Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatları ile "Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023 - Siyasette Yeni Dönem: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler" konseptiyle 9 ilde yapılacak olan bölge istişare toplantılarının ilki Afyonkarahisar’da gerçekleşti. Bu toplantılarda konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, özetle şunları söyledi: 

“AFYONKARAHİSAR, MHP’NİN RUHUNU TAŞIMAKTADIR”

“Liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin takdirleri ile bu toplantıların ilki Afyonkarahisar’da gerçekleşmektedir. 100.yılına yaklaştığımız  “Kurtuluş mücadelemizin, cumhuriyetin kazanıldığı bu topraklar MHP’ye her daim sahip çıkmıştır. Afyonkarahisar MHP’nin ruhunu taşımaktadır” diyerek bu şehri değerlendiren liderimize Afyonkarahisar’a vermiş olduğu önem ve gösterdiği teveccühten dolayı bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum”

“TBMM’DE CUMHUR İTTİFAKI OLARAK UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Cumhur İttifakının öneminden de bahseden Taytak, “Cumhur İttifakı,  15 Temmuz 2016 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye içindeki taşeron terör örgütü FETÖ’nün hain darbe girişiminden sonra devletine sokaklarda ve meydanlarda sahip çıkan büyük Türk milleti tarafından kurulmuştur. Millet, devletine sahip çıkmıştır. Yenikapı mitingiyle bu birliktelik hayat bulmuştur. Tarih, bu ruhun harekete geçmesini sağlayan, o gece ortaya koyduğu çelikten irade ile ihanete dur diyen Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendiyi Türk milletinin gönlüne altın harflerle yazmıştır. İşte böylesi bir mücadelenin ardından kurulan Cumhur İttifakı’nın rolü,  Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecek planlamasında çok önemliydi. Devlet, milli bir yapılanmayla yeniden şekillenmelidir anlayışıyla, MHP ile AK Parti ortak hedef konusunda bir araya gelmiş, 2017 yılında gerçekleşen referandum ile de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine milletin iradesiyle geçilmiştir. Ülkemizdeki siyasal sistemin oturması, kendine has Türk tipi başkanlık sistemini kurması tarihsel misyonu itibariyle sadece bizi değil, bütün gönül coğrafyamızı ilgilendiren bir husustur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Cumhur İttifakı olarak uyumlu çalışmalarımız sürmektedir”

“27. DÖNEM 4. YASAMA YILINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Dönem 4. yasama yılında Türk milletini ilgilendiren her konu üzerine çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Taytak, “ Bu dönem içinde, 15 kanun teklifi, 36 meclis araştırmaları, 225 yazılı soru önergesi, 799 TBMM genel kurul konuşması, 32 gündem dışı konuşma gerçekleşmiştir. İnfaz kanunu, yani af yasası, sosyal medya kanunu, Libya, Suriye, Kuzey Irak tezkeleri gibi çok önemli konularda Cumhur İttifakı olarak birlikte hareket ettik. MHP ve AK Parti olarak meclise ortak sunduğumuz 6 kanun teklifinin 5’i yasalaşmıştır. Yeni yasama yılında, anayasa değişikliği, yeni yargı paketi, 3600 ek gösterge ve siyasi partiler kanunu gibi ülkemiz için çok önemli yasalar da Cumhur İttifakı ruhu ile inşallah hayata geçecektir”

“ZİLLET İTTİFAKININ GERÇEKLE BİR İŞİ YOKTUR”

Zillet İttifakı’nın yalanlarından da bahseden Taytak, “Meclis çalışmaları ile ilgili muhalefetin sosyal medyada yürüttüğü “Önerge verdik MHP ve AK Parti reddetti” yalanıyla ilgili bir örnek vermek istiyorum. Grubu olan her parti söz almak için önerge verir ve konuşma hakkı elde eder. Bunlar bu hakkı toplumu istismar için kullanıyorlar. Hepimizi ilgilendiren bir konu olan aşıların ücretsiz olması ile ilgili, Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, aşıların ücretsiz olacağını açıkladıktan sonra CHP ve HDP aşının ücretsiz olması için önerge verdi. Önerge de aşı halihazırda ücretsiz olacağı için reddedildi. Daha sonra haber sosyal medyaya Cumhuriyet, Halk Tv, Oda Tv gibi medya organları aracılığıyla, ücretsiz aşı önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi şeklinde servis edildi. Sonuç olarak aşı zaten ücretsizdi. Komisyonlar, meclis aritmetiğine göre oluşturulur ve en önemlisi araştırma komisyonları ortak çalışır. Tweetler atarak, yalan haber yayarak biz önerge verdik,  Cumhur İttifakı reddetti demenin gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur. Zaten Zillet İttifakının da gerçekle bir işi yoktur. Aynı şeyi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen Libya tezkeresinde de yaptılar. Türkiye 2019’da Libya hükümeti ile deniz yetki sınırlandırması anlaşması imzaladı.  Bu anlaşmayla Türkiye, Güney Kıbrıs, Yunanistan, Mısır ve İsrail’in kendi aralarında yaptıkları iş birliği ile Türkiye’nin jeopolitik olarak kuşatılması ve Doğu Akdeniz’deki doğalgaz kaynaklarından mahrum bırakılmasına yönelik statüko kurma çabalarını boşa çıkardı. Bu anlaşmayla Türkiye’yi Kuzey Kıbrıs ile Türkiye kıyıları arasına sıkıştırma planı da çökmüş oldu. Bu anlaşma gereği, Libya bizden askeri destek talep etti. Gelen tezkereye önce CHP ve HDP hayır diyeceğini açıkladı. En son İP Başkanı Meral Akşener, söz konusu tezkerenin, ülkenin güvenliği açısından tehdit oluşturacağını dile getirerek partisinin bu tezkereye hayır diyeceğini açıkladı. Yani böyle milli bir meseleye kimler karşı çıktı? CHP, HDP, İP, FETÖ’cülerin ve PKK’lıların kurumlara sızmaması için uygulanan güvenlik soruşturmalarına yine mecliste kimler karşı çıktı? Kim anayasa mahkemesine götürdü?”

