Akpınar'ın açıklaması şöyle: 

Bir latife olarak ifade edeyim; adeta "Tayyip Bey'i Üzmeyen İstatistikler Kurumu" olarak görev ifa eden TÜİK, Türkiye’nin büyüme oranlarını açıkladı.TÜİK rakamlarına göre Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte %7 büyümüş.

DÜKKAN VE ŞİRKETLER KAPANDI

Bakınız; sadece 2020 yılında, 99 bin 588 dükkan ve 40 bin 735 şirket kapandı.

İcra dairelerindeki dosyaların sayısı 23 milyona ulaştı. Günde 24 bin 650 yeni icra-iflas dosyası açılıyor.

NASIL BÜYÜYORUZ

Dolar 8.50, Euro 10.40, gram altın ise 520 lira civarında seyrediyor. İşsizlik zirve yapmış, ülkede her dört gençten birisi işsiz vaziyette ama bu beylere göre Türkiye ekonomisi büyüyormuş!

Ortada ekonomiden adalete, eğitimden dış politikaya her alanda yaşanan bir kriz var ve bu iktidarın artık ülkeyi yönetme kabiliyetini kaybettiği de aşikar! Böylesine bir atmosferde, gayet tabii olarak sandığı işaret edenler, "operasyon yapıyorlar" diye yaftalanırsa burada büyük bir problem ve şaşkınlık var demektir!

MENTAL YORGUNLUK VAR

Bu sürecin en sarih çözüm yolu; elbette Türkiye’nin ciddi bir zihniyet değişimine gitmesidir.

Metal yorgunluğu ve ondan da ileri mental yorgunluğu ile yıpranan bu iktidarın ise zihniyetini artık değiştir(e)meyeceği ayan beyan ortadadır.

SEÇİM SANDIĞI GELMELİ

Öyle anlaşılıyor ki karşı karşıya kaldığımız bu tıkanmışlığın ve tükenmişliğin giderilmesine kurulacak seçim sandıkları vesile olacaktır. Yine öyle anlaşılıyor ki mahkemelerin, savcıların, araştırma ve soruşturma komisyonlarının üstlenmesi gereken sorumluluk, sandık başına giden milletimizin omuzlarında olacak ve hükmü aziz milletimiz verecektir.

GÜNEY BELDESİ SEÇİMLERİ

Ayrıca 6 haziranda Güney de  Belediye ve  Afyon da muhtarlık şeçimleri vardı. Milletimiz demokratik hakkını kullanarak sandığa gitti ve oyunu kullandı. 

Akpınar "Milletimizin iradesi tecelli etmiştir. Bize düşen bu karara saygı duymaktır. Bu sebeple güney seçimlerinin milletimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyor, sandıktan çıkan sonucun kardeşliğinin pekişmesine vesile olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.