Büyük Birlik Partisi Güney Belediye Başkan adayı Süleyman Çağlar, Afyon Postası Tv’de Gazeteci Nail Azbay’ın sorularını yanıtladı. Çağlar, programda özetle şunları söyledi:

Güney Belediyesi neden kapatıldı. Bunu anlatmak istiyorum. Güney’in her sene nüfus sıkıntısı vardı. 2011 yılında dönemin belediye başkanı nüfus çalışması yapmadı. 2012 yılında yasa çıktı. Yasa gereği nüfusumuz 2 binin altında kaldığı için kapatıldık. Biz Çalışlar ile bu süreçte birleştik. Bu katılma noktasında mahkemeye müracat edildik. Mahkeme bu birleşmeden dolayı belediyeliği geri verdi. Belediyenin açılması için mahkeme kararı yeterli olmadı. Bu kararın idari olarak onaylanması gerekiyordu. Yani İçişleri Bakanlığı’nın faaliyete sokması gerekiyordu. Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici’ye ziyarette bulunduk. Kendisine yaptığımız ziyarette bizim yanımızda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu beyi aradı. Bizim durumumuzu izah etti. Güney Beldesi açılmamış, bu konuda yardımcı olur musunuz dedi. Sayın Bakan’da ben konuyu bir araştırayım size dönüş yapayım dedi. Bir saat sonra bize haber geldi. Güney Belediyesi’nin açılacağı ile ilgili haberi aldık. Bizde sevinerek Güney’e döndük.  

KENDİLERİNE HAKARET EDEN KİŞİYİ ADAY ETTİLER

Biz 2019 seçimlerinede katılabiliyorduk. Bu noktada da çok ziyaretlerde bulunduk. Hatta bir ziyaretimizde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya bey, Genel Başkanımız Mustafa Destici bey, BBP MKYK Cemil Çoker bey, dördümüz oturup konuştuk. Ali Bey’e dedikki 2019 seçimlerine Güney Beldesi seçimlerini yetiştirelim dedik. Cemil Başkanım böyle dedi. Ali Özkaya o zaman bize şunu dedi. Sayın Veysel Eroğlu Güney’e geldiğinde ona hakaret edildi. Dönemin Belediye başkanı olan arkadaş kendilerine hakaret etti. Şimdi o arkadaş kendilerinden aday. Veysel Bey’in aracını tekmelediler, kusura bakmayın ben Güney’in belediyesini şimdi veremem dedi, bir sene bekleyecekler dedi. Genel Başkanda bastırdı, ama yok olmaz dedi. Ali Bey, belediyeleri kapattığımız yerlerden daha çok oy alıyoruz dedi. Aynen konuşma böyle. 6 Haziran’da daha mı çok oy alacaklar yoksa daha mı az oy alacaklar ona Güney halkımız karar verecek. Bu süreçte 14-15 Milyon lira kaybettik. Belediyemiz kapanmasaydı bu beldemizde bir yatırıma kullanılacaktı. Bu Güney’in parası. Maddi kayıplarımız bunlar. Manevi kayıplarımız var. Personellerimiz dağıtıldı. Belediye araçları gitti. 7 Haziran’dan sonra bu kayıplarımızı tamamlayacağız.  

EN ÖNEMLİ SORUN SU SIKINTISI

Acil olarak Güney’de su sıkıntımız var. Güney’in biraz daha farklı bir sıkıntı var. İçme suyunu geçmiş dönemdeki belediye başkanları bahçe sulamalarına verdiler. İnsanlar bahçelerindeki bezelyeleri, domatesleri, çilekleri sulamak için kullanıyorlar. Asli ihtiyaçlar için kullanamıyorlar. O yüzden en önemli sorun su sıkıntısı. Bunu belediye başkanı olduğumuzda mutlaka çözeceğiz. 

ÇALIŞLAR’IN BAZ İSTASYONU SORUNUNU KALICI OLARAK ÇÖZÜLECEK

Güney’in seçimi Türkiye’de başka seçim olmadığı için ilgi görüyor. 8 tane aday var. Neredeyse her partinin adayı var. Yeni kurulan partiler aday gösterdiler. Canlı bir seçim oluyor. Şu anda bayram havası var. Kardeşlik içinde bir seçim geçiyor. Bayram havasında geçen bir seçim oluyor. Çalışlar’ın 20 yıldır baz istasyonu sorunu vardı. Telefonlar çekmiyor internet kullanılamıyordu. En son geçen hafta mobil bir istasyon getirildi. Sıkıntı bir nebzede olsun giderildi. Bende şunu merak ediyorum 20 yıldır neden gidermediniz? Birde bu kalıcı bir çözüm değil. Biz bunu kalıcı olarak çözeceğiz. Karşı tepeden yansıtma yöntemiyle bunu çözeceğiz. 

