Hüseyin Ayva’nın açıklamaları şöyle: 

VATANDAŞLARLA DALGA GEÇİYORLAR 

AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanvekili Sayın Ali Özkaya geçen hafta , domates üzerinden marketlerdeki fiyatları eleştiren gazeteci İzzet Çapa'nın paylaşımına tepki göstererek yüksek fiyatları savundu. Gazeteci İzzet Çapa sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Domates... Bizim mutfağın olmazsa olmazı... Bütün yemeklerin alt yapısı... Kahvaltı sofralarının baş tacı... Menemenin harcı... Almış başını gitmiş... Hem de ne gitmek... Domates... Ateş pahası... Bu fiyatlar... Hakikaten olacak iş değil... Ve bu gidiş vallahi gidiş değil..." notuyla, marketlerdeki fahiş domates fiyatlarını paylaştı.

ÖZKAYA’NIN PAYLAŞIMI

Yapmış olduğu sosyal medya paylaşımın da sayın Özkaya "Eğer muhalif bir tip iseniz, iktidara karşı insanları kışkırtmak istiyorsanız gerçeği çarpıtarak böyle provakasyon yapabilirsiniz… Pazarda en az 10-15 çeşit domates var. Nasıl ki 146.900 TL’den 5.000.000 TL’ye kadar binek otomobil varsa 5 TL’den 20 TL’ye kadar domates de var…"

VEKİLLER 25 BİN TL MAAŞ ALIYOR

2.825 tl alan bir asgari ücretli bu fiyatlardaki domatesi nasıl alacak. Vatandaşla dalgamı geçiyorsunuz. Çalışanlarımız her ay bir Millet  vekillerimiz gibi 25.000 tl almıyor ki her ay.

CUMHURBAŞKANININ MAAŞI

Fiyatlara bakan yok; Cumhurbaşkanı sayın  Erdoğan  46 yaşında emekli oldu .20 senedir emekli maaşı alıyor .81.500 tl aylık maaşının yanında birde emekli maaşı alıyor.Tüm masraflarını devlet karşılıyor ama emeklilikte  yaşa takılanlar fırsatçı oluyor .Bu ne biçim adalet .Bu ne biçim kalkınma .

HİZMETİ HER MAHALLEYE EŞİT YAPIN 

Diğer yandan Afyonkarahisar belediyesi boş durmuyor parke taşlarını değiştiriyor bunu mahalle ayırarak yapması çok yanlış; her mahallede  parke taşlarında yıpran ma  var belediye tümü değiştirmek yerine çok masrafa girmektense arızalı olan taşları değiştirmiş olsa bizce daha iyi olur. Bununla beraber logar kapaklarınında  gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Diğer taraftan karayolları kavşağına  yapılan alt geçit çalışması.

Sayın  Zeybek, projeyi 195 günde tamamlayarak hizmete sunmayı hedeflediklerini belirtmişti, kış aylarına girdik bakalım bu çalışma zamanın da tamamlanacak mı merakla bekliyoruz.

TELEFERİK KONUSU

Daha önce demiştik ;Şimdi biz belediyeye desek, trafik ve otoparkı çözün, ondan sonra bu işlere para verirsiniz.  Hemen derler ki bizden para çıkmayacak, yap işlet devret ile yaptırıyoruz. Nasıl yaptırıyorsunuz? 25 yıl işletme hakkı ve yıllık 140 bin müşteri garantisiyle.  Peki, yıllık 140 bin yolcu binmezse ne olacak? Aradaki farkı belediye ödeyecek. Hani sizden para çıkmıyordu? Şu yolcu ve müşteri garantili işlerden vazgeçin artık. Köprülerde ne kadar ödediğimizi görmüyor musunuz? Hava alanlarında ne kadar ödediğimizi görmüyor musunuz? Zafer Hava alanına ödediğimizi görmüyor musunuz? Yıllık 140 bin müşteri! Afyonun nüfusu 240 bin. Bu sayıyı tutturmamız mümkün değil. Biz böyle söyleyince Saadet Partisi teleferiğe karşı mı?  Hayır. Biz teleferiğe değil, yapılış usulüne ve zamanına karşıyız. Müşteri garantisine karşıyız.  Hamama giren terler demiş atalarımız. Ticarete atılan da riske girecek. Karını zararını kendisi düşünecek.  140 bin müşteri garantisi. Bir de bunu dolar ya da Euro üzerinden verirsiniz. Ne ala memleket.  Her fırsatta kul hakkının vebalinden bahseden, Sayın Mehmet Zeybek beyi tekraren uyarıyoruz.  Afyonkarahisar halkı binmediği teleferiğin parasını ödeyecek. Bundan daha büyük bir kul hakkı var mıdır? Bu vebale girmek istemiyorsanız bundan derhal vazgeçin.

TEBRİK EDİYORUZ

Eskişehir Valisi  Erol Ayyıldız  , yüz yüze eğitim gören Üniversite öğrencilerinin yanı sıra okullara girmek isteyen öğrenci velilerinden ve yurtlarda görevli tüm personelden 2 doz Covid-19 aşısı olmayanlar için istenen negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğunu iptal etti. Resmi açıklamanın ardından yaklaşık 70 bin öğrencinin eğitim gördüğü Eskişehir'de, 3 üniversiteye girişte yaşanan yoğunluk azaldı. Öğrenciler, kimlik kartlarına tanımlı HES kodları kontrol edilerek içeri alınıyor.

Şanlıurfa Valisi Sayın Abdullah ERİN başkanlığında 05.10.2021 tarihinde toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu aşağıdaki hususları karara bağlamıştır. 

1. 17.09.2021 tarih ve 36 nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 7. Maddesinde karara bağlanan “Tüm Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personellerden eksik aşılı olanlar ile aşısız olanların haftada iki defa PCR testi yaptırarak kurum amirlerine ibraz etmelerinin sağlanması” hususunun iptal edilmesine,

Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına; Oy birliğiyle karar verilmiştir. İki valimizi almış oldukları kararlardan dolayı tebrik ediyoruz.