AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş, Afyon Postası’ndan Gazeteci Nail Azbay’ın konuğu oldu. Karakuş, canlı yayında özetle şunların söyledi: 

“EN BÜYÜK FETİH İNANDIRMAYANI İNANDIRMAKTIR” 

Transferleri yapılan, sezon planlaması bitmiş bir takımı devraldık. İyi bir takım kurulduğu için ve istenilen sıralarda olunmadığı için bir motivasyon düşüklüğü vardı. İlk olarak yapmamız gereken bu motivasyonu artırmak oldu. Bizim hedefimiz zaten öncelikli olarak buydu. ‘En büyük fetih inandırmayanı inandırmaktır.’ Biz yönetim olarak inanç noktasındaki dirayetimizi gösterdik. Biz arkadaşlarımıza o günde inanıyorduk, bugünde inanıyoruz. Kırmızı gurubun iyi takımlarından bir tanesiyiz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Şuanda kadro yapsak 2 tane 11 çıkarırız. Bizim böyle bir kadromuz var. O gün 10’uncu sıradaydık. Şimdi 6’ncı sıradayız. Play-off ile aramızda 3 puan var ve önümüzde 8 maç var. Biz son nefesimize kadar bu sıralamada en iyi yerde olmayı hedefliyoruz.

“SİZİN ADAMA BORÇ VERESİNİZ GELİYOR”

Valimiz ve Belediye Başkanımızın AFJET Afyonspor’a destekleri her zaman tam. Ama iş dünyasından o kadar destek alıyor muyuz? Maalesef alamıyoruz. Sahiplenme ve sponsorluk noktasında ciddi bir desteğimiz yok. Afyonspor’un kurumsal aidiyetinin bu şehre kazandırılması lazım. ‘Bu benim takımım’ diyebilirsek biz bu takıma başarı getiririz. Maça gelecekleri zaman ‘başkanım biz geliyoruz yer ayırıverin’ tamam abi ayıralım eyvallah diyoruz. Ama şuraya destek olun dediğimiz zaman işlerden mazeretlerden sizin adama borç veresiniz geliyor. Biz bu şehri spor şehri yapacaksak, sahiplenmezsek bunu başaramayız, olmaz.

“SPONSOR ARAYIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Sponsor noktasında son olarak Bitci ile anlaştık. Bu ay sonu inşallah borsaya arz edilecek. Bu bizim için önemli bir sponsor. Taraftar tokenleri borsada işlem görecek. Bir nevi dijital paraya geçiş yapıyorsunuz, dijital dünyaya dahil oluyorsunuz. Döviz kuru gibi işleyecek onun değeri. Borsadaki işlem hacmine göre değişecek. Buradan takıma önemli bir gelir sağlanacak. Yüzde 40’ı takımın olacak bu gelirin, yüzde 60’ı ilgili firmanın olacak. Yeni sezona bilboard çalışmalarımız olacak. Bu sezon ortasında olduğumuz için planlamasını yapmadık. Bunların yanında yeni sponsor arayışlarımız devam ediyor. Afyonlu firmalarımıza teklifler götürdük. Şehir dışında ikamet eden Afyonlu iş adamlarıyla görüştük. Hepsi yeni sezonu bahane ettiler yeni sezona görüşelim dediler. Biz de bekliyoruz.

“SICAK SU SORUNUYLA AFYONSPOR’UN ALAKASI OLAMAZ”

AFJET’ten aldığımız isim sponsorluğu küçük bir rakam. Şehrimizde yaşanılan ısıtma sorunuyla bu konunun hiçbir alakası olamaz. Afyonspor sponsorluğuyla sıcak suyun hiçbir alakası olmadığını net bir şekilde söyleyebilirim. Merak edenlere de bilançomuzu gösterebilirim bu konuda açığız. AFJET’te bu şehrim bir kurumudur, Afyonspor’da bu şehrin bir kurumudur. Bu sponsorluk süreci 2013 yılından beri süregelen bir süreç. AFJET kurumundan da Allah razı olsun. Afyonspor’u yaşatan bir kurum. Sıcak su konusu teknik bir konudur. Ben o konuya vakıfta değilim. Bilmediğim için yorumda bulunmak istemiyorum. 

“SAKARYA MAÇI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Sakaryaspor maçı için taraftarlarımıza özellikle seslenmek istiyorum. Bu maç bizim için gerçekten çok önemli. Hemşehrilerimize, taraftar gruplarımıza sesleniyoruz. Sakarya maçı için özel olarak kareografi çalışmamız olacak. Futbol anlamında bir şölen olacak. Hem taraftarlarımız hem bizler özel olarak hazırlandık. Güzel bir motivasyon maçı olacak bu maç. Bizim de bu motivasyona ihtiyacımız var. Bunu da taraftarlarımızla sağlayabiliriz. Rica ediyoruz çalışıyorlarsa 2 saat izin alsınlar patronlarından. Alamıyorlarsa bize ulaşsınlar biz izin alalım patronlarından. Servisi yoksa servisle getirelim. Hastaysa ambulansla getirelim. Yani bu derece yarın ki maç bizim için önemli. Bütün hemşehrilerimizi maça bekliyoruz.