Kocatepe Gazetesi'nden Ali Fuat Güçlüer'in haberine göre: 

AFJET Afyonspor’un Olağan Üstü Genel Kurulu’nda yeterli çoğunluğun sağlanamaması sonrasında açıklama yapan Başkan Yusuf Ulutürk, “Hukuken önümüzdeki hafta yapılacak genel kurulda aday çıkmaması halinde takım kayyuma devredilir. Biz takımın kayyuma bırakılması taraftarı değiliz. Aday çıkmaması halinde yönetim olarak görevimizin başında olacağız” dedi

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden AFJET Afyonspor Yönetim Kurulu’nun aldığı Olağan Üstü Genel Kurul kararı sonrasında dün ilk toplantı AFBEL Termal Otel’de gerçekleşti. Toplantıda 9 yönetim Kurulu Üyesinden başka kimse olmayınca yeterli çoğunluk sağlanamadı. Toplantı sonrasında açıklama yapan AFJET Afyonspor Başkanı Yusuf Ulutürk, kimsenin yönetime talip olmaması halinde takımı kayyuma bırakma taraftarı olmadıklarını ve görevlerinin başında olacaklarını aktardı.

“HIZLI ŞEKİLDE TRANSFER TAHTASINI AÇTIK”
Göreve geldiklerinde hızlı bir şekilde çalışarak transfer tahtasını açtıklarını belirten Başkan Ulutürk, “Biliyorsunuz, Temmuz ortası gibi özellikle geçen yılki sıkıntılı dönemden sonra, kısa bir sürede yönetimi devraldık. Bu aşamada çok kısa ve dar bir süre olduğu için hem kulübün geçmişiyle ilgili maddi ve manevi sorunlarını çözmek ve hem de yeni dönemle ilgili bir takım oluşturmak için bize böyle bir görev verildi. Biz de hızlı şekilde bunu yapmaya çalıştık. Tabi bunu yaparken çok hızlı hareket etmek gerekiyordu. Çünkü diğer takımlar antrenmanlara başlamıştı. Biz geç kaldık biraz, ondan dolayı hızlı bir transfer trafiği ile takımımız kuruldu. Takdir edersiniz ki bizden daha önce bu işe başlayan takımlar puanları silinerek belli bir sıkıntı içindeler. Şanlıurfa gibi takımlar buna örnek. Ama Allah’a şükür biz olaya hızlı şekilde müdahale ederek bunları yaşamadık. İşte mevcut borçları ödeyerek transfer tahtamızı açtık.” dedi.

“BİR ADAY ÇIKMADI”
Alınan karar sonrasında aday çıkmadığına dikkat çeken Başkan Ulutürk, “Transferle ilgili bir sıkıntımız olmadı. Dar bir bütçe ile de bir takım oluşturduk. Allah’a şükür geldiğimiz seviyede de bizim 5-6 katımız bütçe ile mücadele eden takımlarla başa baş neredeyse mücadele ediyoruz. Hatta son 2-3 haftadır motivasyonsuzluk oldu. Özellikle de belli sebeplerden dolayı hem yönetim hem futbolcular bazında. Hiçbir zaman kulüp devam ederken olağan üstü kongre kararı almak faydalı bir şey değildir ama bazı olaylar maalesef yönetimin böyle bir karar almasına sebep oldu. Gördüğünüz gibi ilk genel kurulumuzu yapıyoruz ama gördüğüm kadarıyla çoğunluk sağlanamadı. Daha sonraki yasal süreç içinde ne gerekiyorsa o yapılacak. Tabi ki gördüğüm kadarıyla bir aday çıkmadı. Çıkmayınca da tabi mevcut yönetim taşın altına elini koyarak devam etmek zorunda. Biz şuanda önümüzdeki hafta süreciyle beraber takımımızın başında özellikle futbolcu arkadaşlarımızı da motive ederek Kırklareli maçına çıkarak bu süreci atlatmak istiyoruz. Bunun dışında ilk yarı bitmek üzere, üç maç kaldı. Bu üç maç sonunda da devre arası kampı filan ayarlamak lazım çünkü kamp yerleri de tamamen dolmuş durumda. Bugün onu da ayarladılar arkadaşlar galiba. Onu da hızlı şekilde çözerek ikinci devreye daha motivasyonu yüksek, belli sıkıntılara odaklanmış olarak çıkmak istiyoruz. İnşallah takımımız ve şehrimiz için hayırlı olur. Bazen sıkıntılı şeyler daha iyi şeylere vesile olabiliyor. Bunu öyle yorumlayın. Şuanda da biz belli sorunları aşarak hem futbolcu olarak hem de diğer çalışanlar olarak motive olmasını istiyoruz. Bu şehrin takımı bilinci ile iyi sonuçlar almasını istiyoruz.” diye konuştu.

