Milletvekili Taytak’a, İl Başkanı Mehmet Kocacan, İl Sekreteri Beytullah Bostancı ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Kağan Diler eşlik etti. Milletvekili Taytak, ilk olarak Büyük Taarruz'un 100. yıl etkinlikleri kapsamında ‘’Yakın Tarih Dersleri’’ söyleşisi için ilimize gelen Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun programına katıldı. İl protokolünün de katıldığı program da Prof. Dr. Afyoncu, Büyük Taarruz’un öneminden bahsetti.

“TEKNİK ÖĞRETMEN OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUM”

Milletvekili Taytak daha sonra Afyonkarahisar’ımızda pilot okul olarak belirlenen Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek Okul Müdürü Mehmet İvecen’den okulun faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Teknik öğretmen olmanın gururunu yaşadığını belirten Milletvekili Taytak, “Hayatımın her döneminde teknik öğretmen olmanın ve kolunda bir altın bilezik olmanın gururunu yaşadım. Şimdi de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hem Afyonkarahisarımızı h em de teknik öğretmen arkadaşlarımızı temsil ediyorum. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz 350 okulun içerisinde ön sıralarda özellikle döner sermaye sermaye ile ilgili çalışmalarda ilk 20 içerisindeler. Ben bu çalışmalarından dolayı okul müdürümüzü, idareci arkadaşlarımızı ve öğretmenlerimizi ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ TEKNİK OKULLARDADIR”

Türkiye'nin geleceği teknik öğretmenlerde ve teknik okullarda olduğunu vurgulayan Milletvekili Taytak, devletin meslek liselerine gereken desteği verdiğini söyledi. Taytak, “Teknik okullar hem ekonomik olarak hem de bütün değerlerimizi çalışmayı, üretmeyi değerlendirmeyi, kazanmayı ve ortaya bir eser çıkarmayı kazandıran okullardır. Bu sebepten ben Türk gençliğinin daha önce olduğu gibi şimdi de özellikle meslek liselerimiz de sanat sahip olmasını ve sanatlarını icra etmesi düşüncesi içerisindeyim. Devletimiz bu anlamda proje okulları açtı ve çok ciddi anlamda sanayilerde, organize sanayi bölgelerindeki sanayicilerimiz ile birlikte çalışıyorlar. Öğrencilerimiz eğitimlerini okulda alıyor, hem teorik hemde pratiklerini sanayi de devam ettiriyorlar.

“GENÇ ÖĞRENCİLERİMİZİ MESLEK LİSELERİNİ TERCİH ETMELERİNİ İSTİYORUM”

Genç öğrencilere de seslenen Milletvekili Taytak, “Ben tekrar genç arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize isteğim şudur ki;  ilkokuldan sonra ortaokul döneminden hemen sonraki tercihlerinizi Meslek Lisesine yapın. Atalarımızın söylediği gibi altın bilezik sahibi olun. Kendi branşında bir eğitim yapma imkanı her zaman vardır.  Ben meslek liselerinin ülkemizin ekonomisinin geleceği için çok önemli olduğu inancı içerisindeyim ve bütün gençlerimizi, bütün öğrencilerimizi meslek liselerimizin bölümlerinde eğitimlerini almalarını ve ailelerine katkı bulunmalarını istiyorum” diye konuştu.

“NİCE ŞAMPİYONLARIN BU TESİSTE YETİŞECEK”

Vali Gökmen Çiçek’in girişimleriyle hayata geçirilen ve Türkiye’de şehir merkezine kurulan ilk tesis olan Kano Tesisini de ziyaret eden Milletvekili Taytak, gençleri spor yapmaya davet etti. Bu tesiste nice şampiyonların yetişeceğini de söyleyen Taytak, “Günümüzde Olimpiyat Oyunları programlarında yer alan kano sporu, şehir merkezinde, Akarçay’ın hemen kenarında Valimiz Gökmen Çiçek’in girişimleri ve Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in tahsis ettiği alanda yakın bir zamanda hayata geçecektir. Spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Afyonkarahisar’ımızda spora ve sağlıklı yaşama destek vermek için bu merkezin kurulmasında emeği geçen Valimiz Gökmen Çiçek Beye, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Beye, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci Beye ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Şehrimize hayırlı olsun diyor, gençlerimize spor yaparak hedeflerinin peşinde koşmalarını tavsiye ediyor ve buraya davet ediyorum. Nice şampiyonların bu tesiste profesyonel sporcu olmasını diliyorum” dedi.

“AFYONKARAHİSAR BÜYÜK GÜREŞ ORGANİZASYONUNA EV SAHİPLİĞİ YAPTI”

Sporun şehri Afyonkarahisar olma yolunda Türkiye Güreş Federasyonu U13 erkekler Güreş Şampiyonasına katılan Milletvekili Taytak,  81 ilden 1500 sporcu ve antrenörün katıldığı güreş müsabakasını da il protokolü ile beraber izledi. Taytak,  dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

TAYTAK, MHP İL YÖNETİMİ İLE İFTARDA BULUŞTU

Milletvekili Taytak günün sonunda Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe, İl Başkanı Mehmet Kocacan, Belediyelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Doğan Şimşek, İl Sekreteri Beytullah Bostancı, KAÇEP İl Başkanı Nesrin Çelikbilek ve İl Yönetim Kurulu Üyelerinin tamamı katıldı. Yemek sonrası adım adım 2023 programı kapsamında izlenilecek yol masaya yatırıldı.