İl Genel Meclisi (İGM) 2020 yılı Ocak ayı toplantılarının ilk birleşimini dün sabah Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığında tamamladı. Meclis Ocak ayının 2. toplantısın bugün sabah gerçekleştirecek.
TALEPLER ÖNCE KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLECEK
2020 yılının Afyonkarahisar’a, Türkiye’ye, dünyaya huzur, barış getirmesini, iyilik ve güzelliğin hâkim olmasını dileyen İGM Başkanı Burhanettin Çoban, İl Özel İdaresi hizmetlerinde 2020 yılı bütçesinin fazlasıyla uygulanabilmesi istediğini ifade etti. Açılış ve yoklama ile devam eden toplantı gündemin ikinci maddesiyle devam etti. Sandıklı ilçesi köyünde Köyaltı mevkii, 114 ada, 124 parsel numarasıyla kayıtlı taşınmaz üzerinde mevcut imar planında yer alan Belediye hizmet alanının kaldırılması amaçlı hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanmasını talebi komisyonda görüşülecek. Dazkırı ilçesinde mülkiyeti İdareye ait Özel İdare İş Merkezinin 1. ve 2. katlarının Dazkırı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere 5 yıllığına bedelsiz devir talebi önce komisyonlarda ele alınacak.
ERKMEN’E YAPILACAK SALON İLE HİTAP EDECEK
Erkmen belde sınırlarında mülkiyeti Erkmen Belediyesine ait tapuda, 2188 numaralı parselde kayıtlı avlulu soğuk hava deposu vasfında ki 901,10 metrekare alanlı taşınmazın, imar planında kapalı spor alanı olarak geçtiği, kapalı spor salonu yapılması şartıyla bedelsiz devri talebi komisyonlara gönderildi. İGM Başkanı Burhanettin Çoban bu alana şehir merkezinde ki spor salonu ihtiyacını karşılayacak bir salon inşa edileceğini söyledi. Çoban, “Spor salonu Erkmen’e yapılacak ama alan olarak spor kompleksine yakın olup şehir merkezinde bulunduğundan ilimizin tamamına hitap edecektir. Erkmen Belediyesi bu arsayı İl Özel İdaresine bedelsiz devir edecek.” dedi. Dazkırı ilçesi Esentepe Mahallesi sınırlarında Dazkırı Belediyesine ait tapuda arsa vasfında ki 1, 817.04 metrekare alanlı taşınmazın, okul ilave binaları yapımı için bedelsiz olarak İl Özel İdaresine devir talebi rapor hazırlanması için komisyonlara gönderildi.
KARAMAN OTOPARKI YENİDEN BELEDİYE’YE TAHSİS EDİLECEK
İl merkezinde Karaman Mahallesinde bulunan yüzde 70’i İl Özel İdaresine, yüzde 30’u Afyonkarahisar Belediyesine ait tapuda yer alan çok katlı otopark ve iş merkezinin altında bulunan, 4 bodrum kattan oluşan kapalı otoparkların bölgenin acil otopark ihtiyacının karşılanması ve ekonomiye kazandırılarak işletilmesi amaçlanmıştı. Bu nedenle Meclisin 3 Eylül 2014 tarihinde aldığı kararla 5 yıl süre ile Afyonkarahisar Belediyesi ortak kullanımına verilmişti. İl Özel İdaresi ve Afyonkarahisar Belediyesi arasında imzalanan Ortak Kullanım Protokolünün süresi dolduğundan protokolün 7. maddesi gereği elde edilecek gelirin masraflar düşüldükten sonra her ay sonunda pay dağılımı yapılarak 5 yıl süreyle yeniden tahsisi talebi 5 ayrı komisyonda görüşülecek.
MECLİS ÜYELERİ MAL BİLDİRİMİ YAPACAK
Karayolları Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Hakkında ki Yönetmeliğin 22. maddesine göre “Tesis Yeri Ön İnceleme” masrafın ilgili formüle göre hesaplanarak ödeme yapılması konusu ilgili komisyonlarda görüşülecek. Meclis üyelerinin Başkanlığa sunduğu önergeler oy birliği ile komisyonlara gönderildi. Meclis üyelerine mal bildirim formları dağıtıldı.