AK Parti 7. Olağan İl Kongresi pandemi kuralları çerçevesinde yoğun bir katılım ile Prof. Dr. Veysel Eroğlu spor salonunda gerçekleşti. “Afyonkarahisar İçin İnandığın Yolda Yürü” sloganı ile yapılan kongre için sosyal mesafe, maske ve temizlik kurullarına en üst düzeyde uyulması için çok sıkı tedbirler alındı. 29 Eylül’den itibaren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Ceylan Uluçay, kongreye tek başkan adayı olarak girdi. 

Partililerden kongreye yoğun ilgi

Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, AK Parti Genel Merkez MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile birlikte ilçe ve belde başkanları, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, delegeler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Burada İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay özetle şunları söyledi: 

MEHMETÇİK KENDİ MİSYONUNA DÖNDÜ

“Osmanlıdan koptuktan sonra kan ve gözyaşıyla anılan Libya’dan Sudan’a, Karabağ’dan Bosna’ya, Katar’dan Suriye’ye uzanan geniş coğrafya, yeniden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizin gücüyle ve şefkat eliyle buluştu. Güçlü Türkiye, mazlumun ve mağdurun umudu oldu. Kıymetli dava arkadaşlarım Mehmetçik sizlerin sayesinde barışın ve adaletin sembolü olurken, tarihi misyonuna da geri döndü. Bugünleri ise sizlerin sayesinde yaşıyoruz. Ana kadememiz, Gençlik ve Kadın Kollarımız ile milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, sandık görevlilerimiz ve milletimizin desteği ile seçtiğimiz liderimiz sayesinde bugün üç kıtadayız. 

DOKTOR SAYIMIZ 92’BİNDEN 161 BİNE ÇIKTI

Değerli dava arkadaşlarım sağlıkta hastanelerimizin toplam yatak sayısını 240 bine, nitelikli yatak sayısını 145 bine çıkarttığımızı anlatmalıyız. Doktor sayımızı 92 binden 161 bine, toplam sağlık çalışanı sayımızı ise 378 binden 1 milyon 25 bine yükselttiğimizi anlatmalıyız. Güvenlik alanında PKK-YPG'den DEAŞ'a ve FETÖ'ye kadar ülkemize saldırması için beslenip, büyütülen ne kadar örgüt varsa hepsinin başını ezdiğimizi anlatmalıyız. Milli Savunma, İç İşleri ve Dış İşleri Bakanlıkları ile Milli İstihbarat Teşkilatımızın başını çektiği güvenlik kurumlarımız arasındaki koordinasyonu geliştirdiğimizi anlatmalıyız.

DEVLET HASTANESİ’NDE 2002 ÖNCESİ HALKIN SAĞLIK TALEPLERİ YERİNE GETİRİLMİYORDU

 Ulaştırma ve alt yapı çalışmalarıyla bölünmüş yol uzunluğunu 21 bin kilometre ilave ile 27 bin kilometrenin üzerine, otoyol uzunluğunu 1.346 kilometre ilave ile 3 bin 60 kilometreye çıkardığımızı anlatmalıyız. Karayolları üzerindeki tünellerin sayısını 298 ilave ile 381'e, tünel uzunluğunu ise 50 kilometreden 500 kilometreye yükselttik. Hafıza-i beşer nisyan ile malûldür. Akarçay’ın bizden önce kokarçay olduğunu ve ağır bir koku yaydığını, AK Parti dönemindeki halinin ise dünya basınında yer aldığını anlatmalıyız. Stadyumun bizden önce ve sonraki halini, 2002 öncesi halkın sağlık taleplerini yerine getiremeyen Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin AK Parti öncesi ve AK Parti dönemindeki halini anlatmalıyız. 2002 öncesi devlet kendi vatandaşının sağlık sorunu ile ilgilenemezken, AK Parti sonrası dünyada en iyi sağlık sistemine sahip olduğumuzu anlatmalıyız.

ENFLASYON AK PARTİ ÖNCESİ YÜZDE 68’Dİ, BUGÜN YÜZDE 11

 Kıymetli yol ve dava arkadaşlarım, AK Parti öncesi başörtüsü ile eğitim almak ve kamuda çalışmanın yasak olduğunu hatırlatıp, başörtüsü yasağını AK Parti’nin kaldırdığını ve eğitim alma hakkını garanti altına aldığımızı anlatmalıyız. Enflasyonun AK Parti öncesi yüzde 68 olduğunu, bugün ise yüzde 11 olduğunu, hedefin ise tek haneli rakamlar olduğunu anlatmalıyız. 

ONLARI ARTIK HİÇ KİMSE HATIRLAMIYOR

Uluçay konuşmasında, “Değerli dava arkadaşlarım, bu büyük dava ve kutlu hareket, mensuplarına şeref verir. ‘Ben yoksam dava da yoktur’ diyenler en baştan kaybetmiş olanlardır. İstişareyi, dayanışmayı ve ortaklığı dışlayan, ortak kararları şahsi beklentileri ile uyuşmadığı için beğenmeyen bu kutlu davaya haksızlık etmiştir. Bu dava hiçbir zaman koltuk davası olmamıştır. Bu dava şahsi hırsları, kibri, fitneyi, çelme takmayı, başkasının kuyusunu kazmayı her zaman dışlamış, her zaman dairesinin dışına atmış bir davadır. Hırslarının ve başkalarının oyuncağı olanların çırpınışları ise gündemde kalma çabalarından ibarettir. Zira onlar çoktan unutulmuşlardır. Artık onları hiç kimse hatırlamıyor… Hiçbirimiz mükemmel değiliz, tabi ki eksiklerimiz hatalarımız kusurlarımız olabilir. Allah’ın izniyle elbirliği ile gönül birliği ile hepsinin üstesinden geleceğiz. İnanıyorum ki buradaki tüm yol arkadaşlarım bu davanın neferleri olarak her zaman hayırla hatırlanacaktır. Cumhuriyetimizin kazanıldığı topraklarda kurulan partimizin lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bölgemiz ve küresel barış için, adalet için bütün imkânlarımızı seferber ederek, en üst seviyede sorumluluklar üstlenmeye devam ediyor. Ben bu partinin bir neferi olarak 2023 hedeflerimize, 2053 ve 2071 vizyonumuza uygun bir Türkiye’yi milletçe el ele inşa edeceğimize yürekten inanıyorum” dedi. 

GENEL MERKEZ NEZDİNDE AFYON’UN YERİ AYRI

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de konuşmasında, “Bugüne kadar İl Başkanlığı yaptığım dönemde de görev aldığımız kuruluşundan bugüne kadar AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatının genel merkezimiz nezdinde ayrı bir yeri olduğu kanaatindeyim. Ben bu konuda da hiçbir zaman yanılmadım. Genel Merkezimiz her daim yanımızda oldu. Çünkü şehrimiz her seçimde bir önceki seçimden daha fazla oy alarak desteğini devam ettirdi. Bugüne kadar AK Parti Afyonkarahisar teşkilatımız gerek ana kademede, gerek kadın kollarında, gerekse gençlik kollarında görev alan görev yapan tüm arkadaşlarımıza ben ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hizmetleri hiçbir zaman yadsınamaz. Bugünlere gelindi ise bu arkadaşlarımızın kıymetli vakitlerini ayırarak şehrimizin gelişmesi, partimizin güçlenmesi için gayret sarf ettiğinden dolayıdır” ifadelerine yer verdi.