HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ

Savaş sadece cephede olmaz. Bugün tüm dünyanın mücadele ettiği korona virüs salgını, insanlığa karşı adeta bir savaş açmıştır. Bu savaşın en önde savaşan askerleri de sağlık emekçileridir. Gece gündüz demeden, ailesinden uzak, canla başla çalışan sağlık emekçilerinin haklarını ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. Büyük risk altında görev yapan sağlık çalışanlarının, uzun süreden beri gerçekleşmesini istedikleri taleplerine hiç olmazsa bu önemli süreçte kulak verilmeli, talepleri karşılanmalıdır.  

EK GÖSTERGE 3600’A ÇIKMALI

Döner sermayenin yüzde 100’nü 3 aylık sürede sağlık çalışanlarının maaşlarına yansıyacağı açıklanmıştı. Bu yansıma 3 ay süreyle kalmamalı, hem döner sermaye hem de performans ödemeleri maaşlara sürekli olarak yansıtılmalıdır. Yine, sağlık emekçileri için “ek gösterge” 3600 a çıkartılmalıdır. “Koruyucu malzeme yeteri kadar sağlanamıyor” diye haberler alıyoruz. Koruyucu malzeme eksikliği varsa derhal giderilmelidir.

TEKLİFİMİZ REDDEDİLDİ

Bildiğiniz üzere CHP’nin, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin cezalandırılmasına dair kanun teklifi önerisi, Akp ve MHP tarafından reddedildi. Oysa iktidar, bir hafta öncesine kadar her akşam sağlık emekçilerini alkışlıyor, alkışlatıyordu. Sağlık emekçileri için hayati önem taşıyan böylesi bir teklifi reddederek ne derece samimi olduklarını göstermişlerdir. Daha sonra tepkileri gören İktidar, teklifi meclise getirmek için hazırlık yaptıklarını açıklamıştır. Oysa bu konu siyasi hizipleşmeye alet edilmeyecek kadar önemli bir konudur. Bir an evvel önerinin yasalaşmasını bekliyoruz. Tüm sağlık emekçilerimize ve halkımıza sağlıklı günler diliyoruz.