Büyük Taarruz’un 99. Yıldönümü vesilesi ile geleneksel hale gelen Afyonkarahisar İhsaniye Kayıhan Frig Vadileri Rahvan At Yarışları’nın 6’ncısı Zafer Koşusu olarak düzenlendi. Programa MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın yanı sıra MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Timur Bayram, İlçe ve Belde belediye başkanları, at tutkunları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Ağustos ayı Türk milletinin zafer ayıdır”
Zafer Koşusu’nun açılış konuşmasını yapan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Bu sene 6.sını düzenlediğimiz "Afyonkarahisar İhsaniye Kayıhan Frig Vadileri Rahvan At Yarışları Zafer Koşusu'nda" sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Tarihi Frigyalılar devrine kadar uzanan bu güzel topraklar, 1071 Malazgirt Zaferi'nden sonra Türk boylarının yurdu olmuş, o ruhun insanları orta Asya'dan beraber geldiğimiz rahvan atlarından hiç vazgeçmeden bu kadim geleneği sürdürmüşlerdir.  Milletleri millet yapan tarihleridir, gelenekleridir.  Bu ay Türk milletinin zafer ayıdır. 1071'de Malazgirt Zaferi ile açılan kapılar, 1922'de Kocatepe'de, bu topraklarda kilitlenmiştir” dedi. 

“Afyonkarahisar, kurtuluşun ve cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu topraklardır”
“26 Ağustos 1071 Anadolu'nun anahtarı, 26 Ağustos 1922 Anadolu'nun kilididir” diyen Taytak, “Afyonkarahisar, kurtuluşun ve cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu topraklardır. 26 Ağustos'ta Kocatepe'de başlayan Zafer Etkinliklerini dolu dolu büyük bir coşkuyla, büyük bir mutlulukla, yaşanmışlıkları idrak ederek kutluyoruz.  Geçmişte ve günümüzde özellikle Türk kültür çevrelerinde yetiştiği bilinen Rahvan Atlarını yetiştirme ve yarıştırma geleneğini tüm zorluklara rağmen günümüze kadar ulaştıran ve bu organizasyona katkı sağlayan, Kayıhan Belediye Başkanımız Ömer Şahin Beye, İhsaniye Kaymakamımız Doğukan Koyuncu Beye ve Afyonkarahisar Rahvan ve Atkı Spor Kulübü Başkanı Veysel Kökhasan Beye buraya katılan tüm yarışmacılara ve Hakem heyetine Burayı şereflendiren tüm hanımefendilere, beyefendilere ve gençlerimize şükranlarımı sunuyorum.  At murattır, Cenab-ı Allah hepinizin hayırlı muratlarını nasip etsin.  Sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun” diye konuştu. Yarışma sonunda dereceye girenler ödüllendirildi.