“GELECEĞİN ROTASINI CUMHUR İTTİFAKI ÇİZECEKTİR”

“Zillet İttifakı’nın, meclis içinde her konuda gizli ittifak ortakları HDP’dir” diyen Taytak, “HDP, PKK’nın siyasi ayağıdır ve kapatılmalıdır diyoruz. HDP’nin meclise gelecek dosyalarını incelememiz lazım diyenler kim? CHP ve İP neyi inceleyeceksiniz? Milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? Zillet ittifakı, meclisin içinde her konuda gizli ittifak ortakları HDP’nin ajandasına göre hareket edecek, bir olacak, sonra bizden kendi tekliflerine evet dememizi bekleyecek! Bizim bunlarla ortak bir noktada buluşmamız mümkün değildir. Bu yalan dolu karanlık yapı ile işimiz yok. Geleceğin rotasını Cumhur İttifakı çizecektir”

“AFYONKARAHİSAR’A ŞEREF MADALYASI VERİLMESİ HAKKINDA KANUN TEKLİFİ VERDİM”

Afyonkarahisar’a şeref madalyası verilmesi hakkında kanun teklifi verdiğini söyleyen Taytak, “MHP olarak Afyonkarahisarımızın her anlamda hizmet alabilmesi için Cumhur İttifakı’nın 4 milletvekili olarak birlikte hareket ediyoruz” dedi. Taytak, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin işlevselliği sayesinde tüm dünyayı kasıp kavuran pandemiye rağmen ülkemizde yatırımlar kesilmedi. Afyonkarahisar’da yatırımlardan payını aldı, almaya da devam edecek. Ben de Afyonkarahisar milletvekili olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Afyonkarahisarımızın her sorununu dile getirmeye ve çözüm üretmeye gayret gösteriyorum. Geçtiğimiz yasama yılında Afyonkarahisar’a şeref madalyası verilmesi hakkında kanun teklifi verdim. Allah’ın izniyle önümüzdeki dönemde bununla ilgili komisyon çalışmaları gerçekleşecektir. MHP olarak Afyonkarahisarımızın her anlamda hizmet alabilmesi için, kurumsal ve sektörel konuların tamamında Cumhur İttifakı’nın 4 milletvekili olarak birlikte hareket ediyoruz. Afyonkarahisar, 2 ilçe, 15 belde Cumhur İttifakı ile alınan Dinar Belediyesi ve geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin gündemine oturan Güney Beldesi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin en çok belediyesi olan ilidir. Bununla da gurur duyuyoruz.  Cumhur ittifakı sayesinde, Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek Bey’in de üstün çabalarıyla valiliğimiz ve il özel idareden yatırım desteklerini, ilçelerimizin yol yapımlarını, sosyal hizmet yapıları için arsa tahsislerini, sulama kanallarını, turizm desteklerini, spor tesislerini, belediyelerimiz için hibeleri, destekleri ve hizmet araçlarını şehrimize kazandırdık, bunlar cumhur ittifakı sayesinde, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sayesinde gerçekleşen çalışmalardır”

“2023 SEÇİMLERİ CUMHUR İTTİFAKI'NIN ZAFERİYLE SONUÇLANACAKTIR”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin önemine değinen Taytak, “Muhalefetin, güçlendirilmiş parlementer sistem tanımı yalan bir siyasetin ürünüdür. Eski yapı bu millete fayda getirmemiştir. Vesayate dayalı bir devlet anlayışı ile sürekli darbelerle, geciken karar alma mekanizmalarıyla, koalisyon dönemlerinin birbirinden habersiz bakanlarıyla, liderleriyle, iktidar kavgalarıyla yaşanmıştır. 3 ay süren koalisyon hükümetleri kuruldu bu memlekette. Genel Başkanımızın devlet adamlığı ve önce ülkem ve milletim anlayışı sayesinde yine en uzun koalisyon hükümetini biz kurduk ve devam ettirdik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sayesinde, kamu politikalarında birlik sağlanmıştır. 95 yıllık bir sistemin değişmesi tabiki de kolay değildir. Eksikler mutlaka giderilecek, cumhur ittifakı, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Allah’ın izniyle bu ülkenin geleceğini en güzel şekilde inşa edecektir. Liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyin ifade ettiği gibi, Cumhur İttifakı, milli bir duruştur. Cumhur İttifakı, Türk milletinin ittifakıdır. Zamanında gerçekleşecek olan 2023 seçimleri; Allah’ın izniyle, Cumhur İttifakı'nın zaferiyle sonuçlanacaktır”