İşte Yalçın Görgöz'ün açıklamaları:

Ülkemizde adalet ve yargı sistemi saray iktidarının baskısı altındadır. Baskı altında olan yargının aldığı kararlar da toplumda ve vicdanlarda kapanması zor yaralar açmaktadır. Hakkınızı aramanız için güven duymanız gereken kurumlar, maalesef özgürce, adalete dayalı kararlar veremez duruma gelmiştir. 
Bunun son örneğini, iktidarın hedef göstermesiyle yargılanan İstanbul il başkanımız Canan Kaftancıoğlu ile ilgili verilen hapis kararının istinaf mahkemesince onaylanmasında yaşadık. 

İstanbul’u, bir seçim sürecinde 2 defa kaybeden iktidar, sandıkta yaşadığı hezimeti bir türlü hazmedememiştir. Dolayısıyla yaşadıkları bu hezimetin intikamını almak için İBB  seçimlerinin kazanılmasında çok önemli etken olan sayın Kaftancıoğlu’nu hedef tahtasına koymuşlardır. 
İstinaf mahkemesinin kararını, tam olarak İstanbul seçimlerinin CHP tarafından kazanıldığı 23 Haziran’ın 1. yıl dönümünde açıklanması da bunun önemli bir göstergesidir. 

İktidarın yargı üzerindeki oyunlarına ve yapılan baskılarına rağmen, er ya da geç adalet yerini bulacaktır. Kurdukları bu korku imparatorluğu ile iktidarlarını koruyamayacaklardır. Çünkü artık halkımız oynanan bu kirli oyunların farkına varmıştır. 

Bizler, tüm baskılara ve tehditlere rağmen ülkemiz ve halkımız için, doğru bildiğimiz yolda daha çok çalışmaya devam edeceğiz.
Bizler, bu baskı rejiminin tehditlerine asla boyun eğmeyeceğiz ve oyunlarına gelmeyeceğiz. 
Onurlu mücadelemiz devam ederken, İstanbul il başkanımız sevgili Canan Kaftancıoğlu’nun yanında olduğumuzu, sonuna kadar da yanında durmaya devam edeceğimizi bildiririz.