“YÜZDE 70 BORÇLARI ÖDEDİK”
Kulübün mali durumu hakkında sorulan soruya cevap veren Ulutürk, “Bazı yerlerde yazılan gereksiz ve yalan yanlış şeyler var ama bizim hesap vereceğimiz yer yönetim kurulu. Biz geçen hafta Yaşar Bey de vardı. Yönetim Kurulumuza bir sunum halinde bunu gerçekleştirdik. Kısa kısa bilgiler vereyim. Geçen seneki 8-9 milyon civarındaki borcu 4 milyon civarına indirmiş durumdayız. Bu seneki takımı da yaklaşık 5 milyon liraya kurduk. Bu seneki borçtan da yaklaşık 3 milyon ödedik. Toplam 6 milyon borcumuz var, 3-3,5 milyon civarında geçen seneki borçları ödedik, geriye kalan 2,5 milyon şuandaki takımımızın ilk yarısını tamamlamış oluyoruz. Bunu genel olarak düşünürseniz, toplamda sezon sonuna kadar maç başları, primler gibi düşünürseniz 6,5-7 milyon civarında bir borç gözüküyor. Bazı borçların eski dönem borçların bazıları FİFA’lık filan olunca birkaç sürecek borçlar var. Özellikle yabancılar, Mendy Rybka, Ajeti’dir onlar biraz daha uzun sürecek. Geçmiş yıla ait borçların yüzde 70 civarındakiler ödenmiş durumda. Bu sene de Allah’a şükür bizim hiçbir futbolcuya bir borcumumuz yok. Buraya kadar her şeyleri düzenli bir şekilde ödenerek geldi. Piyasada borçların yüzde 80’i ödenmiş durumdadır. Özellikle biz bu borcu iki yıla yaymak istiyorduk. Yaptığımız ricalarla ve görüşmelerle bu borcu neredeyse sıfırlamış durumdayız. Önümüzdeki sezona daha güçlü gireceğimize inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÖNÜMÜZÜ GÖRMEK İSTİYORUZ”
“Devre arasında transfer yapılacak mı” sorusuna cevap veren Ulutürk, “Belli çalışmalar yapıyoruz ama yönetim olarak bütçemize göre yönetim kurulu olarak görüşeceğiz. Maddi durumumuza göre belli bir şeyler yapacağız. Ama ilk etapta önümüzü görmek istiyoruz.” ifadesine yer verdi.

“TAKIM KAYYUMA DEVREDİLİR”
Aday çıkmaması halinde takımın kayyuma devredilebileceğini söyleyen Ulutürk, “Yasal süreç neyse onu yapacağız. Ama gördüğümüz kadarıyla şuanda elini taşın altına sokan kimse yok. Takımın başarısı için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Hukuken önümüzdeki hafta yapılacak genel kurulda aday çıkmaması halinde takım kayyuma devredilir. Biz takımın kayyuma bırakılması taraftarı değiliz. Aday çıkmaması halinde yönetim olarak görevimizin başında olacağız.” ifadelerini kullandı.