SP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın 11’nci ölüm yılı nedeniyle Erbakan Haftası Etkinlikleri düzenledi. Etkinlikler kapsamında Zafer Meydanı’nda ‘Adil devlet insanca yaşam’ konseptiyle bir resim sergisi açıldı. Ayrıca sergi alanında ‘Fikir Duvarı’ etkinliğide düzenlendi. Bu duvara vatandaşlar fikirlerini ve düşüncelerini yazarak kamuoyuna duyurmaya çalıştı. 

Etkinlik hakkında Afyon Postası’ndan Nail Azbay’a konuşan Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş özetle şunları söyledi: 

EKONOMİK SIKINTILARDAN ÇIKIŞ SAADET PARTİSİ

“Hocamızın ideallerini insanlarımızla paylaşıyoruz. İnsanlarımızı buraya bekliyoruz. Bu sene konseptimiz ‘Adil devlet insanca yaşam’. Bugün insanlarımız Adalet noktasında insanlarımızın problemleri olduğunu düşünüyoruz. Refah, kalkınma noktasında ciddi sıkıntılar var. Ekonomik sıkıntılardan çıkışın Saadet Partisi olduğuna inanıyoruz”

FİKİR DUVARI’NDA ‘AFYON ŞEKER FABRİKASI’ NOTU

Fikir Duvarı etkinliğimiz var. Bütün çalışmalarımızda bunu yapıyoruz. İnsanlarımız buraya gelip buraya Erbakan hoca ile olan hatıralarını yazıyorlar. Bir sözünü yazıyorlar. Erbakan hocanın icraatlarından bahsediyorlar. Özellikle Afyon Şeker Fabrikası neden özelleşti yazısı var. Buraya gelip düşüncelerini yazıyorlar. 

ERBAKAN HOCA YAŞASAYDI FABRİKALAR ÖZELLEŞMEZDİ

Bugün Erbakan hoca hayatta olsaydı, bugün fabrikaları özelleştirmezdi. Üreterek kalkınan bir Türkiye hayali kurardı. Satarak değil. Ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı nesil yetiştirmek amacıyla üretim noktasında ülkemizin her noktasına yeni fabrikalar kurardı. İnsanlarımızın iş sahası açmak için elinden geleni yapardı. Afyon’da açtığı Şeker Fabrikaları, Seka Kağıt Fabrikaları, Alkoloid Fabrikaları bunların ciddi bir örneği. 

ZAFER HAVAALANI İSRAFI OLMASAYDI HER HANEYE 1000 TL GİRMİŞ OLURDU

Ülkemizin bütün insanlarının kalkınması için yapacağımız tek şey üretmek. Üretime dönük yatırımları artırmalıyız. İsrafa dönük adımların önü kesilmeli. Bugün ülkemizde ve Afyon’da israf noktasında çalışmalar var. Zafer Havalimanı’na Ocak ayında 109 Bin yolcu garantisi verilmiş. Buradan 1300 kişi uçmuş. Sadece bunun önüne geçilse bugün her ay Afyon’da 107 bin haneye haneye 1000 TL  destek verilebilirdi. Bu noktada üretime dönük yatırımları Erbakan hocamız hayata geçirirdi. >>Afyon Postası’nın Özel Haberi.