İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ZAMLARLA UÇUYORUZ

“Bu iktidarın bu ülkede yaptı tek şey zamdır. Zam üstüne zam. Zamlarla uçuyoruz. Üç yılda 15 zammın ardından elektrik faturası yüzde 93, doğalgaz faturası en az yüzde 63 arttı. BOTAŞ’ın yayımladığı eylül ayı tarifesine göre, doğalgaz fiyatlarına ocak ayından bu yana 8 kez zam gelmiş oldu. Son olarak Temmuz ayında gelen yüzde 12’lik zam kararı ile BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 1.488 lira 9 kuruş; sanayi abonelerine uyguladığı fiyat ise 1.783 lira 35 kuruş olarak belirlenmişti.Bu ay sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife ağustostaki tarifeye göre 1000 metreküp doğal gaz için yüzde 15 artışla 2 bin 50 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı bin metreküp doğal gaz için ise yine yüzde 15 artışla 2 bin 369 lira oldu.Sanayide kullanılan Doğal Gaza yüzde 15, Oto Gaza 71 kuruş zam , Tekel ürünlerine zam kapıda.İşte bu zamlarla uçuyoruz” dedi.

SÜPER GÜÇ OLACAĞIZ DEDİLER, SÜPER MARKET AÇMAYA BAŞLADILAR

Başkan Mısırlıoğlu “Yirmi yıl önce Süper güç olacağız dediler, gelinen noktada süper market açıyorlar. Tarım kredi kooperatiflerinden medet umar hale geldiler.5 litrelik Ayçiçeği yağının fiyatı Tarım Kredi Kooperatiflerinde 61 Lira, aynı yağ geçtiğimiz yıl 35 Liraydı. Yağın fiyatı yüzde yüz artmış. Yazıktır günahtır. Sattığınız Sümerbank, Petkim, Tedaş, Tüpraş, Şeker Fabrikaları, Türk Telekom gibi kurumlarımızın değerini şimdi, anladınız mı? “ diye ifade etti.

YARDIMCI KİTAPLARIN MALİYETİ 450 LİRA

“Okul ders kitapları ücretsiz fakat hiç bir öğretmen bu kitapları yetersiz olduğu için okutmuyor.” diyen Başkan Mısırlıoğlu “ Takviye adı altında ders kitapları aldırılıyor. Aileler yüzlerce lira kitap parası ödemek zorunda bırakılıyor. 5. Sınıf öğrencisine aldırılan yardımcı kitaplarının tutarı 450 Lira tutuyor, bunun yanında daha aldıracakları kitaplar hariç. Milli Eğitimi yazboz tahtasına çevirdiniz. Eğitimde ilimizin geldiği nokta ortada. Sayın Valimden rica ediyorum. Liyakatli yöneticilerle çalışın. Liyakat esaslı atamalar yapın. On yıldır görevde bulunan şahsın eğitimimizi getirdiği nokta ortada. Sayın Valim Afyon Milli Eğitimine lütfen el atın, vizyonsuz insanlarla çalışmayın” dedi.

TORBACILAR TÜREDİ

Başkan Mısırlıoğlu “ Eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla okul önlerinde torbacıların türemeye başladığı ile ilgili şikâyetler bize kadar ulaşmaya başladı. Emniyetimiz biliyoruz bu konuda mücadele ediyor fakat biz Emniyetimizden, Jandarmamızdan, Zabıtamızdan ve Okul yönetimlerinden bu konuda daha hassa olmalarını rica ediyoruz. Çocuklarımızın yarınlarını karartmalarına müsaade etmeyin.” dedi.

TELEFERİK KONUSUNDA REFERANDUM YAPIN

“Yolcu garantili Havaalanı, yolcu garantili otoyollar, hasta garantili Hastaneler şimdide yolcu Garantili Teleferik” diyen Başkan Mısırlıoğlu ” Vatandaştan ÖTV alıyorsunuz. Bu alınan vergilerle köprü, yol yapmak yerine Vatandaşın parasını beş müteahhide peşkeş çekiyorsunuz. Bir baktık ki yolcu garantili Teleferik yapıyorlar. Bu teleferiğe 142 bin kişinin bineceğini nasıl hesapladınız Sayın Başkan. Bu gün vatandaşımız içeceği çayın simidin hesabını yapar halde. Belediye Başkan adayı iken neden ayağını yere sağlam basan projeler yapmadınız. Size tavsiyem bu konuda Referandum yapmanız. Bakın bakalım vatandaş yolcu garantili teleferiğe onay verecek mi. Bu yanlıştan bir an önce dönün. Afyon halkının omuzlarına yeni bir yük yüklemeyin.” dedi.

AFYON’DA İÇME SULARINDAN DOLAYI İSHAL SALGINI VAR

İlimizde içme suyundan kaynaklı ishal salgını olduğunu ifade eden Başkan Mısırlıoğlu “ Özellikle okula giden çocuklarımız ishal salgınından kırılmakta. Hastanelerimiz dolup dolup boşalıyor. Bu soruna çare bulun. İki firmadan akıllı su sayaçları almışsınız. Güzel iyi bir hizmet. Fakat nedense bir firmanın sayaçları sorun yaşatmazken diğer firmanın sayaçları devamlı arıza yapıyor. On daireli bir binada beş dairenin su sayaçlarının aynı anda arızalanması sizce normal mi. Bu firmadan kimden talimat alarak aldınız bu sayaçları. Bu işi ciddiye alın. Bu firmayla menfaat ilişkiniz yoksa çıkarın gitsinler. Bu sayaçlar konusunu takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

SANDIKLI’DA YÜZDE 116 ZAM VAR

Sandıklı ilçesinin Sanjet sayesinde termal su ile ısındığını dile getiren Başkan Mısırlıoğlu” Sandıklı Sanjet zamlarla uçuyor. 2019 Mart seçimlerinden itibaren günümüze kadar 2021 yılı Ağustos ayında toplam %116,05 zam yapılmış.Bir örnek verirsek 30.03.2019 Tarihinde Sanjet kartımıza 100 TL yüklediğimizde 1413 kontör alabiliyorken 30.09.2021 tarihinde kartımıza 100 TL yüklediğimizde sadece 654 Kontör alabiliyoruz. TÜİK verilerine göre 30 mart 2019 dan bugüne tüketici fiyat endeksi %33,80 artmışken Sanjet'e  yapılan  %116,05 lik zammı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.Ben bu sorunları gündeme getirmek istemezdim, keşke yapılan güzel şeyler olsa da basın toplantısında onları konuşup teşekkür etseydim.” diye ifade etti.

CENGİZ KURTOĞLU GELİYOR

Basın toplantısının son bölümünde İYİ Partinin 4. Kuruluş Yılı etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Mısırlıoğlu “ İYİ Parti İl Başkanlığı olarak 22 Ekim’de Veysel Eroğlu Spor Salonunda Partimizin 4. yaş günü programı düzenliyoruz. Cengiz Kurtoğlu ve birkaç sanatçımızın katılacağı programda partimize katılacak olan Beş yüz vatandaşımıza İYİ Partiye katılımları nedeniyle İYİ Parti Rozeti takılacaktır. Genel Başkanımızın programları uygun olursa katılmasını talep edeceğiz aksi halde Genel Başkan Yardımcılarımız programa katılacaktır. Zaferin Başkenti Afyonkarahisar’dan Başkent Ankara’ya uzanacak iktidara yürüyüşümüzü coşku ile kutlayacağız’ diyerek basın toplantısını sonlandırdı.