Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan'ın açıklamaları şöyle: 

COVİD-19 İLACI KONUSU

Gene Sağlık Bakanlığı ile ilgili bir diğer konu, Sağlık Bakanlığı Covid-19 tedavi rehberini güncelledi. Alınan yeni karara göre, etkinliği ve yan etkileri bir süredir tartışılan hidroksiklorokin ilacı, koronavirüs tedavisinde artık kullanılmayacak. 15 Nisan 2020 tarihindeki basın toplantısında hidroksiklorokini dünyada en yaygın kullanan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bütün vakalara ve şüpheli vakalara hidroksiklorokin başladıklarını, bu ilacın diğer ülkelerde ancak ciddi durumdaki hastalara verilmesine karşılık kendilerinin en erken aşamada kullandıklarını övünerek açıklamış ve tedavideki başarılarını da buna bağlamıştı. Hani sabah 8, akşam 8 adet yutturulan ilaç. Ne oldu şimdi? Bu ilacın yan etkisi varmış, covid 19 da işe yaramıyormuş.

ÖLEN İNSANLARIN VEBALİ KİMİN ÜSTÜNDE?

Biz de daha önce yaptığımız basın açıklamalarında bu konuda uyarmıştık. Peki bir yıldan fazladır bu ilaç yüzünden kalp krizi geçirerek ölen insanların vebali kimin üstünde? Bunların hesabı kimden sorulacak? Peki Sayın Bakan ‘bir gün maske takmak zararlıdır artık vazgeçtik’ deme ihtimaliniz var mıdır? ‘Aşıların yan etkisi çok daha zararlı aşılamayı durduruyoruz’ deme ihtimaliniz var mıdır? ‘kısıtlamaların hiçbir faydası yok, zararı olmuştur’ deme ihtimaliniz var mıdır? Bence bu ihtimal var ve yüksek. Ama bu sürede zarar gören canlarımız ne olacak?

TÜM YASAKLARI KALDIRIN

Siz en iyisi sizi yanlış yönlendiren Bill’in adamlarının tavsiyelerini elinizin tersiyle bir kenara atın ve tüm yasakları kaldırın. Sabah akşam televizyonlarda ahkam kesen, dün söylediğinin bugün tersini söyleyen Prof. Mehmet Ceyhan bir paylaşımında Rotary Kulübü’nden aldığı ödülü paylaşmış. Bu kulüpten ödül alan bir insanın ülkemize hayırlı bir hizmet yapması mümkün değildir. Bu ödülden sonra aslında bırakın televizyonlara çıkasını toplum içine bile çıkamaması gerekir. Lütfen biraz aklımızı kullanalım ve sorgulayalım.