Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla başlayan “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” programında konuşan MYK ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Altılı masanın altında FETÖ ve HDP-PKK-YPG vardır.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı ile Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Adım Adım 2023, İlçe ilçe Anlatma ve Aydınlatma Programı" 17 ilçe de 3 gün boyunca gerçekleşti. Toplantılara, MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, MYK Üyeleri Özgür Bayraktar ve Volkan Dudu, İl Başkanı Mehmet Kocacan ve İl yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal ve yönetimi, Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Kağan Diler, ilçe başkanları, belediye başkanları, STK temsilcileri, Muhtarlar, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

128 MİLYAR DOLAR KONUSU

MHP Milletvekili Mehmet Taytak, altılı masanın faaliyetleri ve terör örgütü FETÖ'yü değerlendirdi. Taytak, "Alimlerin sustuğu yerde zalimler konuşur. Burada algı operasyonlarında ifade ettiğimiz böyle şeyler yaşanıyor ki zaman zaman insanın inanası geliyor mesela bir şey yaptılar dediler ki 128 milyarda kayıp sanki bir gün tırlar yanaştı merkez dairesine ve bu parayı aldı götürdü. Onların attığı itiraflarından sonra bu konu toplumda aydınlığa kavuştu. Ama hala daha CHP ve İP bunu sorar hala da HDP bunu sorar demek ki bu algılarla insanlar yönlendiriliyor. İttifakın üyelerinden Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin Genel Başkanı. Atatürk'ün kurduğu bir CHP dışında, Atatürk düşmanı bir il başkanı ile birlikte milli meselelerin tamamına ters bakarak Atatürk'ü CHP'den atıp yeni bir yolla bunun yolunu AB normlarıyla götürmeye çalışıyorlar. Herkesin bildiği gibi tesadüfen gelmedi. CHP'de bir problem yaşandı. Ondan sonraki süreçte 'Ben aday değilim.' dedi. Yedi saat sonra önce genel başkan adıy oldu sonrada genel başkan oldu. O günden bugüne CHP'nin ne kadar kötü tipleri varsa hepsini birer ayıklatıp kendi etknik yapısına göre bir yapı kurdurdu. Kaç dönem seçim kaybetmesine rağmen duruyor ve durmayada devam edecek." dedi.

MHP'Yİ BÖLMEYE KALKTI

İYİ Parti Lideri Meral Akşener hakkında konuşan Taytak, " "İkinci şahıs Meral Akşener'dir. Babasından mason, kocasından mahocu, ağabeyiyle ülkücü. Tüm bunlar kendi ifadesidir. Böyle bir şahsiyettir. Önce DYP'den milletvekili oldu sonra İçişleri Bakanlığı aldı. Yine kendi ifadesiyle, 'Ben milletvekilliğimi böyle oldum ama bakanlığımla ilgili tavsiye edildim.' demiştir. O tavsiyeyi kimin ettiğinde 15 Temmuz sonrasında bir televizyon programında eski FETÖ'cü Nurettin Veren anlattı. FETÖ'nün çok kıymetli adamlarından yıllar sonra ayrılmış. Zaman zaman televizyon programları yaptı. Bir programda 'Hoca efendi bana talimat verdi. Ben götürüp teklif ettim.' dedi. Biz bunları önceden bilmiyorduk. 2004 yılı öncesi AK Parti'de Tayyip bey ile kurucu oldular. Hatta Afyon'a gelip toplantı yapacaklardı ama kendisinin isteklerini Tayyip bey karşılamayınca o ilişki bitti. 2004 yılında arkadaşlarımızın büyük ısrarı ve Genel Başkanımızın müsaadesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptık. O günden sonra siyasetini MHP'de sürdürdü. Daha sonra yıllarca Meclis Başkan Vekilliği yaptı. MHP'nin verebileceği en üst nokta oydu. İktidar ortağı değiliz iktidar değiliz. Basit bir olayı sebep yaparak aday edilmeyince karşımıza çıktı. MHP'de imza toplayarak partimizi ortasından böldü. Bunu Afyon'da da yaşadık. Öyle bir noktaya geldi ki aslan gibi kardeşlerimiz imza veriyor. Mahkemeler herşey bitince MHP'yi ellerinden kurtardık Allah'a çok şükür. Baktık ki Genel Başkanımızın dimdik duruşu, mücadelesi sonunda MHP'yi o hanımefedniye vermedik. Verseydik 15 Temmuz 2016 hain FETÖ darbe kalkışmasına hazırlık yapılacakmış. Hain darbe kalkışmasının siyasi ayağı MHP olacakmış. İmzaların arkasını araştırdık. İmza veren şahısların ya gelini FETÖ'cü, ya oğlu FETÖ'cü, ya kızı FETÖ'cü. Ya ilçede ki Kaymakam FETÖ'cü ya vilayetin birindeki Vali FETÖ'cü çıktı. Bunlar öyle algı operasyonu yaptılar ki tüm bunlara rağmen şükürler olsun MHP onlardan kurtulmuş oldu. Partimiz mahkeme mahkeme gezdirdi." diye konuştu.

