İşte Görgöz’ün açıklamaları:

EMEKÇİLER ÇALIŞMAK ZORUNDA KALDI

Akp iktidarı, virüsün ülkemizde görülmesiyle birlikte, salgının yayılmasını engellemek için sürekli “evde kal” çağrısı yaptı. Ancak aç kalmamak için çalışmak zorunda olan işçi sınıfı için, evde kalmalarının gereklerini yerine getirmedi. Evet sokağa çıkmak belirli kesimler için yasaklandı, engellendi ama işçiler ve gençler için bu yasaklar geçerli değildi. Emekçiler çalışmak zorundaydı. Çünkü sosyal güvenceleri yoktu. “Çalışanlara müjde, artık işten çıkarmak yasaklanıyor” dediler, altından yine “ücretsiz izin ve hak gaspları” çıktı.

BU İKTİDAR EMEKÇİLERİN İKTİDARI OLAMAZ

İşçi sınıfına, doğal insan hakkı olan sağlık haklarını bile reva görmeyen bir iktidar var. Bu iktidar emeğin, çalışanların, işçilerin, emekçilerin, emeklilerin iktidarı olamaz. Tüm dünyada, insanlığı öldüren virüs değil, adaletsizlik, yoksulluk, eşitsizlik ve sömürü vadeden kapitalizmdir ve bu düzene yandaşlık eden iktidarlardır.

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR

Peki çare nedir? Çare, önce adalet olmalı, demokrasi yeniden tesis edilmelidir. Ülkemizin kaynakları halk için, insanlık için kullanılmalıdır. Eğitim, sağlık başta olmak üzere temel hizmetler ücretsiz olmalıdır. “Emek en yüce değerdir”. O halde emeğe, emekçiye saygı duyulmalı, insanca yaşama koşulları ve sosyal güvenceleri sağlanmalıdır. Başta sağlık emekçilerimiz olmak üzere tüm işçilerin emekçilerin bayramı kutlu olsun.