MHP Afyonkarahisar Merkez ilçe 13. Olağan kongresi yoğun bir katılımla açık hava da Sami Öznur Parkında gerçekleşti. Kongre girişinde delegelerin ve misafirlerin ateşi ölçüldü. İlçe kongresine Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İl Başkanı Mehmet Kocacan, Ülkü Ocakları Başkanı Abdurrahman Timur Bayram, il ve ilçe yönetimi, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, STK Temsilcileri ve delegeler katıldı. 

BAHÇELİ’NİN MESAJI PAYLAŞILDI

Kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması başladı. Kongre de divan başkanlığına Milletvekili Mehmet Taytak, üyeliklerine ise İl Başkanı Mehmet Kocacan ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Zeki Ertürk seçildi. İl Başkanı Mehmet Kocacan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kongreye göndermiş olduğu mesajı partililerle paylaştı.

İL BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ 18 EKİMDE

Kongre de partililerine Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin selamını ileten Milletvekili Taytak, İl Başkanlığı seçimlerinin ise 18 Ekim tarihinde yapılacağını söyledi.

MİLLİ MESELELERDE CUMHUR İTTİFAKI’NIN YANINDAYIZ

“Milliyetçi Hareket Partisi, uluslararası ilişkilerde, FETÖ ile ilgili mücadelelerde, bütün milli meselelerde kurulan Cumhur İttifakının sonuna kadar arkasındadır” diyen Milletvekili Taytak, “2002 yılında iktidara gelen AK Parti ile 15 Temmuz akşamına kadar ülkemizin birliği ve beraberliği için problem gördüğümüz ne varsa hem meydanlarda hem ekranlarda hemde Meclis’te Milliyetçi Hareket Partisi ve Sayın Genel Başkanımız elinden geldiğince çözüm süreci, FETÖ ve uluslararası ilişkilerle ilgili her zaman düşüncelerini ifade etmiş ve doğru yolu göstermeye çalışmıştır. 15 Temmuz akşamında Sayın Genel Başkanımız evinden geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin ışıklarını yaktırdı. Ve orada bu kalkışmaya karşı olduğunu ifade eden ilk ve tek lider oldu. Ve ondan sonra da sağolsunlar ülküdaşlarımız sokaklara indiler. Ve o hain terör örgütüne müsaade etmediler. Ondan sonra Yenikapı da bir ruh oluşturuldu. Yenikapı da oluşan milli ruh sayesinde milli ve yerli bir anlayış ortaya geldi. O günden bugüne Milliyetçi Hareket Partisi uluslararası ilişkilerde, FETÖ ile ilgili mücadelelerde, bütün milli meselelerde kurulan Cumhur İttifakının sonuna kadar arkasındadır” 

GÖRGÖZ’Ü ELEŞTİRDİ: DOKTORA GİT KENDİNE BAKTIR

CHP Afyonkarahisar İl Başkanını da sert bir dille eleştiren Milletvekili Taytak, “Sayın Genel Başkanımız ‘Türk Tabip Birliği kapatılsın’ açıklamasından sonra malum kesimler karşı çıktı. Bizlerde Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği şekliyle ‘Sen Tabipler Birliği misin yoksa APO’nun sözcüsü müsün, hangi ülkelerin adamısın’. Türk Tabip Birliği, pandemi sürecinde hizmet üreteceğine ne yapıyor, halkı tahrik ediyor. Yani bir ihanet içerisindeler. Afyonkarahisar CHP İl Başkanı bir açıklama da bulunmuş. Genel Başkanımızın 15 Temmuz öncesindeki konuşmaları ortaya koymuş. Buradan cevap veriyorum. 15 Temmuz öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız ne demiş ise o günün şartları içerisinde doğrudur ve arkasındayız. Kimse bize dün bunu diyordunuz, şimdi bunu niye diyorsunuz, diyememeli. Hala diyorsa bir doktora gidip kendini kontrol ettirsin. Aklı yerinde değil demekki. Çünkü biz bunu açıkça her platformda söylüyoruz. 15 Temmuz sonrasında biraz önce ifade ettiğim milli meselelerde biz Cumhur İttifakının yanındayız”

FEVZİ KARTAL SEÇİLDİ

Milletvekili Taytak’ın konuşmasının ardından tek liste ile girilen seçimlerde mevcut Başkan Fahri Fevzi Kartal ve yönetimi güven tazeledi. Başkan Kartal desteklerinden dolayı partililerine teşekkür etti.