GÜLTEKİN UYSAL UMARIM DOĞRUYU BULUR

"Üçüncüsü Ahmet Davutoğlu'dur. AK Parti'nin yıldızlarından bir tanesiydi. Kendisi Büyük Orta Doğu Projesinin mimarlarındandır. Kendi durumu ortaya çıkınca Başbakanlıktan alındı. O gün dedi ki 'Ben ömrünün sonuna kadar AK Parti ve Tayyip Erdoğan'ın emrindeyim.' dedi. Şimdi küfür etme aşamasındadır. Ali Babacan'da aynısını yaptı. O da babasının yanında Amerika'da üniversite bitirmiş gelmiş ve Tayyip beye tavsiye edilmiş önemli bir bakanlık da yaptı yıllarca. Ondan sonraki dönemlerde de kendisi bakanlık yaptı üzerinde AK Part'de iken Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olabilmesi için CHP ile anlaşmış arkadaşlar. Bunlar hikâye değil hayal değil gerçekler hepiniz biliyorsunuz bu adamları. Hemşehrimiz Gültekin Uysal kaldı. Biz isterdik ki kendisi bu tarafta olsun bu şehrin evladıdır. Milliyetçi maneviyatçı vatan ve bayrak için canlı veren bir şehir Gültekin bey bu şehrin evladı. İnşallah birgün doğruyu bulur. Altılı masanın altında FETÖ ve HDP-PKK-YPG vardır." şeklinde konuştu.

İHANET ŞEBEKESİ BUNLAR

MYK Üyesi Özgür Bayraktar, "Bir eksiği ile bir araya gelen, birbirine benzemez 6’lılar büyük bir tantana ile kamuoyu karşısına çıktılar. Açıkladıkları güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifi içinden bir pasaj okuyalım,; 'Herkesin kendi kimliğiyle ve kendisi olarak eşit şekilde toplumsal, kamusal ve siyasal yaşama katıldığı bir sistem inşa edilecek' miş. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları toplumsal, kurumsal ve siyasal hayata katılmakta iken bu ifade ile neyi saklamaya çalışıyorlar. PKK’nın bölücü taleplerini mi ifade ediyorlar. Bu çok açık. Bir eksiği ile bu altılı, iktidar olmak için ihanet şebekeleri ile dahi bir araya gelebilmekten bahsediyorlar. Bu altılı Türkiye’nin şartlarını bilmiyor, ama bu bilgisizliğe rağmen iktidara talip oluyorsa vay halimize. Eğer Türkiye’nin şartlarını biliyor ve buna rağmen bu ifadeleri kullanıyorsa, o zaman ihanet içerisindeler. Sayın Genel Başkanımız, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin MHP’nin teklifi ile getirilen Başkanlık sisteminde, yönetimin oluşmasında tek yetkili tam anlamıyla milletin bizzat kendisidir. Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de uyguladığı yönetim sistemi işte bu sistemdir. CHP kendi tarihinden bile bihaberdir. Şimdi bir eksiği ile bu altılı, vatandaşın bizzat idareyi seçme hakkını hukukunu alıp, kulislerin etkisindeki grup ağalarına vermek istiyorlar. MHP, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast eden kim olursa olsun onunla her alanda her türlü imkanla mücadele etmektedir. MHP Türkiye’nin geleceği ile milletin birlik ve beraberliği ile ilgili endişe ve çözümlerini her zeminde her yerde hiçbir şeyden çekinmeden milletimizle paylaşmaya devam edecektir. Türkiye büyüktür, güçlüdür, MHP sayesinde bu güne ve yarınlarına hakimdir" dedi.

