İşte Arslan’ın açıklamaları: 

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Bu hafta basın açıklamamıza bir teşekkür ile başlamak istiyorum. 24 Ağustos 2020 ve 14 Eylül 2020 tarihilerinde yaptığımız basın açıklamalarında, öğrenci servisi esnafının sıkıntılarını dile getirerek desteklenmesi gerektiğini bildirmiştik. Bu kapsamda devletin prim ödemelerini karşılaması, MTV vergilerini almaması, faizsiz ve uzun vadeli kredi vermesi ve bir miktar nakdi destek vermesi gerektiğini belirtmiştik. Şöförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun aidat ücretlerinden feragat etmesini ve belediyenin de  ‘S’ plakalı araçlar için güzergah izin belgesi ücretini almamasının uygun olacağını bildirmiştik. Ekim ayı Belediye Meclis toplantısında servis taşımacılığı yapan araçlardan Güzergah İzin Belgesi ücreti alınmamasına karar verilmiştir. Bu kararı memnuniyetle karşıladığımızı belirterek, başta Belediye Başkanı Mehmet Zeybek olmak üzere kararda emeği geçen herkese teşekkür ederim. 

DEVLET EĞİTİM EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMALIDIR

Yeni tip Covid-19 pandemisi sonrası uzaktan eğitime geçilmesi sonrası yaşanan sorunlar artarak devam etmektedir. Tablete, bilgisayara, internete ve hatta televizyona erişemeyen, bunları karşılayabilecek maddi güçleri olmayan yüzbinlerce aile var. Devletin burada yapması gereken bu ailelere tablet, bilgisayar, internet ve televizyon ulaştırmaktır. Herkesin eğitim alabilme imkanını sağlamaktır. Bunun yanında internet için ödenecek faturalar can yakıcı hale gelmektedir. Öğretim için kullanılan internet ücretsiz olmalıdır. Devlet bunu bir an önce sağlamalıdır. Ancak ne bu imkanları sağlıyor ne de okulları açıyor. Şunu anlamakta güçlük çekiyorum; devlet okullarında virüs var da özel okullarda ve kurs merkezlerinde yok mu? Devlet okulları kapalı ama kurs merkezleri ve özel okullar açık. Etüd adı altında hizmet vermeye devam ediyor. Bu da  özel okullara- kurs merkezlerine aileleri yönlendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a  sormak istiyorum; eğitim ‘yükünü’ özel okullar sayesinde mi azaltıcaksınız? Amacınız özel okulların karlarını artırmak mı? ingiltere’de günlük vaka sayıları onbinler seviyelerinde iken okulları nasıl açıyor? Biz neden açamıyoruz? Zengin aile çocukları eğitimine devam ederken, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocukları eğitimden mahrum kalıyor. Gereken tedbirleri alarak yüz yüze eğitime derhal geçilmelidir.

EKONOMİ ALGI OYUNLARI İLE DÜZELTİLMEZ

Son bir yılda 1 milyon 981 bin kişi işini kaybetti. Dış borçlar için ödenen faiz 178 milyar dolara çıktı. Dolar 8 liraya yaklaştı. İktidar bunları görerek tedbir almak yerine, algı oyunları ile üzerini örtmeye çalışıyor. Bunun son örneği Gaziantep’te gerçekleşen fabrika açılışlarıdır. İktidar Gaziantep’te 300 fabrika açılışı tertip ediyor. Fakat işin ilginç yanı şu ki; açıyoruz dedikleri fabrikaların çoğu yıllardır zaten faaliyet gösteren fabrikalar. Daha önce kendilerinden önce kurulan üniversiteleri biz kurduk diyen bu iktidar şimdi de faaliyette olan işletmeleri yeni açtık diyor. İşin özeti ekonomiyi kurtaramadığı için algı oluşturmanın peşine düşüyorlar. Hazine ve Maliye Bakanı, ‘Döviz kuru benim için önemli değil, oraya hiç bakmıyorum’ diyor. Doların önemsiz olduğu algısını oluşturmaya çalışıyor. Ülkenin her kaleminde dışa bağımlı halde iken ve her ithalat dolar üzerinden yapılyorken nasıl ilgilendirmez? Geçiş garantisi verdiğiniz yollar, köprüler bile dolar üzerinden iken nasıl ilgilendirmez? Dış borçları büyük bir bölümü dolar üzerinden iken nasıl ilgilendirmez? “beni ilgilendirmiyor” demek algının bir parçası. Ama milletimiz bunlara görüyor.

ŞİMDİLİK “ELEKTİRİK ZAMMI BENİ İLGİLENDİRMİYOR” AMA FATURAYI ÖDERKEN İLGİLENDİRECEK.

Vatandaşımız ekonomik olarak son derece sıkıntılı bir dönemden geçiyor. İşsizlik ve geçim sıkıntısı insanımızın bir numaralı problemi. Böyle bir dönemde iktidarın vatandaşların derdine derman olması gerekirken, yaşadığı sıkıntıları artırıcı kararlar almaktadır. Resmi Gazete’de yayınlanan ve 1 Ekim’den itibaren geçerli olmak üzere elektiriğe % 5,75 zam yapılmıştır. Kayıp-kaçak bedeli, KDV ve TRT payı gibi fazladan alınan ücretlerin kaldırılması gerekirken, elektirik faturasından alınan TRT payı da % 7,7 zamlanmıştır. Şimdilik “elektiğe gelen zam beni ilgilendirmiyor, ona hiç bakmıyorum” diyorsak bile faturayı öderken ilgilendirecek. 

YAŞANAN KRİZLERİN YANI SIRA BİR DE AHLAK KRİZ DE VAR

Ülkede ekonomide ve adalette yaşanan krizlerin yanı sıra bir de ahlak krizi yaşanmaktadır. İktidar mensuplarının kontrolünde olan bir TV kanalında ortaya saçılan görüntüler hepimizin malumu. Ahlaksızlık, televizyon ekranları ile propaganda ediliyor ve yayılması teşvik ediliyor. Daha önceden de her türlü ahlaksızlık bu TV kanalından yayınlanmasına karşılık iktidarın hiçbir şey söylemiyor. Neden? Kendi gruplarındaki bir televizyon olduğu için. Ama eğer iktidar kontrolünde bir kanal değilse, iktidarın yanlış politikalarını eleştiriyorsa, mahkeme kaarı bile beklenmeden kanala cezalar yağdırılıyor, ekranlar karartılıyor.

ÇİFTE STANDART GİDEREK BÜYÜYOR

Bu ülkede iki özgürlük anlayışı var; iktidara, destekçilerine verilen özgürlük, muhalefet edenlere verilmeyen özgürlük. Bu ülkede iki hukuk anlayışı var; iktidar yanlıları her türlü ifade, iftira ve hakaret hakkına sahipken, muhalefet edenlerin neredeyse ağzını açması bile yasak. 

Bu ülkede iki ekonomi anlayışı var; biri sarayın ekonomisi, diğeri ise vatandaşın ekonomisi. Elbette sarayda ejder meyveli kokteyl içenler elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşın halini anlayamazlar. Bu çifte standartlı zihniyet ile de bu ülkenin sorunlarının çözülmesi mümkün değildir.

Ülkemizin sorunlarını gören ve bu sorunları çözmeye gayret eden iktidara ulaşmak ümidiyle hepinize teşekkür ediyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.