İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun açıklamaları şöyle;

“BELEDİYE İŞÇİSİNİN ALIN TERİNİ VERİN!”

“Dün Afyon Basınına açıklama yapan Belediye İş Sendikası  Başkanı Yücel Şahin, Belediye Başkanı işçilerimize sıfır zam önerdi. Sözleşme imzalamıyor.Kadrolu işçilerimizin ikramiyeleri günü geçmesine rağmen ödenmemiştir.Üyelerimize işten çıkartma tehdidi ile baskılar yapılmaktadır.” demiş. Şaşırdık mı ? şaşırmadık.”

“Hak yemek: AKP zihniyeti, adaletsizlik AKP zihniyeti, yalan AKP zihniyeti, işçinin alınterinin karşılığını vermemek AKP zihniyeti. Elbet Güneş İYİ Parti iktidarında doğacaktır.”

“EVLERE ŞENLİK BİR MİLLETVEKİLİMİZ VAR”

“AKP Milletvekili Sayın Ali Özkaya sosyal medya hesabından vatandaşa çağrıda bulunmuş. Bir TV kanalını bahsederek” SAKIN HA…SEBZE NEYİM ALMAYIN ÇOK PAHALI. Afyon pazarı sudan ucuz demiş ve pazardan fotoğraf paylaşmış. Gerçekten pes. Milletle dalgamı geçiyorsunuz. Milletin aklıyla, sinirleriyle oynamayın. Siz önce toptancı haline gidin fiyatları öğrenin.Pazarda yenebilecek domates 20- 25 lira. Sayın Özkaya’nın paylaştığı fotoğraf karesi. Domates 5 lira seçme yok. Çünkü domatesler çürümüş seçemezsiniz. Vatandaşımıza layık gördüğünüz domatese bakın. Sayın Özkaya siz evinize bu domatesimi alıyorsunuz, sarayın mutfağında bu domatesimi kullanıyorsunuz. Biz size bu domatesten bir kasa gönderelim bakın eşiniz hanımefendinin size tepkisi ne olur. Siz o domatesi alın sirke yapın. Ayıp ayıp bu fotoğrafı koymak.”

“BAKKAL AMCAYI TÜKETTİNİZ, BİTİRDİNİZ, ÖLDÜRDÜNÜZ”

“AKP Bakkal esnafına destek olmak amacıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza çek dağlıyor. Sayın Uluçay bakkallarımız için ne yapsak azdır demiş. Sayın Uluçay ortada bakkal mı bıraktınız. Üç harfli market zinciri AKP’nin sizin eseriniz. Zincir market tekelleri ülkenin dört bir yanını kanserli hücre gibi sarmış durumda. . AKP iktidarıyla organik ilişki  bu marketlerin büyümesini kolaylaştırdı. Bu marketler ayrıca seçim dönemlerinde de devreye sokulmuş, seçim dönemlerinde ‘sosyal yardımlar’ adı altında oy devşirmek amacıyla kullanılmıştır. Bu zincir marketlerle rekabet edemeyen bakkal esnafı yok olmuştur. Araştırın bakalım ülkemizde kaç bakkal kapandı, yok oldu.  Zincir marketlerin şube sayısı kaça çıktı. Şimdi çıkmış bakkalımız için ne yapsak azdır diyorsunuz. Daha ne yapacaksınız bakkal amcayı bitirdiniz, tükettiniz.”

“İFTAR ÇADIRLARININ GERÇEKTEN DE CILKI ÇIKMIŞTIR”

“Geçim sıkıntısı çeken halkın oluşturduğu kuyruklara bir yenisi daha eklendi. Ramazan ayı boyunca kurulmakta olan iftar çadırlarının gerçekten de cılkı çıkmıştır. İftar çadırlarının haline bakın neredeyse kilometrelerce kuyruk. İnsanlarımız iftarlarını açabilmek için saatlerce iftar çadırlarının önünde sırada bekliyorlar. Sizlere binlerce öğrencimizin evladımızın yaşadığı Erenler’ de iftar çadırını göstermek istiyorum. İftar çadırında uzayan kuyruğun hali. Yazık günah değil mi bu çocuklarımıza. Bu uzayan kuyruklar AKP nin uçurduğu Türkiye’nin fotoğrafı. Üniversite öğrencilerimiz karnını doyuramıyor. Ailelerin durumu malum çocuklarına para gönderemiyor. Bu gençlerimize maddi destek olunmalı. Üniversitede öğrenin gören öğrencinin barınma, beslenme sorunu olmamalıdır. Öğrencilerimiz tek öğünle günü geçirmeye çalışıyor. Bu gençlerimiz karnı tok ders çalışıyor olmalı. Akşam ne yiyeceğim diye düşünmemeli.”