PKK'YA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMİYORLAR

MYK Üyesi Volkan Dudu, "Türkiyenin Dünya üzerinde küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerlediği bu günlerde, gerek savunma sanayisindeki başarısı, gerek enerji ve doğalgaz keşifleri ile yanlızca bölgesinde değil tüm dünyada söz sahibi olan bir ülke haline gelmektedir. Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden uzaklaşan CHP Atatürk’ün kurduğu parti olmaktan çıkmış, ülkemizin egemenlik haklarıyla çatışan bir hale gelmiştir. PKK’ya ve YPG’ye terör örgütü diyemeyen, Türkiye’ye karşı nerede bir cephe açılmışsa maalesef orada bulunan bir parti haline dönüşmüştür. 6’lı masada bir araya gelen bu ittifak, HDP ile helalleşmiş Terörle mücadeleye hayır demiştir. Aynı ittifak FETÖ ile helalleşmiş , 15 Temmuza tiyatro demiştir.Aynı ittifak Demirtaş ve Kavala ile helalleşmiş, cezaevinden çıkarılmalarını istemiştir. Türkiye’yi dışardan yönetmeye ve yön vermeye çalışan, birbirlerine çalım atmak için fırsat kollayan, fikirsiz, hedefsiz bu zihniyete ülkemize teslim etmeyeceğiz. İnanıyoruz ki cumhur ittfakı ile ülkemizin geleceği aydınlıktır, aşılamayacak sorunumuz, çözülmeyecek problemimiz yoktur. Cumhur ittifakı olarak, 2023 yılının Haziran ayında yapılacak olacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimine hazırlanmakta ve çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Adım adım 2023’e ulaşacağız, ilçe ilçe gezip insanlarımızla buluşacağız. Cumhur ittifakı olarak hep bir adım önde olacağız, hep daha ileriye bakacağız. Milliyetçi Hareket Partisinin kökü mazide, kökeni Türk kültüründe, ruhu ise tamamıyla Büyük Türk Milletindedir" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDE CHP YOK

CHP’nin bulunduğu durumu anlatan MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, “Bugünkü CHP, Atatürk ilkelerinden uzaklaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş ilkelerinden sapmıştır. Atatürk düşmanlarına dost olmuştur. Türk milletinin egemenlik haklarını yok sayanlarla iş birliğine girişmiştir. Başkent Ankara yerine meşruiyetini başka başkentlerde arar hale gelmiştir. Kısacası, bugünkü üst yönetiminin getirdiği noktada CHP, artık Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP değildir. Yani CHP iktidar olursa, terörist Demirtaş ve Kavala serbest bırakılacak, kararnamelerle kamudan ihraç edilen tescilli FETÖ’cüler affedilecek, terörle mücadeleden vazgeçilecek, milletimizin refahı, huzur ve güvenliği, devletimizin bekası tehlikeye girecektir. İşte bu nedenlerle CHP’de hayır yoktur. Türkiye’nin geleceğinde CHP’nin yeri yoktur” diye konuştu.