Yardımcı Teknik Direktörlerden Nihat Baştürk gözetiminde yapılan ilk antrenmanı, Teknik Direktörlük için sözleşme imzalanması beklenen Erkan Avseren de takip etti.
AFJET Afyonspor’un geçtiğimiz günlerde yapılan olağanüstü kongresinde başkanlığına getirilen Yusuf Ulutürk ve yönetim kurulu üyeleri de çalışmayı izledi.
Jetler, düz koşu yaparak çalışmalara başlarken, ısınma hareketlerinin ardından kondisyon ağırlıklı antrenman gerçekleştirdi.
Başkan Yusuf Ulutürk, yaptığı açıklamada, geçen sezon şanssız bir sezon geçirdiklerini ve Spor Toto 1. Lig’den düştüklerini anımsattı. Öncelikli hedeflerinin finansal durumu düzeltmek olduğunu dile getiren Ulutürk, şunları kaydetti:
“Kulübümüzün mali bir borç yükü var. Yönetim kurulu olarak öncelikli hedefimiz bu borç yükünü belli bir periyot içinde en aza indirmek. Bunu yaparken de ligde kalıcı olacak bir takımı oluşturmak. Bu konuda Afyonkarahisarlı sporseverleri de desteğe bekliyoruz. Çalışmalara 21 oyuncu ile başladık. Gençlerle birlikte bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Yeni yönetim olarak altyapıya destek vereceğiz. En az bir iki oyuncuyu altyapıdan takıma kazandırmaya çalışacağız.”
Eksik olan mevkilere takviye çalışması hakkında sorulan soruya cevap veren Başkan Ulutürk, “Eksik olan mevkilerimiz var. Orta saha, forvet ve bir de kanatta bir eksiğimiz var. Çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir duyurumuzda olacak. Spor Toto 1. Lig’deki takımların kamplarını bitirmelerini bekliyoruz. Onlar kampı bitirince boşa çıkan oyuncularla da görüşeceğiz. Kaliteli ve bizim bütçemize uygun oyuncuları takıma kazandırmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta içinde onlarda netliğini kazanacak.” ifadesine yer verdi.
Ayrıca AFJET Afyonspor sezon öncesi hazırlıkları kapsamında Afyonkarahisar’da 3 etap şeklinde kamp yapacak.