Toplantıya CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, DP İl Başkanı Hikmet Bülmül, Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, CHP Merkez İlçe Başkan Ömer Akyıldız, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Celal Bursalıoğlu katıldı. 

ATATÜRK DÜŞMANI KENT KONSEYİ BAŞKAN HALA GÖREVDE

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz şunları söyledi: "Afyon’da çok büyük problemler var. Söz konusu Afyonkarahisar ise biz her zaman bir araya gelebiliriz. Bugünkü toplantıyı biz organize ediyoruz. Burada basınla gündemi değerlendirmek için bir araya geldik. Afyon’da kentsel dönüşüm sorunu devam ediyor. Kent Konseyi Başkanı hala görevinde. Maalesef Atatürk düşmanı olan Kent Konseyi Başkanı hala görevinde. O vatandaşı orada tutmakla Belediye Başkanı Mehmet Zeybek suç işliyor. O zatı orada tutan Afyon Belediye Başkanıdır. Ulaşım sorunları var. Belediye Başkanının raylı sistem vardı. Vardıda vardı. CHP olarak dostlarımızla iktidara geldiğimizde Suriyeli kardeşlerimizi kendi memleketlerine göndereceğiz. Afyon’umuzda çok fazla Suriyeli kardeşlerimiz var. Biz bu konuya ırkçı bir yaklaşımla yaklaşmıyoruz. Onlar insandır, onların yaşama hakkı vardır. Kendi topraklarında yaşama hakları var.”

SURİYELİLER DURMADAN ÇOCUK YAPIYOR

Daha sonra konuşan İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu’da şunları söyledi: “Bugün CHP’nin misafiriyiz bugün. Muhalefet partileri olarak Afyon ekseninde “söz konusu Afyon ise gerisi teferruattır” sözümüzü üst perdeden dile getirmeye devam ediyoruz. Afyon’un ve Türkiye’nin çok fazla sıkıntısı var. Afyonkarahisarlılar ekonomik anlamda zatürre oldu. Afyon’da borçsuz insanımız yok. Mülteciler konusu sessiz bir işgaldir. Biz bu sessiz işgale karşıyız. Biz bu kişilerle birlikte yaşamak istemiyoruz. Bu kişilerle kültürümüz uymuyor. Bunlar durmadan çocuk yapıyor. Nüfusları artıyor. 83 Milyon olan nüfusumuz 10 yıl sonra 100 milyon olacak. Bunun yüzde 25’i mülteci olacak. Bunların içimizde yaşamasını istemiyoruz. Onların kendi geldikleri memleketlerinde konuşlanmalılar. Suriyeliler burada serseri mayın gibiler. Kendi vatandaşımızdan daha fazla onları görüyoruz. Kendi çocuklarımızın parkta oynamasından endişeleniyoruz. Bu ülkede bir şeyler iyi gitmediği kesin. Ama 3 maymunu oynuyorlar hem merkezi hükümettekiler hemde ilimizdekiler. Biz bunları haftalık basın toplantılarımızda dile getirmeye devam ediyoruz.

AFYON’DA EDS İHALESİ KONUSU

Afyon’da bir EDS ihalesi yapıldı. Bugün EDS ile ilgili adrese teslim yapılan şeffaflık ilkesinden uzak ihaleyi onaylayacağını öğrendim. Afyonlunun cebine girecek 200 Milyon TL Müteahhit firmanın cebine girecek. Siz bunu küçük mü görüyorsunuz. Belediyemiz bunu kendisi kurabilir bununla ilgili bütçesi olduğunu kendisi söylemişti. Kamu vicdanı rahatsız. Firmanın adını yazmamışlar sadece. Adrese teslim edilen bir ihale bu. Falan şehirde şu işi yapan kişi şu şehirde bu işi yapmış kişi demişler sadece firma ismini yazmamışlar. Sayın Belediye başkanının neden bu konuda suskun. 

YEŞİL CAMİ'DE KÖPEKLER ÇOCUĞU ISIRDI

Daha sonra konuşan Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, konuşarak şunları söyledi: “İnsanlar yaptıklarıyla değer kazanır. Afyon bizim her şeyimiz. Bugüne kadar Yeşil Cami’nin bahçesinde köpekler kavga ettiriliyor. Yetkililer müdahale etmiyor. Dün bir çocuğu köpek ısırdı. Aile yılı ilan edildi. Bugüne kadar 8’nci aya giriyoruz. Bugüne kadar hangi aileye ulaşıldı hangi aileye yardım yapıldı Bilen yok. 7’nci ayda yaptıkları toplantı dışında hiç bir şey yok. Gençler Afyon’da durmak istemiyoruz diyorlar. Yetkililerden bu konulara bir yanıt yok. Bellemiş iki tane park yapıyorlar. İnsanlara yararlı olacak bir şeyin yapıldığını görmedik duymadık.400 bin aracın geçtiği söyleniyor. Varan tesislerinin önünde 5 yıldır yapılamayan bir yer var? Bunlar neden yapılmıyor. Neden buralar yapılmıyor. Bunlar bizim için önemli konu. Sayın Başkan mahalleri gezdik diyor. Sayın Başkandan gezdikleri mahallerdeki problemler nelerdir bunları açıklamasını bekliyoruz. 

GÜNÜMÜZÜ ÇALDILAR, YARINIMIZI ÇALDIRMAYACAĞIZ

Demokrat Parti İl Başkanı Hikmet Bülbül’de şunları söyledi: Bugün Yalçın Başkan’ın daveti üzerine burdayız. İlimizin can alıcı meseleleri var. Ben arkadaşlarımızın sözlerine katılıyorum. Çok sözü uzatmayacağız. Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ın dediği gibi günümüzü çaldılar, yarınlarımızı çaldırmayacağız.  >>Afyon Postası'nın Haberi.