Mısırlıoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

BAYRAK VERİRKEN ÇEKİNEN ESNAFLA KARŞILAŞTIK

Vatandaşa gelecek kaygısı var. Evlatlarının istikbali için insanlar konuşamaz hale getirilmiş. İnsanlar başka bir siyasi partiye kendi derdini anlatamaz hale gelmiş. Ben 13 aylık bir başkanım. Bu 13 ayın 9 ayında sahadaydım. İnsanlar muhalefet partilerinin elinden Türk Bayrağı almaktan çekiniyor. Ben bunları gördüm. Bayrak vermeye gittiğimiz esnaf çekinerek alıyor. Vatandaşın geldiği nokta bu. Böyle bir vatandaş önümüzdeki dönemde ne yapar? Vatandaş şu anda rengini belli etmiyor. Ama gözlemlediğimiz kadarıyla Abbas yolcu, iktidar yolcu. 

BİRİNCİ PARTİYİZ

Yerine kimi getireceğinide kim olduğunu biz biliyoruz. Saha çalışmalarında yaptırdığımız anketlere göre şu anda Afyonkarahisar’ın son 3 ayında açık ara birinci partisi İYİ Parti’dir. Son anket bu. Yüzde 36 oy oranıyla Afyon’un birinci partiyiz. Afyon ve ilçelerinde yapılan bir çalışma sonucu bu. Ben diğerlerini söylemiyim. Bizden geriye doğru AK Parti, CHP ve MHP geliyor. Bu şekilde sıralama. 

AFYON’DA SANAYİ SİTESİNDE 215 İŞ YERİNİN 143’Ü ÇALIŞMIYOR

Çay ilçesinde sanayi sitesini ziyaret ettim. 215 tane iş yeri var. 143’ü çalışmıyor. Geri kalan 71’i aktif. Bu 71’inin 8 tanesi Bağkur prim borcu ödeniyor geriye kalan 63 kişi ödeyemiyor. Bu bir iftira değil. Bunu siyaseten söylemiyorum. Üzülerek söylüyorum. Bunu kendileride sorgulayabilir. Ben bu esnaflara eski yılları sordum. 2018’de 10 bin lira borcum var diyen esnaf bu sene 100 bin lira borcum var diyor. Bizim 1000 lira kira yardımıyla olmaz diyor. 9 defa bin lira destek aldığını ancak 18 ay boyunca 1200 liralık Bağkur pirim borcunu ortaya koyun ben borçlandım diyor. Çalışmayan insanların Bağkur pirimlerinin devam etmesi bu verilen bin liralık desteğin bir işe yaramadığını gösteriyor. 

AFYON ESNAFI DAHA KÖTÜ DURUMDA

Afyon, Türkiye ortalamasına göre daha kötü. Denizli’ye göre daha kötüyüz. Kütahya’ya göre Uşak ve Konya esnafına göre, Eskişehir’e göre daha kötü. Buradaki esnaflar daha kötü durumda. Biz ne tam Ege’yiz, ne İç Anadolu’dayız. Biz her yerden etkinleniyoruz. Koca bir alana yayılıyız. Hizmet götürmekte sıkıntı yaşıyoruz. Kırsal bir alan. Bizim esnafımız kanaatkar esnaf. Büyük karlar bekleyen bir esnafımız yok. Büyük bir bölümü devletine milletine bağlı, sadık toplum var burada. Ama bunların hepsi devletine mlletine karşı isyan edemediği için, bunların bağlı olduğu sivil toplum kuruluşlarıda bu esnafların sesini net bir şekilde duyuramadığı için her şey güllük gülistanlık görünüyor. 

ESNAFA KIZ VERMİYORLAR

Afyon esnafı çaresizdir. Eylül ayı sonu geliyor. Ekim ayında daha çok sıkışacağız. Kasım’da daha çok sıkışacağız. Bu esnafı Mayıs ayına nasıl taşıyacağız. Esnaf çocuklarına şu anda kız vermiyorlar.  Eskiden esnaf çocuğuna rağbet vardı. Şimdi esnafa kız vermiyorlar. 

KÖTÜ BİR ŞEY OLUNCA DIŞ GÜÇLER DİYORLAR

Ülkede ne zaman bir darlık olsa, felaket olsa AK Parti’nin sığındığı yer dış güçler. Aman ha AK parti giderse ülkeyi kaybederiz. İnsanları ekmeğiyle tehdit ettikleri için böyle bir siyasi anlayışla çalıştıkları için her darlıkta dış güçler müdahale ediyor diyorlar. Bu dış güçler sürekli sarayın yanında duruyor. Nerede duracaklarını onlarda biliyor. Dış güçler her ne hikmetse saraya değil köylerdeki vatandaşa dokunuyor. İyi bir şey yaparsa cumhurbaşkanı yapıyor kötü bir şey olursada dış güçler yapıyor diyorlar. 

VATANDAŞIN ENFLASYONU YÜZDE 46
Gerçek vatandaşın enflasyonu bugün yüzde 46. Bir eve ihtiyaç olan malzemelerden yapılan araştırma sonucu bu. Pinpon topuyla, mayo ile bikini ile enflasyon hesabı yapmıyoruz. Milletin yiyip içtiği ile yapılan bir hesaplama bu. Yüzde 46 enflasyon şu anda. En değersiz para Türk lirası şu anda. Bunları dış güçler mi yaptı? 

Editör: TE Bilişim