Haftalık basın toplantısında konuşan Akpınar, şunları söyledi: 

BUNUN ADI EKONOMİK PANDEMİ DÖNEMİ

Birden bire müthiş bir zam yağmuru ile karşı karşıya kaldık. Temmuz, Haziran'ı mumla aratır hale geldi. Yeni güne gözümüzü zam haberi almadan açamıyoruz maalesef. Önce bir sağanak yağmur gibi gelen zamlar; artık dolu ve fırtınaya döndü. Pandemide Normalleşme'nin başladığı ilk günden sonra adeta bir Ekonomik Pandemi dönemine girmiş gibiyiz.

TÜRK LİRASI DEĞER KAYBEDİYOR

TL, diğer para birimleri karşısında her geçen gün eriyor, değer kaybediyor. Sadece son 1,5 yılda, Euro yaklaşık %55, Dolar %46, altın fiyatları %71 düzeyinde artış gösterdi. Endişe veren gerçek rakamları açıklayamayan TÜİK’in rakamları bizi şok ediyor. Ancak her ne hikmetse bu rakamlar bile iktidarı tatmin edemiyor. TÜFE, 2021 Haziran ayında bir önceki aya göre %1,94 artış gösterdi. Bir önceki yılın Aralık ayına göre %8,45 ve bir önceki yılın aynı ayına göre %17,53 artış gösterdi. Türkiye enflasyonda adeta şampiyonluğu kimseye kaptırmıyor.

TUİK FİYATLARI MARKET FİYATLARINA UYMUYOR

TÜİK rakamlarının market fiyatlarına uymadığını gördüğümüz için buna itiraz ediyoruz. Gerçekleri yansıtmayan rakamları deklare etmek devlete yakışmaz. Türkiye bu kötü gidişata mahkum değildir. Biz buna son vermeye ve ardından da 83 milyon insanımız için daha iyi daha güzel imkanları tesis etmeye ve her anlamda Yaşanabilir Türkiye'yi inşa etmekte kararlıyız. Bugün ülkemizde kirli bir mafya, iktidar ve medya ilişkisi var. İnsanların tapulu mallarına, otellere mafyatik yollarla çökmek var. Şantaj var tüm kurumlara ve devletin tüm kılcallarına varıncaya dek ahlaksızlık var. Bugün ülkemizde iftira var, yalan var, karalama kampanyaları var. Gücün medyası ve güçlünün hukuku var.