BUNU DERLERSE ADAYLIĞI BIRAKACAĞIM

Güney seçimlerine bu Netanyahu açıklamaları damga vurdu. Sayın Veysel Eroğlu hocam kullandı. Kendisini çok severim. İl başkanıda buna benzer bir ifade kullandı. Güney seçimlerini kazanırsak Netenyahu’ya bir ders vermiş olacağız, Netanyahu’nun gözü Güney seçimlerinde gibi şeyler söylüyorlar. Ben kendilerine şunu söylüyorum. Eğer Güney’i iktidar partisi kazandığında Netanyahu’nun gözü çıkacaksa, İsrail Filistin’e yaptığı zulmü sonlandıracaksa, Filistin’e  bomba atmaktan vazgeçecekse ben yarın hemen adaylıktan çekilmeye hazırım. Bu benim sözümdür. Bunun açıklamasını bekliyorum. Derlerseki Süleyman Çağlar sen adaylıktan çekil, böyle olursa biz İsrail’i haritadan sileceğiz, derlerse bana ben adaylığı bırakacağım. Bunu ilk defa açıklıyorum. Ben bir sözüm daha var. Biz 7 Haziran’da seçimleri kazanırsak inşallah kazanacağız, Gazze’de bir belediyeyi Güney’e kardeş belediye yapacağım. 

İŞTE SÜLEYMAN ÇAĞLAR’IN BAZI PROJELERİ

*Güney’de insanlar kutuplaştırıldı. Ben seçildiğimde bunu gidereceğim. Ben insanları bir araya getireceğim. Milli Birlik Beraberlik Projesi’ni hayata geçireceğim. 

*Su sıkıntısını çözeceğiz. Yeni bir kaynak bulduk. Fındıklı bölgesinde. İzmir’de 4-5 bin nüfusumuz var. Yaz dönemleri geliyorlar. Güney gelişiyor. Bu sorunu çözeceğiz. 

*Günde 3 bin araç geçiyor. Bunların bin tanesi Güney’e girmesi gerekiyor. Ama girmiyor. Çünkü işletmemiz yok. Ben buraya Yöresel Ürünler İşletmesi açacağım. Güney’de yetişen ürünler burada satılacak. 

*Gölet projemiz vardı. Veysel Hocam 3 kez söz verdi. Geçen hafta geldiğinde yine söz verdi. Biz göreve geldiğimizde Sarıyer Göleti’ni yapacağız. Veysel Hocam ile birlikte yapacağız. İnsanlar bahçelerini buradan sulayacak bu sayede içme suyumuzda yetecek. 

*Parke taşı olmayan bir çok yer var. Ben Güney’in tamamına parke taşı döşeyeceğim. Bizim bir bölgemizde çakıl malzememiz var. Biz manuel bir sistem kuracağız. Parke taşımızı kendimiz üreteceğiz. Kendi ustalarımızla döşeyeceğiz. Büyük şirketlere bunu yaptırmak istemiyoruz. 

*Kadın Kooperatifi kuracağız. Kadınlarımızı üretime teşvik edeceğiz. Güney’in tamamı atölye olacak. Herkes üretecek. Belediyemizin şirketi aracılığıyla e-ticaret sitesi kuracağız. Dünyanın her yerine Güney’de üretilen ürünleri satacağız. Kadınlarımız bu sayede kazanacak istihdam artacak.

*Tekstil atölyesi açılması yönünde çalışmalarımız olacak.

-Aşevi’ni açmıştık. Seçmenlerine yemek götürüyor diyerek şikayet edilmiş, buranın kapanması gerekiyor dediler. Yaşlıların çorbalarına bile göz diktiler. Ben başkan olduğumda bu Aşevi’ni yeniden açacağım. Mobil aşevi kuracağım. 

*Mezarlık noktasında bir projemiz var. Yaşlılarımızı neredeyse üst üste gömme durumunda kalıyoruz. Peyzajı yapılmış geniş bir mezarlık yapacağız. 

*Daha projelerimiz var, ama genel hatlarıyla projelerimiz bunlar. 

15 YAŞINDAN BERİ GÜNEY’E BAŞKAN OLMAK İSTİYORUM

15 yaşından beri Güney’e belediye başkanı olma hayali kuruyorum. Bu hayale 15 yaşında başladım. Güneyli ve Çalışlarlı kardeşlerimin destekleriyle bunu başaracağız. Afyon Postası’nı bizi ağırladığı için teşekkür ediyorum.