AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan Afyonkarahisar'da Gençlik Kolları teşkilatı mensubu gençlerle vefa iftarında bir araya geldi. İftara AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik kolları MKYK üyeleri Taha Kara, Murat Resul Karaman, Kudret Karaçelik ile birlikte önceki dönem Gençlik Kolları Başkanları Mustafa Dener, Dilek Hanım Çengel ve Gençlik Kolları teşkilatının mensupları katıldı.

“Bizim yolumuzda güven ve dostluk vardır”

İftar programının ardından bir konuşma yapan AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, “Bilindiği üzere son dönemde Rusya-Ukrayna savaşı dünyayı karmaşık, belirsiz ve zor bir döneme sokmuştur. Savaşın engellenememesi özellikle Batı ülkelerinin lider sorunu yaşadığını gözler önüne sermiştir. Tüm bu yaşananlar doğrultusunda ülkemizin yürüttüğü diplomasi göstermiştir ki Recep Tayyip Erdğan önderliğinde ki Türkiye bölgenin huzuru ve istikrarı için kaçınılmaz bir aktördür. Ayrıca Türkiye'nin girişimleri savaşın her iki tarafıncada takdir ve minnet edilmektedir. Her ne kadar iç ve dış düşmanlar tarafından manipule edilmeye çalışsada tüm dünya tarafından kıskançlıkla izlenmektedir. Şüphesiz ki ülkemizin dünyada bu derecede söz sahibi bulunması AK Parti içerisindeki vefa, dostluk ve güven duygularının bir dava altında yaşanılmasıdır. 21 yıl önce Afyonkarahisar'dan çıkılan bu yol Hz. Musa ile Hz. Hızır Aleyhisselam'ın yolculuğu gibidir. Güven, dostluk vardır. Bilinmeyenin içinde bir bilinmeyen vardır. Hızır'ı görebilmek için hazır olabilmek lazımdır. Tüm bu arzular 21 yıl boyunca partimizin başta ülkemize sonra tüm mazlum ülkelere hizmet etmesine vesile olmuştur. AK  Parti sadece Türkiye'ye değil tüm gönül coğrafyasına ümit olan bir vefa partisidir. Bizlerin vefası gecenin zifiri karanlığında 12 yaşındaki Ali kardeşimizle bayrak asmaktı. Libya çölünde Amine'ye umut olmaktı. Komşu Mehmet amcanın elini öpmekti. Mısır'da Rabia'nın duası olmaktı. Suriye'de 'Vefalı Türk geldi' türküsünü yaşatmaktı. Yine bir gün köprüde Abdullah Tayyip olmaktı. Bu yoldan dönenler oldu çünkü bu yollar dikenliydi, zorluydu, taşlıydı. Efendimizin (SAV) yoluda böyle değil miydi?  Anadolu'da dört bir tarafımız yine yangın. Yine ateş. Bizlere güç ver Ya Rabbi. Bize senin rızan için cihad etmemize vesile ol Ya Rabbi. Tüm bu düşmanlara ve zorluklara Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde üstesinden gelmemize sen vesile ol Ya Rab. Gençlik Kolları Genel Başkanımız Eyüp Kadir İnan'a teşekkür ediyorum. Afyonkarahisarımız'a en son Gençlik Kolları Genel Başkanının ziyareti 6 yıl önce gerçekleşmişti. Altı yıldır genel merkezden Genel Başkan düzeyinde bir katılıma hasret kalmıştık. Sağ olsun Eyüp Kadir İnan Başkanımız şehrimizi çok seviyor. İzmir Gençlik Kolları Başkanı ikende ilimizi sıkça ziyaret ederdi. Genel Başkan olduktan sonra kendisini Afyonkarahisar'da ağırlamaktan onur ve gurur duyduk." Dedi. 

