Arslan, özetle şunları söyledi: 

DIŞ BORÇ BİTTİ İSE 180 MİLYAR FAİZİ NEREYE VERCEĞİZ?
2021 bütçesine değinmek istiyorum. Bütçede faize ayrılan miktar yaklaşık 180 milyar iken, yatırma ayrılan pay 104 milyardır. İktidar IMF’ye son ödeme çekini canlı yayında verirken dış borç bitti diyordu. İnsan merak ediyor dış borcumuz bitti ise 180 milyar faiz neyin faizi?
TARIMA AYRILAN PAY KANUNDA BELİRLENEN PAYIN YARISI
Tarıma ayrılan miktar ise 22 milyar. Ak partinin 2005 yılında çıkardığı kanuna göre tarıma ayırması gereken pay 43 milyar iken ayırdıkları pay yarısı kadar. Öte yandan Millet Bahçeleri için ayrılan tutar 16 milyar. Ülkemizde çiftçimiz üretimden çekilirken, kredilerini ödeyemeyip icralık olurken, neredeyse bütün tarım ürünleri ithal edilirken Millet bahçelerine ayrılan bütçe tarıma aktarılmalı, üretim desteklenmeli idi. Ancak görülüyor ki bu iktidarla üretim mümkün değil. sorunları çözmek mümkün değil.
EHLİYET VE LİYAKAT OLMADAN OLMAZ
Çünkü bu iktidar sorunları görmüyor, görecek ehil insanları da görevlendirmiyor. Ehliyet ve liyakata önem vermiyor. Bir örnekle açıklamamızı bitirelim; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü için araştırma görevlisi ilanı açılıyor. Yazılı yapılan sınava 6 aday katılıyor. ALES puanı yüksek olan adaylar 30-50 arası puanlar alıyor. ALES puanı en düşük olan aday sınavdan 80 puan alıyor ve asil olarak sınavı kazanıyor. Nasıl oluyor. Çünkü onun tez danışmanı Ak partili.  Her zaman söylediğimiz gibi ülkemizin çözülemeyecek bir sorunu yoktur. Ehil ve dürüst insanlara görev verildiği zaman ülkemiz çok kısa sürede kalkınma sağlayacaktır. Bu düşüncelerle hepinize teşekkür ediyor, hayırlı günler diliyorum.