Gerçekleşen ziyarette Genel Başkan Sarıgül’ü kalabalık bir topluluk karşıladı. Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal’ın parti binası girişinde çiçeklerle karşıladığı TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül karşılamanın ardından parti binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: “Afyonkarahisar’da kurucularımla, il başkanlarımla birlikte olmaktan, bu tarihi günde Afyon’da bulunmaktan son derece mutluyum. Bu vesile ile Afyon’umuzun kahraman evlatlarını, Afyon’umuzun mert ve yürekli insanlarını, Afyon’umuzun Ulusal Kurtuluş Savaşına öncülük etmiş tüm kahramanlarını saygı ile selamlıyorum”dedi.

“AFYONKARAHİSAR ŞEHİTLER DİYARI OLARAK ANILIR”

Afyonkarahisar bu toprakların nasıl vatan kılındığının en önemli şahididir diyen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: “Afyonkarahisar’da kurucularımla, il başkanlarımla birlikte olmaktan, bu tarihi günde Afyon’da bulunmaktan son derece mutluyum. Bu vesile ile Afyon’umuzun kahraman evlatlarını, Afyon’umuzun mert ve yürekli insanlarını, Afyon’umuzun Ulusal Kurtuluş Savaşına öncülük etmiş tüm kahramanlarını saygı ile selamlıyorum. Afyon’umuz şöyle bir baktığımızda Şehitler Diyarı olarak anılır. Afyonkarahisar bu toprakların nasıl vatan kılındığının en önemli şahididir. Ay yıldızlı bayrağımızı indirmemek için canını veren ecdadımızı bir kez daha rahmetle anıyorum”dedi.

“AMERİKA VE AVRUPA ÜLKEMİZE ROL BİÇİYOR”

Amerika ve Avrupa’nın ülkemize rol biçmeye çalıştığını aktaran Genel Başkan Sarıgül: “Türkiye Değişim Partisi olarak Malazgirt’ten Kocatepe’ye tam bağımsız Türkiye için yollardayız. 26 Ağustos, tarihteki en önemli ve en anlamlı, gerçekten Türkiye’mizin kutlanması gereken mühim bir günüdür. Bundan tam 950 sene önce Alparslan Gazi ve ordusu Malazgirt’e girerek Anadolu’yu vatan yaptılar. Sonra bizleri Anadolu’dan çıkarmak ve bayrağımızı indirmek istediler. Alparslan Gazi’nin diktiği bayrağımızı indirtmeyen, ezanımızı susturtmayan başka bir gaziydi. O gazinin adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tü. Yine bir Ağustos ayındayız, yine bayrağımıza ve bağımsızlığımıza ne yazık ki musallat olanların olduğunu görüyoruz. Amerikası, Avrupası bir araya gelmiş ülkemize rol biçiyorlar. Bize görev vermeye kalkıyorlar. Bize yırtıp attığımız Sevr Anlaşmasını yeniden dayatmak istiyorlar. Direnişin ve özgürlüğün şehri Afyonkarahisar’dan tüm dünyaya haykırıyoruz. Bütün dünya duysun, cümle alem bilsin ki; Büyük Türk Birliği, Avrupa Birliği’nden daha da önemlidir”dedi.

“TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ BİR TABAN HAREKETİDİR”

Türkiye Değişim Partisi’nin dipten gelen bir dalga olduğunu ifade eden Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: “Türkiye Değişim Partisi bir taban hareketidir ve dipten gelen bir dalgadır. Öncelikle altını çizmek istiyorum; partimiz kızgınların ve küskünlerin partisi değildir. Partimiz mesleği siyaset olanların partisi değildir. TDP, derdi Türkiye Cumhuriyeti’nin mutluluğu olanların partisidir. Partimiz ülkemizin gelişmesini, güçlenmesini, kalkınmasını isteyenlerin partisidir. Türkiye Değişim Partisi varlık ve bereketi savunanların partisidir. Partimiz Türkiye’nin en verimli partisi olacaktır”dedi.