“Vefa AK Parti’de unutulmayan bir kavramdır”

Gençlik Kolları Başkanı Karahan’ın ardından bir konuşma yapan İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban da şöyle dedi; Ramazan ayının 15. günü Dünya Yetimler Günü'dür. Dünya da Ramazan'ın 15. günü Dünya Yetimler Günü olarak kutlanıyor. Özellikle İslam Aleminde 15 Ramazan böyle kutsi bir amaca yönlendiren emek sahiplerini kutluyorum. Yetimlerimizin tüm hamilerinin dünya da çoğalmalarını Cenab-ı Hak'tan temenni ediyorum. Serin bir havada ama çok güzel sıcak bir ortamda biraraya geldik. Bir ahde vefa iftar yemeğindeyiz. Vefa kimileri tarafından unutulsa da ya da bir semt adı olarak görülse de AK Parti de asla unutulmayan bir kavramdır. Hem il merkezimizde hem de 18 ilçemizin tamamında, Belediyelerimizde Gençlik Kollarımıza hizmet etmiş kardeşlerimizle biraraya geldik. Program için hazırlanan vefa iftarı afişini görünce aklım 14 Ağustos 2001 tarihinde 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' sloganıyla kurulan partimizin kuruluş günlerine gitti. Kimi insanımız umudu AK Parti de gördüğü için buraya hemen yönelmişti. Kimi hala tereddüt içerisindeydi. Acaba egemen güçler bir takım hakim güçler AK Partiye gelen insanları fişler miydi? Onların önünü keser miydi? Çocuklarının işe girmesine engel olur muydu gibi tereddütle karşılıyorlardı. Ama önemli bir kesimi de hiçbir şeye aldırış etmeden bende bu kutsal dava da varım dedi. Afyon'da da Davut Düzgün kardeşimizle Gençlik Kolları teşkilatımız kuruldu. Akabinde çok değerli kardeşlerimiz Gökhan Güzeltaş, Mustafa Dener, Mustafa Uslu, Dilek Hanım Çengel ve en sonunda Ethem Karahan kardeşimiz bu güzel hizmeti en güzel şekilde yerine getiriyor. İlçelerimizde de elbette AK Partimizin her başarısında gençlik kolları teşkilatımızın emeği vardır.

“Gençlerimiz seçimlerde yükümüzü çektiler”

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay da “Benim il başkanlığım dönemimde Afyonkarahisar'a gelen ilk Gençlik Kolları Genel Başkanı Sayın Eyüp Kadir İnan'dır. Bu nedenle Sayın Eyüp Kadir İnan'a ayrıca teşekkür ediyorum. Biz Afyonkarahisar olarak gençliğimiz, kadınlarımız ve teşkilatlarımız olarak birlik beraberlik içerisinde inşallah 2023 yılı hedefleri doğrultusunda çalışıyor gayret ediyoruz. Gençlerimiz daha önceki seçimlerde gayretle bizlerin tüm yükünü çektiler. Şimdiden Rabbimden 2023 yılı seçimi için kendilerine güç, kuvvet versin diyorum. İnşallah 2023 yılında onların destekleriyle, gayretleriyle, çalışmalarıyla inşallah 2023 yılı seçimlerini de hep birlikte başaracağız. İnşallah tarihe ismimizi altın harflerle yazdıracağız. 2023 yılı seçimlerini kazanan bu zaferi elde eden gençler olarak inşallah Rabbim ahirette de amel defterimizde her adımımızı hayırlara vesile kılsın. Her adımımızda gençlerimizin gayretleri olsun diyorum. MYK Üyelerimize tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Ramazanımız hayırlı olsun." Dedi. 

“Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim”

Son konuşmayı ise Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan yaptı. “Buraya gelmeden önce Cumhurbaşkanımıza Afyonkarahisar'da gençlerimizle, teşkilatlarımızla birlikte olacağımızı iletmiştim. “ diyen İnan sözlerine şöyle devam etti; Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın muhabbet dolu selamlarını getirdim. 2001 yılından bu yana Afyon'da gençlik kollarımız her zaman çok güçlü oldu. Türkiye örnek olacak çalışmalara imza attılar. An geldi Afyon Gençlik Kollarımız siyasetin mutfağı oldu. Hem genel merkez gençlik kollarında hem de Afyon yerelinde çok güzel hizmetler gerçekleştirildi. Bu başarılı tabloda ve her girdiğimiz seçimde hiçbir zaman Afyon Cumhurbaşkanımızı ve partimizi yalnız bırakmadıysa bunda hiç şüphesiz her kadememizin olduğu gibi Afyon Gençlik Kollarımızın da çok önemli fedakarlıkları vardı. Çok önemli gayretleri vardı. Bu nedenle AK Parti de her bir üye her bir teşkilat mensubu aynı istikametin aynı davanın yolcusudur. 

