Kötü giden ekonomik koşullar ve iktidarın faiz politikası nedeniyle bir açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, Hazine’nin son 20 yılın en yüksek faiz oranıyla borçlanmasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Çetinel “Bir yandan 'Faize karşıyız, faiz lobisiyle mücadele ediyoruz, faiz lobisi bize operasyon çekiyor' diyeceksiniz, diğer taraftan dünyada dolar faizi yüzde 1-2 seviyesindeyken, tam yüzde 8,62 faizle, bir başka deyişle ‘tefeci faiziyle’ dolar borçlanacaksınız." ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Çetinel açıklamanın devamında, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın son 20 yıla bakıldığında en yüksek faiz oranıyla, 2 milyar dolarlık borç için 5,5 yılda 948,7 milyon faiz ödeyecek olmasını kesin bir dille eleştirdi.

İstatistiki olarak bazı biligiler veren İl Başkanı Çetinel, iktidarın faiz ödemelerinin 

2021: 179,5 milyar TL

2022: 240,4 milyar TL

2023: 290,9 milyar TL

2024: 320,4 milyar TL

Olduğunu belirterek hükümetin bugün 3 yılda iki katına katlayacak bu tabloya göre ülkede ki faiz lobilerinin koruyucusu ve büyütücüsü olduğunu belirtti.

Faiz Lobilerini Zengin Ettiler

Yeniden Refah partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel yazılı basın açıklamasının bir diğer bölümünde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın faiz lobilerinin korkulu rüyası olduğunu belirtti. İl Başkanı Çetinel “Dünya üzerinde faiz lobilerinin tek korktuğu “Milli Görüş” anlayışıdır. Siyonizm ile kolkola gezen faiz lobilerinin, başında sonunda ya da ortasında milli geçen terimlere karşı ciddi alerjileri vardır” dedi.İktidarı bugüne kadar sürekli uyardıklarını belirten İl Başkanı Çetinel, iktidarın söylemlerinin Hz. Ömer lakin eylemlerinin Turist Ömer olduğunu ifade etti. İl başkanı Çetinel “Bu borçlanma, 2 milyar dolar kredi için 1 milyar dolara yakın faiz ödeyeceğiz manasına geliyor. 20 yılda 500 milyar doların üzerinde faiz ödedikleri yetmedi, faiz ödemeleri tam gaz devam ediyor" diyerek izlenen hatalı politikanın altını çizdi.

İktidar çıkmaz sokakta patinaj çekiyor

Millî Görüş olarak borç, faiz, zam, vergi, beton, çimento ekonomisinin çıkmaz sokak olduğunu 50 senedir haykırdıklarını kaydeden Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, "Mevcut hükümet çıkmaz sokakta, çaresiz bir şekilde patinaj yapmaya devam ediyor. Çözüm asla borçlanmak değil, israfı ve imtiyazlılara kaynak aktarmayı bırakıp, denk bütçeyi gerçekleştirip, milli kaynak paketleri ile kaynak üretmek ve üretim ve ihracat odaklı ekonomiye geçmektir." çağrısını yineledi.

Sadece Elhamdülillah

Son zamanlarda ulusal medyada cılız bir şekilde de olsa yer verilen İktidar ve muhalefet partisinde ki üye kayıplarını da değerlendiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Gufran Çetinel “Bu konuda söyleyecek tek bir şey var o da Elhamdülillah. Özellikle gençlerden çok yoğun bir ilgi görmek Milli Görüş davasının her zaman genç, dinamik ve canlı kalacağının en büyük örneğidir. Afyonkarahisar’da da Yeniden Refah partimize inanılmaz derecede üye kaydı yapıyoruz. Bu davaya omuz veren gencinden yaşlısına herkesten Allah razı olsun” diyerek Yeniden Refah partisinin üye sayısını artırdığını ifade etti. 

Sürpriz Bir Çalışma Olacak

Ulusal gündemin ardından yerel gündemi de değerlendiren Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, yerelde basın mensuplarına ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek “Yerel basınımızın sorunlarıyla alakalı pek çok şey kulağımıza geliyor. Bunları birinci ağızdan dinleyerek çözüm noktasında bir raporlama yapılması ve bu raporun doğrultusunda çözüm anlamında Yeniden Refah olarak neler yapabiliriz sorusuna cevap bulmak istiyoruz. Bizlere her zaman destek olan ve omuz omuza çalıştığımız gerek basılı gerek yayın gerekse internet haber platformlarımızla onların dertlerini sorunlarını paylaşmak istiyoruz” diyerek yerel medyaya yönelik sürpriz bir çalışma sürdürdüklerini ifade etti.