CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığından yapılan açıklamalar şöyle;

BERBERLER VE KUAFÖRLER ESNAF ODASI ZİYARETİMİZ

CHP Afyonkarahisar il başkanlığı olarak, merkez ilçe başkanımızla birlikte, Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanlığına seçilen Suat Uygur ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Oda Başkanlığı ile beraber Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanlığını da yürüten Uygur, Berberler ve kuaförlerin yaşadığı sorunları ve sıkıntıları dile getirdi. Bünyesinde masaj salonları, güzellik salonları gibi çok kapsamlı meslekleri de barındıran odanın en önemli sorununun sürekli gelen zamlar olduğunu söyledi. Akaryakıta gelen zamların anında kozmetik ürünlerine yansıdığını, bundan dolayı piyasaların dengesinin bozulduğunu belirtti. Elektrik zamlarından çok fazla etkilenen berber esnafının, ortalama 4 bin lira elektrik faturası ödediğini, bunun kira parasını geçtiğini dolayısıyla esnafımızın zorda olduğunu ifade etti. Başkan Uygur salgın sürecinde de şok zorluklar çektiklerini söyledi.

CHP olarak esnafımızın her zaman yanında olduğumuzu ifade ettik. CHP İktidarında sağlayacağımız destekleri anlattık ve esnafımızın rahat edeceğini belirttik. 

Başkan Suat Uygur ve yönetim kuruluna başarılar diliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.

BAKKALLAR ESNAF ODASI ZİYARETİMİZ

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak, merkez ilçe başkanımızla birlikte Afyonkarahisar Bakkallar Esnaf Odası’na yeniden seçilen oda başkanımız Cengiz Üstün ve yönetim kurulunu ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulunduk.

Oda Başkanımız Üstün, bakkal esnafının zor günler yaşadığını, sürekli gelen zamların çoğu esnafımızı dükkan kapatma noktasına getirdiğini dile getirdi. Bu zor günleri hep birlikte, dayanışma içerisinde atlatabileceğimizi belirttik.

Bakkallar Esnaf Odası Başkanlığına yeniden seçilen Başkan Üstün ve yönetim kuruluna başarılar diledik. Hayırlı olsun dileklerinde bulunduk.

MADENİ SANATKARLAR ESNAF ODASI ZİYARETİMİZ

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak, Afyonkarahisar Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanlığına seçilen Mustafa Yılmazaslan ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Başkan Yılmazaslan, Madeni Sanatkarlar Esnaf Odasının bünyesinde 81 meslek dalının olduğunu, bu mesleklerden bazılarının, örneğin bakırcılık, kalaycılık gibi mesleklerin yok olma durumuyla karşı karşıya olduklarını söyledi. Başkan Yılmazaslan 1. ve 2. küçük sanayi sitelerinin talebi karşılamadığını, bunun için dükkan kiralarının ve dükkan fiyatlarının arttığını dile getirdi. Konya yoluna Modern sanayi sitesinin yapıldığını da sözlerine ekledi.

Sanayi de yaşanan en önemli sorunun “ara eleman” sıkıntısı olduğu, yeni çırak-kalfa yetiştirilmediği hususunda fikir birliğine vardık. Çıraklık eğitim merkezinin cazip hale getirilmesi ve gençlerimizin meslek sahibi olmaya özendirilmesi gerektiğini belirttik.

CHP iktidarında organize sanayi ve sanayi bölgelerinde meslek liseleri açılacağını, gençlerimizin o okullarda okuyup, direk iş sahibi olacaklarını dile getirdik. CHP olarak her zaman sanayi esnafımızın yanında olduğumuzu belirttik.

Oldukça verimli geçen görüşmelerin ardından Başkan Yılmazaslan ve yönetim kuruluna  başarılar diledik. Hayırlı olsun.