“MEHMET ZEYBEK’İN SEÇİM VAATLERİNDEN GERÇEKLEŞEN YOK”

“Sayın Zeybek seçim döneminde pek çok vaatte bulundu. Mesela teleferik yapımı, raylı hat yapımı gibi. Ama bu güne kadar gerçekleşen yok. Bu ay başlayacağız olmadı öbür ay başlayacağız. Olmadı kırmızı kar yağsın o zaman başlarız. Allah’ın günü bitmedi ya. Daha olmadı gelecek dönem yapacağız diye sallarsınız. Yıl 2022 bu güne kadar ne yaptınız. Güya Ambaryolunda Pancar Kooperatif yanında ki konutlar yıkılıp oraya otopark yapılacaktı. Ne oldu? Bu şehrin otoparka ihtiyacı yok mu. Burada kamu yararı yokmuydu. Siz önce çıkıp bu seçim vaadinizi neden yapmadığınızı kamuoyuna anlatın. AKP de atmak kolay, iş yapmaya gelince bahane çok. Sizin işiniz gücünüz yandaşlarınıza rant sağlamak.”

“ETKİNLİKLER KONUSUNDA MUHALEFET DAHİL KİMSENİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ ALINMAMAKTADIR”

“Başkan Zeybek tarafından muhalefetin eleştirileri dikkate alınmamaktadır. Bir Belediye Başkanı seçildiği tarihten itibaren bu kentte yaşayan herkesin başkanı olmalıdır. 27 Ağustos 2022 Afyonkarahisar’ın kurtuluşunun Yüzüncü yılıdır. Tarihimizin önemli dönüm noktalarındandır. Bunu bütün şehir iktidarı, muhalefeti ile coşku ile kutlamalıyız. Ama ne yazık ki etkinlikler konusunda muhalefet dahil kimsenin görüş ve önerileri alınmamaktadır.  Bu güne kadar yüzüncü yıl hazırlıkları Belediye Meclisi gündemine alınmamış, buna tenezzül dahi edilmemiştir.”

“EVİNDEN ÇIKAMAYAN İNSANLARDAN İFTAR ÇADIRINA GELİP YEMEK ALMALARI İSTENMİŞ”

“Buradan halkımızın bazı taleplerini iletmek istiyorum.  Evinden çıkamayacak durumda olan ihtiyaç sahibi insanlarımıza Ramazan ayı ile birlikte evlerine yemek gönderimi kesilmiş. Bu insanlarımızın iftar çadırlarına gelip yemek alması istenmiş. Bu insanlarımız zaten evinden çıkamıyor. Yemek alacak yakını olmayan insan nasıl gelip yemek alacak. Yazık günah değil mi. Buda sizin sosyal Belediyecilik anlayışınızın bir örneği.”

“KABRİSTANDAN ÇIKAN VATANDAŞLARIMIZ BU BÖLGEYE KAPALI DURAK İSTEMEKTEDİR”

“Bir başka hizmet anlayışınıza örnek:  Park Hayat Hastanesinden Alpaslan Türkeş Köprülü kavşağına kadar olan mesafeye, Belediye Meclisi Trafik Komisyonunda İYİ Parti Belediye Meclis üyelerimizce defalarca önerilmesine rağmen otobüs durağı konulmamıştır. Kabristandan çıkan vatandaşlarımız bu bölgeye kapalı durak istemektedir. İnsanımız yağmurda karda burada beklemektedir. Tabi bunu muhalefet öneriyor aman yapmayın.”

“BAŞKAN ZEYBEK BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ADIM ATMAMIŞTIR”

“Bizim tarihi mekânlarımızın, Camilerimizin, yatırlarımızın ve Afyon kalesinin bulunduğu bölgede Pazar günleri Çavuşbaş Pazarı kurulmaktadır. Bu bölgemiz turistlerin yoğun olarak geldiği bir bölgedir. Maalesef Pazar nedeniyle bu cadde trafiğe kapatılmaktadır. Eski Belediye Başkanımız döneminde Çavuşbaş pazarının taşınacağı Çavuşbaş halkına layık bir Pazarın yapılacağı söylenmesine rağmen Başkan Zeybek bu sorunun çözümü için adım atmamıştır. Buradaki vatandaşlarımız kışın karda yağmurda alışveriş yapmak zorunda kalmaktadır. Acilen nereye yapacaksanız yapın buraya bir kapalı Pazar yeri yapın. Hem vatandaşımız rahat etsin hem de bu çirkin görüntü ortadan kalksın.”

“BU HABERDE AKTARILANLAR DOĞRUYSA VAY HALİMİZE VAY”

“Sizlere son olarak bu gün ulusal bir gazetede yayınlanan haberi göstermek istiyorum. Haber gazetede birinci sayfadan manşetten verilmiştir. Bu haberin baş rol oyuncusu Belediye Başkanı Zeybek’in en kısa sürede gerekli açıklamayı yapmasını bekliyoruz. Eğer bu haberde aktarılanlar doğruysa vay halimize vay. Haber çok yeni bir haber olduğu için bu günkü basın toplantısında değerlendirme yapmayacağım. Elbette olay netleştikten sonra bizimde söyleyeceklerimiz olacaktır.”