Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva’nın açıklamaları şöyle:

ATILAN ADIMLARI TAKDİR EDİYORUZ

Milli imkânlar ile üretilen Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı göklerde. Bayraktar ailesini tebrik ediyorum. Ülkemizin medar-ı iftiharı oldular. Diğer sevindirici bir gelişme de Eskişehir’de yerli jet motorları ile ilgili çalışmalardan geldi. Biz geçmişte de her zaman bu tip çalışmaları takdir ile karşıladık. Özellikle Erbakan Hocamız hayatta iken bu konuyu çokça önemsemiştir. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

YARINIMIZ İPOTEK ALTINA ALINDI

Herhangi bir şirket böyle yönetilse idi patronlar o yönetimi kapının önüne koyardı. Burada patron kimdir, millettir. İktidar da bunun farkında. Kendilerine olan desteğin azaldığını gördükleri için seçim kanunları ile oynuyorlar. Ama şu bilinsin ki; beytülmali çarçur ederek harcarsanız, milletin ahı sizi perişan eder. Kimse unutmasın ki, siyasetin esas gayesi halkı mutlu edebilmektir. Küçük bir azınlığı değil.

DIŞ BORCUMUZ YÜZDE 600 ARTTI

2003 yılında devletin dış borcu brüt 283 milyar lira. 2017’den sonra bu giderek artmaya başlıyor. 2021 yılında bu rakam 2 trilyon 300 milyar lirayı aştı. Yüzde 600 artmış borç. Hükümet rakamlar ile oynamayı o kadar âdet haline getirdi ki, sorunları söyleyen insanları da değiştiriyor artık.

DEVLET YÖNETİMİNDE BÜYÜK BİR YOZLAŞMA YAŞANIYOR

Yolsuzluk, haksızlık ve istismar ile ilgili açıklamalar yapılıyor. Ama bununla ilgili hiçbir devlet görevlisi adım atmıyor. Eski Bakan Erdoğan Bayraktar, 17-25 Aralık ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. ‘Dosyamda ne varsa doğrudur’ ancak bununla ilgili atılan hiçbir adım yok. Hükümet, bunun üzerine düşmeli ve araştırmalıdır. Çünkü adalet mülkün temelidir.

HÜKÜMET, SÜT KONUSUNDA ADIM ATMALI

Süt üretimi ile ilgili süt üreticileri devletten gerekli desteği göremiyor. Süt fiyatları kat kat artarken üretici ise fiyatları istedikleri şekilde artıramıyor. Böyle olunca da süt hayvanlarında kesim yaşanıyor. Hükümet, bu mağduriyet ile ilgili adım atmalı.

İSLAM ÜLKELERİNE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Şu anda Rusya ve Çin ortamı kullanarak ülkede etkin olmaya çalışıyor. Bu ortamda başta Türkiye olmak üzere İran ve Pakistan’a büyük görevler düşüyor. Yeni Afgan yönetiminin talepleri de göz önünde bulundurularak İslam ülkeleri Afganistan’da herkesin takdirini kazanacak bir yönetim tarzının oluşmasında rol almalı.

Güçlü Türkiye İçin Öneri

Muhterem arkadaşlarım bu memleket hepimizin! Bu ülkede huzur ortamının sağlanması gerekmektedir.

ADALET: Bir ülkede adalet yoksa o ülkede huzur da yoktur, güven de yoktur, umut da yoktur.

LİYAKAT: Bunun hemen arkasından gelen husus ise liyakattir, siz ülkenin sorunlarını çözmek istiyorsanız liyakatli insanları iş başına getirmeniz gerekmektedir. 

ÜRETİM: Bir ülkenin ekonomisi üretime dayanmıyorsa o ülkede konjonktürel rahatlamalar olsa da kalıcı bir refah düzeyi oluşturmak mümkün olmaz. Bunun da ilk şartı israf ve yolsuzluğun önlenmesidir.

ŞAHSİYETLİ DIŞ POLİTİKA: Bir ülkenin güçlü bir ekonomisi, güvenilir bir adaleti yoksa şahsiyetli bir dış politikası da olmaz. Bir o yana bir bu yana savrulur durursunuz, bir gün dost dediğinize düşman der bir gün düşman dediğinize dost demek zorunda kalırsınız.

Türkiye’nin bugün yaşadığı açmaz da budur. İnşallah Saadet iktidarında bu açmazları tek tek çözecek; Yaşanabilir Türkiye ve Yeni Bir Dünya inşa edeceğiz.

Bu düşüncelerle beni  sabırla dinlediğiniz , için teşekkür eder iyi günler dilerim.