Afyonkarahisar’da görev yapan basın mensupları ile gazetecilik mesleğine yeni adım atacak olan gazeteci adaylarına yönelik Afyon Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde düzenlenen eğitim programı devam ediyor. Programın sohbet konuğu Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu oldu.

“Afyonkarahisar Yerel Medya mensupları Sertifikalı Eğitim Programı” 20-24 Aralık tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin şehir merkezinde bulunan Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Eğitim programının dünkü bölümünde AKÜ öğretim görevlisi F. Arda Ölmez tarafından “haber içerikleri” konulu ders gerçekleştirildi. 

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, AKÜ Rektörlüğü, Afyon Gazeteciler Cemiyeti ve AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ortaklaşa düzenledikleri programın dünkü bölümünde gençlik yılarında Şuhat’ta gazetecilik yapan Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu sohbet konuğu oldu. Eroğlu, genç gazeteciler ile gazeteci adaylarına tecrübelerini ve anılarını aktardı. 

Eroğulu, burada özetle şunları söyledi :

“ŞUHUT YOLU 2022’DE BİTECEK. 2022 İÇİN MUAZZAM YATIRIM PROGRAMI HAZIRLADIK”

Basın mensuplarının hem meslek hem de gündem üzerine sorularını da cevaplandıran AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Afyon Şuhut yolu 20 Temmuz 2022 tarihinde saat 16.59’da bitecek inşallah. Bu yol aslında yatırım programında yoktu. DPT şehirlerarası yolları bitirmeye öncelik verdi. Biz Büyük Zafer’in 100’üncü yılı kutlanacak diye baskı yaptık. Şuhut’un topografyası çok zor. Yarmalar, dolmalar, viyadükler, istimlakler var. Önümüzdeki asfalt mevsiminde yoğun çalışma olacak. Bu yol 20 Temmuz 2022 günü saat 16.59’da bitecek. Zafer Müzesi ise başka maksatlarla kullanılmak istendi. Ben buna kesinlikle müsaade etmedim. Burasının Büyük Taarruz Karargahı olarak kalması için gerekli görüşmeleri yaptım. Depreme dayanıksız denince yeni bir proje yapıldı. 2023 yılında orası da bitecek. Yeni Müze inşaatı hızla devam ediyor. Önümüzdeki yıl orası da tamamlanmış olacak. İnşaat maliyetlerindeki durum nedeniyle Şuhut yolundaki ve Yeni Müze inşaatındaki müteahhitler iflas etti. Gerekli ödenekleri ayırtarak yeniden ihaleler yaptırdık. 2022’de muazzam bir yatırım programı hazırlıyoruz. Özellikle turizm yatırmalarında patlama olacak. 3-5 Mart 2022 tarihlerinde dünyanın büyük yatırımcılarını kendi çabalarımla Afyon’da toplayacağım. Hepsi de turizm yatırımlarını görüşmek için gelecekler. Mayıs ayında bir yazılım festivali düzenleyeceğiz. Büyük Zafer’in 100’üncü yılı için büyük hazırlıklarımız var”

“AFYON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYLIĞI GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK”

Afyonkarahisar’ın Büyükşehir olması ve kendisinin de Büyükşehir Belediye Başkan olmasına yönelik söylentiler olduğunun hatırlatıldığı Eroğlu, “Benim ismi Afyon Büyükşehir için filan geçmiyor. Bursa için teklif geldi ama bunlar geçmişte kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı önerilirse kabul ederim. Afyon Büyükşehir için bir düşüncem ve niyetim yok. Arkadaşlarımız yapsınlar. Devletin su politikaları ile ilgili ihtiyaç olursa elbette ki görev alırım. Benim gibi sert adamları ihtiyaç olmadıktan sonra aramazlar” dedi.