ancak Afyonkarahisar 17 ilçeye sahip bir şehir ve eskiden ilçeler liglerde mücadele ederlerdi. İlçelerin küsmesi çok büyük bir kayıptır. İlçeleri tekrar kazandıracağız. Okullarda taramalar yaparak imkanı olmayan çocuklarımızı kulüplerde ücretsiz eğitime aldıracağız. 

EN ÖNEMLİ UNSUR BAŞARI

Sporu pazarlayan en önemli unsur başarıdır.Sponsorluk çalışmalarımız var. Basketbol pazarlamaya çok müsait bir spor. Bu anlamda Kocatepe Üniversitesi pazarlama bölümü ile de anlaştık. İlimiz basketbolunu nasıl pazarlayabiliriz, nasıl daha iyi duyurabiliriz noktasında çalışmalarımız olacak. En iyi turnuvaları ilimize almaya çalışacağız. Bu şehrimiz ekonomisi ve sporu için önemlidir. Bu turnuvaların reklamlarını yapacağız.