Orhan Arslan’ın açıklamaları şöyle: 

AFRAY KONUSU

Afray konusuyla alakalı olarak Sayın Başkan, caddelerin yetersiz ve işletme maliyetinin yüksek olması sebebiyle bu işten vazgeçtiklerini ifade etti. Öncelikle bir hatada ısrar etmemelerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim. Hatırlanacağı üzere biz bu işe en başından itibaren karşı çıkmıştık. Yeterli nüfusumuz olmadığını, otobüslerin bile yolcu bulamadıkları bir yerde tramvayın doğru olmadığını defaatle dile getirmiştik. O zaman bizi eleştirenleri kendi vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Seçim zamanlarında vizyon projemiz diye sunulan bir projenin ne kadar üzerinde çalışıldığının takdirini de halkımıza bırakıyorum.

KARAYOLLARI ALT GEÇİTİ KONUSU

Karayolları Kavşağına yapılacak olan alt geçitin ihalesinin yapıldığını bildirmiştir. Yapılan ihalenin hayırlı olmasını temenni ederek geçen hafta da belirttiğim iki hususu tekrar hartırlatmak istiyorum. Yapım esnasında trafik yoğunluğunun en aza indirilmesi için alternatif yolların iyi planlanması gerekmektedir. İşin yapım süresi maksimum 3 ay ile sınırlandırılmalıdır. 

MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞINIZI FABRİKA AÇIN

Millet Bahçeleri çalışmalarının devam ettiğini belirtmiştir. Yaşadığımız süreç göstermektedir ki; insan evden çıkmadan, gezmeden, dolaşmadan, millet bahçelerine gitmeden, parka gitmeden yaşayabilmektedir. Ancak aç yaşayamaz. Dolayısıyla keşke bu emeklerinizi, enerjinizi, gayretinizi 500 kişinin çalışabileceği, 1000 kişinin çalışabileceği bir fabrika kurmak için değerlendirseydiniz. Halkımızın ekonomik düzeyi yükseldikten sonra park bahçe işlerine sıra gelseydi daha güzel olurdu. Bu düşüncelerle hepinize teşekkür ediyor, hayırlı günler diliyorum.