“27 Mayıs'ta açılan parantezi 15 Temmuz gecesi ölümüne kapattık”

“Bayrağı teslim alanla bayrağı teslim edende her zaman aynı istikametin aynı davanın yolcusudur” diyen İnan şöyle konuştu; Bu minvalde gerek İzmir Gençlik Kolları Başkanlığımda gerekse son bir yıldır sürdürdüüğümüz Genel Merkez Gençlik Kolları süresince Afyon Gençlik Kollarımıza ve Afyon Gençlik Kolları Başkanımız Ethem Karahan kardeşimize yapmış olduğu çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. Üniversite, lise teşkilatlarımız, ilçelerimizden bu davaya hizmet eden gençlik kolları başkanlarımız ve üyelerimizle birlikteyiz. Hep beraber çok önemli bir seçime gidiyoruz. Yüzyılın seçimine gidiyoruz. 2023 yılında geleceğimizi oylayacağız. Geleceğimizin Türkiyesini oylayacağız. Bağımsızlık mücadelemizin nasıl kararlılıkla devam ettiğini hep beraber dünyaya göstereceğiz. Bugün Türkiye hiç şüphesiz dünden daha güçlü. Bugün Türkiye potansiyeli hiç şüphesiz dünden daha güçlüdür. Bugün Türkiye 2002'den bu yana 4 kat büyüdü. Yaptığımız tüm hizmetlerin hükümetimizin, bakanlıklarımızın yapmış oldukları tüm hizmetlerde, Belediyelerimizin yaptığı tüm çalışmalarda kalem kalem gençlik hizmetleri var. Bizler her zaman gençlerle yol yürüdük. Cumhurbaşkanımız her zaman gençlerle yol yürüdü. Siyasetin nesnesi değil öznesi olarak gençleri Türk siyasetinde ilan etti. Bunun bir çok örneğini sabaha kadar konuşabiliriz. Ben tüm kardeşlerimin anlattığım süreçlerin ne kadar farkında olduklarını biliyorum. 2001'den bu yana AK Parti Türkiye de demokrasiyi güçlendirdi. İnsan haklarında özgürlüklerde büyük aşamalar kaydettik. Bunlar durup dururken olmadı belli mücadeleler oldu. Bize büyüklerimiz çok söylediler. Bizlerin 27 Mayıs darbe dönemini, 12 Eylül darbesini, 28 Şubat darbe süreçlerini bilmediğimizi çok söylediler. Bizlerin koalisyon süreçlerini bilmeyeceğimizi çok söylediler. Bizim 2002'den beri bildiğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere verdiği özgüven ve onun mücadelesiydi. Biz 27 Mayıs'ta açılan parantezi 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızla birlikte ölümüne diyerek kapattık. O anti demokratik statükocu vesayet dolu süreci tarihin kara çöplüğüne hep beraber yolladık. Bu minvalde 2023'e giderken tüm kazanımlarımızı Afyon'da ki ve Türkiye'de ki gençler olarak kalıcı hale getireceğimiz bir seçime gidiyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bugün Türkiye'de tüm prangalar kırıldı kırılmaya da devam edecek. Bu minvalde Afyon Gençlik Kollarımızın yapacağı çalışmaları Genel Merkez Gençlik Kolları olarak çok önemsiyoruz. İnşallah tüm teşkilatlar ve gençlik teşkilatları olarak liselerden üniversitelere kadar Afyon'da hemhal ollmadık gençlik kalmayıncaya kadar çok çalışacağına vefa programında aldığım enerji ve bu zamana kadar yaptıkları çalışmalarla görüyoruz. 2023 seçimine çok az bir zaman kaldı. Hepimizin gayretlerimizi 2053 yılına taşıma zorunluluğumuz var. Eksiklerimiz, hatalarımız, iletişim problemlerimiz, kazalarımız olabilir. Ama biz 2001'den yana bu güçlü ailenin en güçlü parçası olmaktan her zaman mutlu olduğumuzu ve mutlu olduğunuzu bilenlerdenim.

İnan ve beraberindeki heyet daha sonra AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaret etti. Gençlik Kolları heyeti daha sonra sırasıyla Afyonkarahisar Belediyesi ve Ramazan Çarşısını ziyaret ettiler. Gençlik Kolları Genel Başkanı İnan’ın son programı ise gençlerle söyleşi oldu. Heyet daha sonra Afyonkarahisar’dan ayrıldı.