CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle;

ŞOFÖR ESNAFININ HAKLARI KORUNMALI

Oda başkanımız Karataş, şoför esnafının yaşadığı çileleri tek tek aktardı. Afyon merkezinde yolcu taşımacılığı yapan şehir içi minibüs hatlarıyla ilgili uygulamada büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Bütün ömrünü, sermayesini minibüs hattına veren şoför esnafının haklarının korunması gerektiğiyle ilgili görüş birliğine vardık. Verilen hak geri alınmamalı diyerek düşüncemizi aktardık.

BU ŞARTLARDA İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYIZ

Şehirlerarası taşıma/nakliye işi yapan bir şoför esnafımız, “kamyonumla Afyon’dan İstanbul’a gidiş-dönüş yapmam ve sadece masrafları karşılayabilmem için cebime en az 12 bin lira koymam lazım. Mazot çok pahalandı, ha bire zam geliyor. Gidiş-dönüş mazot parasıyla beraber 1050 TL köprü geçiş ücreti ve amortisman masrafları da binince 12 bin TL masraf çıkıyor. Kaça gidip geleceğiz de üzerinden para kazanacağız. Bu şartlarda bu işin içinden çıkmamız mümkün değil” dedi.

Biz CHP olarak, şoför esnafımızın yanındayız. Bu sorunların giderilmesi ve esnafımızın ayakta kalması, insanca yaşayabilmesi için elimizden geleni yapacağız.

Şoför esnafımız yalnız değildir!

Oda Başkanlığına seçilen İbrahim Karataş ve yönetim kuruluna hayırlı uğurlu olsun, başarılar dileriz. Önceki Başkan ve yönetimine de yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.