103 emekli amiralin gece yarısı yayımladığı bildiriye sert tepki gösteren Milletvekili Taytak, “3 Nisan'ı 4 Nisan'a bağlayan gece darbe bildirisi yayınlar gibi imza verip açıklama yapan 103 Amiral, doğal olarak Türkiye'nin yeni gündemi olmuştur. Darbelerden çok çekmiş, darbelerin yarattığı tahribatlar nedeniyle yıllarca acılar çekmiş ülkemizde, bu açıklamanın bu etkiyi yaratmaması düşünülemezdi. Milliyetçi Hareket Partisi 52 yıldır Türk siyasetinde yer alan, kökünü milletten almış, inancını tarihle birleştiren bir partidir. Partimiz, ilk günden beri tek bir iradeye inanmıştır, o da millet iradesidir. Milletin iradesine darbe vurabilecek tüm olayların ve tavırların karşısında olmuştur. Tıpkı 1980 darbesinde, 28 Şubat postmodern darbede ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi, millet iradesinden başka irade tanımadığını her zaman ortaya koymuştur” 

“15 Temmuz'a 103 gün kala, 103 asker ile ne mesaj verilmektedir?“

Taytak, “Danıştay kararları, İstanbul Sözleşmesi tartışmaları, Anayasa Mahkemesi'nin kararları, gece yarısı darbeyi çağrıştıracağı biline biline yayınlanan askeri bildiriler bize gösteriyor ki, Türk milletinin uzun süredir sinir uçlarıyla oynanıyor. Tavrımız nettir. Fetö, orduyu ele geçirirken, gömülmüş bombalar bulunurken sesi çıkmayanların, bölgede Rusya-Ukrayna krizinin yaşandığı, Amerika'nın Ege Denizi'ne asker yığdığı, Doğu Akdeniz'de Türk'ün hakkının gaspedilmek istendiği, NATO'nun alarma geçtiği bir dönemde gece yarısı bildiri yayınlamasının açıklanacak bir tarafı yoktur. Türk Milleti, askerini sever, Türk Ordusu ordu-millettir. Türk milleti, kendi askeri olmayan ama başka yapılara asker olmayı tercih edenlere ne yapacağını 15 Temmuz gecesi göstermiştir. 15 Temmuz'a 103 gün kala, 103 asker ile ne mesaj verilmektedir?”

“Türk Devleti'nin ve yüce Türk milletinin iradesinin yanındayız”

Taytak, “Liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi, en son 15 Temmuz'da yaptığı gibi hiç tereddüt etmeden, amasız fakatsız bu duruma karşı çıkmış, Türk Devleti'nin ve yüce Türk milletinin iradesinin yanında olduğunu belirtmiş, gecenin bir saatinde bu bildiriyi yayınlayan 103 Amiral ile ilgili olarak rütbelerinin sökülmesini, maaşlarının kesilmesini, bu bildirinin arkasının önünün araştırılmasını, bu rezaletin içinde kimlerin olduğunun tespit edilmesini istemiştir. Bu açıklama, milletimizin gönlüne su serpmiş ve milletimizin vicdanında yerini almıştır. Görülmektedir ki, milletimiz darbelere, vatana ihanete, kendi iradesinden başka bir iradaye müsaade etmeyecektir.  Liderimizin ifade ettiği gibi, Konu vatandır, konu demokrasidir, konu milli iradedir.Taviz veya gecikmenin bedeli hiç kuşkusuz ağır olacaktır.”