2 gün boyunca Saadet Partisi Parti Programı ve Siyaset Vizyonu, Millî Görüş’ün Hizmetleri, Teşkilat Çalışmaları, Sosyal Yapının Güçlendirilmesi, Tanıtım-Medya ve İletişim konularında eğitimlerin yapıldığı programda Genel Başkan Temel Karamollaoğlu da bir konuşma yaptı.

HEM MADDİ HEM MANEVİ KALKINMA İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millî Görüş hareketinin temelinde yatan kilit kelimeleri hatırlatarak çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Erbakan Hoca’nın bize bıraktığı mirasta bazı kilit kelimeler var. Önce ahlâk ve maneviyat prensibi ardından maddi kalkınma. Biz maddeten de güçlü olmaya, insanlarımızın gelirlerinin kendi ihtiyaçlarını karşılayacak duruma getirilmesi için çalışmalıyız. Bir diğer kilit kelime şahsiyetli bir dış politikaya sahip olmaktır” dedi.

“İNSANLAR FİKİR VE İNANÇLARINDA HÜR OLURLARSA MESUT OLURLAR”

Sadece Türkiye için değil tüm insanlık için çalıştıklarını ifade eden Karamollaoğlu, insanların mutlu olabilmesi için hür olması gerektiğine dikkat çekerek, “Biz önce ahlâk ve maneviyat düsturunu benimsiyoruz. Biz sadece bizim ülkemizdeki insanların değil tüm dünyadaki insanların saadeti için çalışırız. Bunun temeli ise fikir, düşünce ve inanç hürriyeti ile başlar. İnsanlar eğer fikir, düşünce ve inançlarında hür olurlar ise mesut olurlar. Bundan dolayıdır ki ecdadımız hiç kimseyi kendileri gibi inanmaya mecbur bırakmamıştır. Bunun teminat alınması için adalet tesis edilmelidir. Mesut olmak, bahtiyar olmak, fikir, düşünce ve inanç hürriyetinin kamil manada yaşanmasına ve bunun adalet ile de teminat altına alınması ile olur” ifadelerini kullandı.

“MADDİ KALKINMANIN ARTMASI İÇİN ÜRETİM ARTMALI”

İnsanların maddi olarak ihtiyaçlarını karşılayacak bir duruma gelmesi gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, yerli üretimin önemli olduğunu vurgulayarak, “Bir ülkede insanların mutlu olabilmesi için insanların ihtiyaçlarını karşılayacak maddi güce sahip olması gerektiğine inanırız. Maddi kalkınma için ise her ihtiyacımızı üreten bir ülke haline gelmemiz gereklidir. Ekonomi politikalarımız da önceliğimiz tarım, gıda ve ilaç sanayidir. Tabi sadece bunlar yeterli değildir. Diğer alanlarda da üretimlerin sağlanması gerekir. Bunlar sağlanırsa, milli gelir artar, istihdam artar. Bunun ardından ise milli gelirin eşit bir şekilde dağıtılması gelmektedir” diye konuştu. Karamollaoğlu’nun konuşmasının ardından parti genel başkan yardımcıları alanlarına ilişkin teşkilat mensuplarına birer sunum gerçekleştirdi.