Ayva’nın açıklaması şöyle: 

ENFLASYONU DÜŞÜRMEK İÇİN VATANDAŞTAN DESTEK İSTENİYOR

Merkez Bankası Başkanı, vatandaştan enflasyonu aşağı çekmek için destek istiyor. Dünyada böyle bir garabete rastlayamazsınız! Sen orada neden duruyorsun o zaman.Tarım Bakanı, fiyatları aşağı çekmek için çiftçiden ve vatandaşlardan destek istiyor. Bu kötü ekonomik tablonun sebebi vatandaş değil ki sizin aldığınız yanlış tedbirlerdir. Ekonomide düzelme istiyorsanız bir numaralı mesele yolsuzluğa son vermektir. İkincisi israfı önlemektir. Bu mantıkla siz ülkenin sorunlarını çözemezsiniz.

UZAY SANAYİ OLMAZSA OLMAZ

Her sanayi önemlidir ama uzay sanayii, savunma sanayii ve yüksek teknoloji sanayii bizim için olmazsa olmaz yatırım konularıdır. Gençlerimizin fikir üretecek imkanlara kavuşturulması, gençlerimizin potansiyelini üniversiteler ve sanayilerle birleştirerek harekete geçirilmesi ve imkanları sağlayarak gençlerimizin sanayide tatbikatına fırsat vermeliyiz.

Biz, bütün dünyanın barışı için çalışmayı benimsemiş bir anlayışa sahibiz. Biz ahlaki ve manevi değerlerimizin ihyasına öncelik veriyoruz. Maddi kalkınmayı mutlaka gerçekleştirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacak sanayi tesislerine, ihracatla ülkemizi borçtan kurtaracak bir fabrika silsilesine muhtacız. 

KENDİ KABAHATLARİNİ GÖRMÜYORLAR

Sürekli kabahati başkalarında arayan bir hükümetin kendi kabahatlerini görmesi mümkün olmaz. Kendi kabahatini görmeyen bir hükümetin de vatandaşın sorunlarına çözüm üretmesi mümkün olmaz. Bu ülkede soğan fiyatları artıyor; soğan üreticisi suçlu oluyor. İğneden ipliğe her şeye zam geliyor market sahipleri suçlu oluyor. Yurt problemi yaşanıyor barınamıyoruz diyen gençler suçlanıyor. Ev kiraları artıyor ev sahipleri ve emlakçılar suçlanıyor. Sorgusuz sualsiz işinden edilen KHK'lılar zor bela gidip bir iş buluyor onları işe alanlar suçlanıyor. Fakat ne hikmetse iktidarın hiçbir kabahati yok herkes suçlu, herkes hain bir tek kendileri masum. Artan fiyatlar için marketleri sorumlu tutup, cezalar keserek bu işler düzelecekse her gün yeni bir zamla kabaran elektirik, su ve doğalgaz faturaları için de sayaç okuma personellerini mi cezalandıracaksınız?

MARKETLERE BAĞLIYORLAR

Hayat pahalılığını marketlere bağlayanlar; akaryakıt, elektrik, konut kirası, inşaat maliyetleri, kitap, kırtasiye fiyatlarındaki fahiş artışların sorumlusu olarak kimi görüyor merak ediyorum. DAP gübresinin tonu 2020 Ağustos ayında 2645 lira iken, 2021 Ağustos'ta 6420 lira! Son bir yıllık artış %140! ÜRE gübresinin 2021 Ağustos ayı satış fiyatı 4695 lira! Bir yılda %120'lik bir artış! Merak ediyoruz iktidara göre sorumlu kim acaba. 

İNŞAAT SEKTÖRÜ CİDDİ SIKINTIDA

İnşaat sektörü de ciddi bir kriz aşamasına geldi. Mayıs 2020’den bugüne; demirin tonu %102, çimentonun tonu %52, PVC %258, alimünyum ve bakır %100’lerin üstünde artmış. Bu fiyatlar neden artıyor, bununla alakalı iktidarın hiçbir tedbiri yok. 20 yıldır bu dümenin başında siz varsınız ve ekonomide de eğitimde de sağlıkta da yaşanan tüm sorunlardan siz sorumlusunuz. İktidarı uyarmayı bir görev biliyoruz ekonomiyi elinizdeki sopayla ve cezayla korkutarak değil, akl-ı selim politikalarla ilerleyerek düzeltirsiniz.

Bu geminin karaya oturması nedeniyle kara kara düşünmek zorunda kalan milletimiz asla ümitsizliğe kapılmasın. Hiç kimse, bu millete karşı sorumluluk duygusunu kaybeden yöneticilere bakıp da umutsuzluğa düşmesin. 

SERVİS ÜCRETLERİNİN ALINMASI OLMADI

S plakalı D2 ve D4 Yetki belgeli taşımacılık yapan araçlardan 2021 yılı Ücretlerinin alınması pandemi nedeni ile ertelenmişti. Afyonkarahisar Belediye trafik komisyonu okulların açılmasını ve servislerin çalışmaya başlamasını gerekçe gösterek ücretlerin alınmasını talep etmiş. Okullar açılalı 1 ay oldu bu acele niye? Hiç olmasa yarı yıl tatili olduğunda ücretleri alınsaydı daha iyi olurdu. Zaten 18 aydır iş yapmayan servis süren insanların bu şekilde sıkıştırılmasını uygun bulmuyoruz. Bu düşüncelerle beni  sabırla dinlediğiniz , için teşekkür eder iyi günler dilerim.