Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Kadın Kollarından Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Çelikbilek, İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri ile MHP’li kadınlar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Büyük Taarruz ve Hava Şehitliğini ziyaret ederek karanfil bıraktılar. Şehitliklerimiz için Yasin-i Şerif ve dualar okundu. 

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNİ ZİYARET ETTİLER

MHP Afyonkarahisar Kadın Kollarından Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Çelikbilek ve beraberindeki heyet, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Emre Öztürk’ü ve dernek üyelerini ziyaret ettiler.  

MEHMETÇİK SİLAHTAN ÖNCE YÜREKLE ZAFER KAZANIYOR

Ziyarette konuşan MHP Afyonkarahisar Kadın Kollarından Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Çelikbilek, “Millet olarak bugünkü varlığımızı, bu kahramanlarımıza borçluyuz. 1915‘de Çanakkale’de ordumuzun gösterdiği cesaret, tarihin akışını değiştirmiştir” dedi. Çelikbilek, “Mehmetçiğin Çanakkale’de yazdığı destana ithafen kutladığımız 18 Mart tarihi, vatanımız uğruna şehit olan kahramanlarımızı andığımız, şükran duygularımızı sunduğumuz kutlu bir gündür. Millet olarak bugünkü varlığımızı, bu kahramanlarımıza borçluyuz. 1915‘de Çanakkale’de ordumuzun gösterdiği cesaret, tarihin akışını değiştirmiştir. Çanakkale’de Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok kuvvetli güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Mehmetçiğin, silahtan önce yürekle zafer kazandığını bir kez daha tarihe nakşetmiştir.  Bu galibiyet, kurtuluş savaşımıza da meşale olmuştur. Çanakkale geçilmez dedirten Mehmetçik, Anadolu’yu da düşmana teslim etmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin üstün cesaret ve kahramanlığı ile kurulmuştur. Bu milletin fertleri olarak bize düşen, Cumhuriyetimizin hangi şartlarda kurulduğunu asla unutmamak, ulusal birliğimizi zaafa uğratmamaktır. 

ARAMIZA NİFAK TOHUMLARI EKİYORLAR

“Tarihte tüm güçleri ile Anadolu’ya saldıran düşmanlar, silahla bizi yenememiştir. Ancak nifakla parçalamaya halen daha uğraşmaktadırlar. 18 Mart Perşembe günü yapılacak, 13. olağan kongremizin ana teması olarak; Sn Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in de dediği gibi; ‘Birlik varsa düzen vardır, dirlik varsa istiklal vardır, beka vardır. İstikbalin perdelenmesi boşunadır. Milli beka ise konu canımızın ne ederi, cananımızın ne değeri bin defa feda olsun’ Bu kutlu gün sebebi ile başta ulu önderimiz aziz Atatürk başta olmak üzere, Türk milletinin istiklal ve istikbali için savaşmış, hayatını Türk milletinin varlığına feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi minnetle, saygıyla anıyoruz. Sadece dün değil, bugünde ve gelecekte de bu milletin evlatları; ‘Varlığımız Türk varlığına armağan olsun‘ demeye devam edecektir. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

HDP HARİÇ HERKESE KAPIMIZ AÇIK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Emre Öztürk, “Türkiye cumhuriyeti devletimiz için vatanımızın bekası, toprak bütünlüğümüzün devamlılığı ve ezanımızın dinmemesi için bu vatan uğruna, bayrak uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi minnetle, saygıyla rahmetle anıyoruz. Bölücü terör örgütü HDP hariç kapımız herkese açık. Şehit ve Gazilerimizi yalnız bırakmadığınız için bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum” dedi.