AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı’nın Danışma Meclisi toplantısı hafta sonu yoğun bir katılımla gerçekleşti. Fuar Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Genel Merkez Koordinatörü Hüseyin Sezen, Afyonkarahisar eski Milletvekili Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Koordinatörü Halil Ürün, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve çok sayıda partili katıldı.

“SANDIK DEMOKRASİNİN NAMUSUDUR”
Uluçay “Seçimler çok önemlidir, sıkı ve yoğun bir çalışma gerektirir ama neticesini de her daim sandıklarda alırız. Bu yüzden bugün milletimizin emanetine sahip çıkan, demokrasinin tecelli etmesi için büyük emek veren değerli sandık görevlilerimiz ile birlikteyiz. Sandık demokrasinin namusudur, sandıktan neticeyi alırsanız ülkeyi de şehirleri de beldeleri de yönetirsiniz. Ancak neticeyi sandıktan alamıyorsanız başka yollara başvurup lütfen milletin huzurunu kaçırmayın. Bugün maalesef karşı karşıya geldiğimiz tabloda, zillet ittifakı, iktidara giden yolu sandık yerine yabancı devletlerin kapısında aramaktadır. Bu durumu maalesef demokrasimiz adına çok tehlikeli ve ahlak dışı görüyoruz. Milletine inanmayan, milletine güvenmeyen, hele hele iktidarı yabancı güçlerin kendilerine lütuf olarak sunmasını bekleyen bu aciz zihniyet, 15 seçimdir umduğunu bulamadığı gibi 2023’te yapacağımız 16’ncı seçimin umudunu da yabancı ülkelerin ülkemizdeki temsilcilerine bağlamış durumdadır. Sandık yönetimlerimiz ve sandık görevlilerimiz 2023 seçimlerinde zillet ittifakını 16’ncı kez sandığa gömmek için dört gözle beklemektedirler. Neymiş; iktidara giden yol yabancı devletlerin sefirlerinin kapısından değil, aziz milletimizin gönlünü alarak, sandık yönetimlerinin verdiği mücadele ve kararlılıklarından geçmektedir.” dedi.


“KENDİ EVİNİN ODASINI AYDINLATAMAYANLAR AZİZ MİLLETİMİZE HANGİ IŞIĞI VERECEK”
Uluçay “Kamerayı her bulduklarında kendilerini çağdaş, bilime inanan, demokrat ve aydın iddia edenlerin bugün nasıl karanlıkta kaldıklarına hep birlikte şahit olduk. Daha kendi evlerinin odalarını aydınlatamayan bu aciz zihniyet, aziz milletimize hangi ışığı verecek merak ediyorum doğrusu. Dünü karanlık kasetlere bağlı olan zihniyetin bugününün aydınlık olmasını zaten beklemiyoruz. Biz bunların bu tür alışkanlıklarını 90’larda sürekli aydınlık için 1 dakika karanlık eylemlerinden hatırlıyoruz. Ne yaparsanız yapın hangi eylemi denerseniz deneyin talimatı hangi ülkeden alırsanız alın bu milletin Ak olan ışığını asla ve asla karartamayacaksınız. Bunun güvencesini de bu salondaki dava arkadaşlarımızla birlikte veriyoruz. Siyaset tarihinin bugüne kadar asla görmediği bu karanlık ve zalim zihniyet elektrik faturasını 2023 başkanlık seçimlerinde sağlam bir şekilde ödeyecek ve inanıyorum ki tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. 1940 yılında okuma seviyesi yüzde 20 iken CHP’nin oy oranı yüzde 80 idi. Yıl 2022 okuma seviyesi yüzde 95, CHP oy oranı yüzde 25’dir. Okumak güzeldir. Okumak sizi sadece karanlıktan değil zararlı şeylerden de korur. Şimdiden Kadir Gecemiz ve Ramazan Bayramımız mübarek olsun.” dedi.