AK Parti Afyonkarahisar Merkez ilçe 7. Olağan kongresi koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleşti. Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Dr. Leyla Şahin Usta, İl Başkanı Hüseyin Sezen, milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler önceki dönem Bakan yardımcısı Ahmet Koca, önceki dönem milletvekili Halil Ürün, önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, ilçe ve belediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. 

Kongrede yeniden başkan seçilen Ziya Coşkun Karadeniz, şunları söyledi: 

AK PARTİ DAVASI İÇİN HİÇ BİR BEKLENTİ İÇİNDE OLMADAN…

“Afyonkarahisar İçin İnandığımız Yolda Yürürken; Kurucu Merkez İlçe Başkanımız Halil Ürün başkanıma, Semai Kaya başkanıma ve bayrağı devir aldığım Bülent Eser başkanıma çok teşekkür ediyorum” diyen Karadeniz şöyle konuştu; Onlarla birlikte bu dava için gece gündüz çalışan yönetim kurulu üyelerine, bugüne kadar AK Parti davası için hiçbir beklenti içerisinde olmadan bir nefer olarak hizmet eden mahalle ve köy başkanlarımıza, sandık başkanlarımıza, müşahitlerimize, yönetimlerde görev almış ya da almamış tüm AK Partili gönüldaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu bayrağı taşıyıp da şu an aramızda olmayan ve ebediyete irtihal eden kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyor, onları manevi şahsiyetlerinde hayırla yâd ediyorum. Bizlere öyle güçlü bir teşkilat bıraktılar ki, Ben ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım; onların bayrağı bıraktığı yerden, bir adım öteye taşıma mücadelesi içerisinde olacağız. 

ÜYE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK

“2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlerken, 1 milyondan fazla genç ve 4 milyon 750 bini aşan kadın üye sayımızla salt bir siyasi parti olmanın ötesinde, Davamız ilçemiz, davamız ilimiz, davamız ülkemiz, davamız millet, davamız ümmet diyen erdemliler hareketiyiz.  Üye sayımız, toplam seçmenin yüzde 20’si gibi önemli bir orana ulaşıyor. Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde amacımız, 83 milyon insanımızın her bir ferdini bu büyük ailenin bir parçası haline getirmektir. Bu doğrultuda; Liderimiz, Genel Başkanımızın 1 milyon yeni üye hedefini belirlemesi ile, İl Başkanımızın kaptanlığında 20 bin yeni üyeyi en kısa zamanda davamıza kazandırma için sahada canla başla mücadele edeceğiz ki, şehrimizde, ilçemizde, mahallemizde herkesin gönlünü kazanmadan ve orada kalıcı hale gelmeden kendimizi görevimizi yerine getirmiş sayamayız, saymayacağız. Yeni dönemde; vefa, samimiyet, tevazu, gayret, ortak akıl, istişare, katılımcı siyaset anlayışıyla, Bu kutlu davada yol alan AK kadrolar olarak, Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi, her alanda hedeflerimize doğru ilerlemesi için gece-gündüz çalışıyoruz. Yorulmadan, dinlenmeden, durmak yok yola devam anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü AK Partinin davası, Türkiye'nin davasıdır. Ümmetin davasıdır.”

“Bu davanın mayasında yiğitlerin inancı aşkı var”

Son konuşmayı ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Dr. Leyla Şahin Usta yaptı. Usta konuşmasında, “Bu davanın mayasında eşini, evladını, çoluğunu çocuğunu evinde bırakıp onlarla adeta bir sefere gidercesine yola çıkan yiğitlerin inancı var, aşkı var, heyecanı vardır.  AK Parti’yi bugüne getiren, teşkilatlarımızdaki bu aşk ve heyecandır. Elhamdülillah il merkezlerinin olmadığı günlerden, son derece geniş imkanlar sağlayan ilçe teşkilat binalarımıza kadar bütün imkanlara ve şartlara sahibiz. Ancak önemli olan mekanlar değil; bu mekanlarda bu kutlu davanın ruhunu yaşatmaktır” dedi.

“18 yıldır büyük Türkiye yolunda hiçbir şey bizi millete hizmetten alıkoyamadı”

“Bu ruh, milletimize hizmet yolculuğunun tezahürüdür” diyen Usta konuşmasını, “Bu yolculuk, milletimize olan sevdanın yolculuğudur. Bu yolculuk boyunca tam 18 yıldır, büyük ve güçlü Türkiye yolunca hiçbir şey bizi milletimize hizmetten alıkoyamadı. Önümüze çıkan tüm engelleri milletimizle el ele gönül gönüle hep birlikte aştık, biz büyük ve güçlü Türkiye’yiz. Bugün yine kongrelerimizle yenilenerek daha da güçlenerek milletimize hizmet için, inandığımız yolda teşkilatlarımızla beraber kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bu vesile ile yeni seçilecek başkan adayımız Ziya Coşkun Karadeniz’i ve yönetimini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bayrağı devreden Bülent Eser başkanımıza ve yönetimine hizmetleri için teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki bu bir bayrak yarışıdır. Aslolan davamızdır. Hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye için, çocuklarımız için, gençlerimiz için, geleceğimiz için; durmadan yorulmadan yollara düşeceğiz. Yolumuz açık olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadeleri ile noktaladı.